![]() |
hepsi dünyanın sorunu |
Dünyanın en büyük sorunu '' insan'' canlılar demiyorum ''insan'' diyorum. :( |
Alıntı:
|
Sanırım bu sorun dünyanın değilde insanın sorunu. Dünyada yasayan tüm insanların sorununuda sanırım eflatun un verdiği cevapta anlatılıyor. Bugün ki gereksinimler ve getirilerinden çok götürüleri insan hayatını azaltmaktadır. En güzeli makaleyi göstermek Eflatun’a 2 soru sormuşlar. Birincisi “insanoğlunun sizi en çok şaşırtan davranışları nedir?” Eflatun tek tek sıralamış: “çocukluktan sıkılır ve büyümek için acele ederler. Ne var ki büyüyünce de çocukluklarını özlerler, para kazanmak için sağlıklarını yitirirler ama sağlıklarını geri almak için de para öderler, yarından endişe ederken bugünü unuturlar. Dolayısıyla ne bugünü ne yarını yaşarlar, hiç ölmeyecek gibi yaşarlar, ancak hiç yaşamamış gibi ölürler”. Sıra gelmiş 2. soruya, “peki senin teklifin ne?” Bilge yine sıralamış: “kimseye kendinizi sevdirmeye kalkmayın! Yapılması gereken tek şey, sadece kendinizi sevilmeye layık kılmaktır. Önemli olan, hayatta en çok şeye sahip olmak değil, en az şeye ihtiyaç duymaktır”. |
Allah korkusu olmayandan her şey beklenebilir |
bakara 30- Hani Rabbin meleklere: "Muhakkak Ben, yeryüzünde bir halife var edeceğim" demişti. Onlar da: "Biz Seni şükrünle yüceltir ve (sürekli) takdis ederken, orada bozgunculuk çıkaracak ve kanlar akıtacak birini mi var edeceksin?" dediler. (Allah: "Şüphesiz sizin bilmediğinizi Ben bilirim" dedi. dünyanın sorunu : (insanın sorunu): "Rabbine karşı nankörlüğü".... |
--->: Dünyanın en büyük sorunu ????? bence cahillik dini eğitimsizlik boşvermişlik. diğerlerinin hepsi buna bağlı olarak gelişen şeyler... |
--->: Dünyanın en büyük sorunu ????? ideolojiler ve başka bahanelerin altında saklanan sawaşlar, hepsinden daha kötüsü İslam aleminin birbirinden bihaber olması haberleri olsada herkesin birleşmek için Mehdi yi beklemesi... |
--->: Dünyanın en büyük sorunu ????? bnce domuz gribi |
--->: Dünyanın en büyük sorunu ????? Bence insanlar en büyük sorundur. Hadi hayvanlar ne yapıyor hiç bir şey! Ama insanlar biyolojik silahlarla dünyayı altüst ediyorlar! |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 00:55 . |
2000- 2025
Tüm bağışıklıklar ve idelerden bağımsız olan sözcükleri sarfetmeye mahkumdur özgürlük