Arkadaşlar tartıştığınız mevzuu seçim mevzusuna çok YAKIN olmamakla beraber bu mevzuların tartışıldığı kısımlar Forumun diğer kategorilerinde mevcut. Eğer oralarda yeni konu açarak tartışırsanız daha düzenli olur. Umarım anlayışla karşılarsınız....
Adalet ve Kalkınma Partisi | 71 | 52.59% | |
Demokrat Parti | 0 | 0% | |
Cumhuriyet Halk Partisi | 25 | 18.52% | |
Eşitlik ve Demokrasi Partisi | 0 | 0% | |
Emek Partisi | 0 | 0% | |
Milliyetçi Hareket Partisi | 16 | 11.85% | |
Bağımsız Türkiye Partisi | 0 | 0% | |
Genç Parti | 0 | 0% | |
Saadet Partisi | 6 | 4.44% | |
Milliyetçi ve Muhafazakar Parti | 0 | 0% | |
Büyük Birlik Partisi | 1 | 0.74% | |
Barış ve Demokrasi Partisi | 1 | 0.74% | |
Türkiye Komünist Partisi | 2 | 1.48% | |
Diger | 4 | 2.96% | |
Oy kullanmayacagim | 9 | 6.67% |
fetih suresinin sonunda ki ayette hz ömer???? olan takdiri bir kez daha tefekkür et.
ayetle hz. ömer ın bır ılgısını kuramadım efendım....
ancak haırladıgım kadarıyla elmalılı hamdı yazırın tefsirinde fetih son ayetınde muhammed resullah dır...hakıkatı ınkar edenler bu sekılde soylemezler...ve Resulllah ıle bırlıkde olanların onlara karsı hakıkatı ınkar edenlere karsı tutumlarıda sert ve dırenclı oldugunu konu edınılen bır acıklama dıye hatırlıyorum...
مُحَمَّدٌ رَسُولُ اللهِ وَالَّذِينَ مَعَهُ اَشِدَّاۤءُ عَلَى الْكُفَّارِ رُحَمَاۤءُ بَيْنَهُمْ تَرٰيهُمْ رُكَّعًا سُجَّدًا 1
ilâ âhir. Şu âyetin başı, Sahabelerin enbiyadan sonra nev-i beşer içinde en mümtaz olduklarına sebep olan secâyâ-yı âliye ve mezâyâ-yı galiyeyi haber vermekle, mânâ-yı sarihiyle, tabakat-ı Sahabenin istikbalde muttasıf oldukları ayrı ayrı mümtaz has sıfatlarını ifade etmekle beraber, mânâ-yı işarîsiyle, ehl-i tahkikçe vefat-ı Nebevîden sonra makamına geçecek Hulefâ-i Râşidîne hilâfet tertibiyle işaret edip, herbirisinin en meşhur medar-ı imtiyazları olan sıfât-ı hassayı dahi haber veriyor.2 Şöyle ki:
3 وَالَّذِينَ مَعَهُ maiyet-i mahsusa ve sohbet-i hassa ile ve en evvel vefat ederek yine maiyetine girmekle meşhur ve mümtaz olan Hazret-i Sıddık’ı gösterdiği gibi,
4 اَشِدَّاۤءُ عَلَى الْكُفَّارِ ile, istikbalde küre-i arzın devletlerini fütuhâtıyla titretecek ve adaletiyle zalimlere sâika gibi şiddet gösterecek olan Hazret-i Ömer’i gösterir.
Özgürlük ve Demokrasi partisini göremedim? Yanlı bir seçim anketi mi yoksa bu?
Tamam sizimi kiracagim Anket e ekledim. Keske daha önce söyleseydinizde önceden eklemis olsaydik.