Kadın daha yüksek maaş alırsa???

alper ´isimli üyeden Alıntı ↑...

1. Alt 06-15-2008, 20:25 #11
    alptraum Mesajlar: 38.107
    Blog Başlıkları: 28
    alper´isimli üyeden Alıntı
    Teoride güzel diyorsun da evlilik her gün canım cicim diye geçmiyor ki. İstisnai durumları saymazsak bir erkek karısına para harcamayı bir erkeklik görevi ve gereği olarak görür. Hatta bundan zevk alır. Erkek için öncelik karısı ve evinin ihtiyaçlarıdır (istisnaları geçiyoruz) Ama kadın için öncelikler çok daha farklıdır. O halde kadın kazandığı parayı kastederek yaparım, giderim, alırım gibi hallerini erkeğin kaldırıp kaldıramayacağını düşünmek gerekir. Özellikle ihtilaflı durumlarda erkeğin maddi açıdan daha güçsüz olması büyük tartışmalara yol açabilir. Unutmayın ki fıtrat olarak erkek ile kadın çok farklıdır.

Davul dengi dengine diyelim ve başa gelmeden bir yorumda bulunmaktan kaçınalım.

Hocam güzel demissin ama bir noktayi tevil etmek gerekir.Erkek aileye bakmakla yükümlüdür ama kadin calistiginda erkegin o paraya ortak oldugu düsünülmemesi gerekir.Yani o para kadina aittir istedigi yere harcar helal/haram.

Zaten bu konuda terbiye de önemlidir nasil günümüzde erkekler para harcarken hanimlarini ortak etmiyorlar ise bayanlarinda böyle bir zorunlulugu yoktur.FITRATEN bayani parayi savuran gibi düsünmemekte gerekir lakin annelik gibi bir vazifeyi yapabiliyor ise para harcamaktada erkek kadar düsünceli/düsüncesiz olabilir

Erkeklere kazandıklarından bir pay vardır; kadınlara da kazandıklarından bir pay vardır. Allâh'ın lutfundan nasibinizi isteyin..." (Nisa 4/32)

yabanGülü bunu beğendi.
  2. Alt 06-16-2008, 20:45 #12
    yabanGülü Mesajlar: 3.851
    Blog Başlıkları: 125
    bence o biraz bakis acisina büyüme tarzina bakar.

ben kendimden örnek veriyorum, allaha sükür esimde bende kazaniyoruz.
    tabiki yeri geliyor ben esimden dahada fazla kazandigim oluyor ama asla aramizda onun lafi bile gecmiyor. Esim benim kazancima hic karismaz herseyimizi kendinden karsilamak ister ama benim gönlüm el vermedigi icin beraber bir yuvamiz oldugu icin bende bazi seyler üslenirim.

yani bence evlilikde kimin fazla kimin az kazandigi önemli degildir. Eger erkek gurur meselesi yapmiyorsa sorun olmaz.

Birde söyle durum var eger erkek hic calismiyorsa kadin calisip eve para getiriyorsa ozaman ilerki zamanlarda tartisma konusu olabilir. daha dogrusu erkegin yani evin erkegi olarak hic bir katkida bulunamamak gücüne gidebilir ve sorun cikarabilir, sorun cikardigi gibi ne kadinin calismasini ister nede kendisi calismak ister. Ve tabiki böyle oluncada ipler kopar ailede para sIKINTISI yasanir sonrasida gelir ondan sonra... (tabiki hastalik ve istisnali durumlar haric)

harcamaya gelince bende her bayan neyi nerede harcayacani bilir.
    yani ayagini yorganina göre uzatir, asla fazlaya abartiya kacmaz (tabiki istisna olanlarda var )

herkes icin hayirlisi diyelim.....

Konu yabanGülü tarafından (06-16-2008 Saat 20:48 ) değiştirilmiştir.
    alper bunu beğendi.
  3. Alt 06-17-2008, 02:03 #13
    Metin mete Mesajlar: 547
    Esmaaa´isimli üyeden Alıntı
    Erkekler kendilerinden daha yüksek maaş alan eşe nasıl bakıyorlar, onlara karşı nasıl bir tavır içine giriyorlar?

Ne güzel olur hem insan rahatlar kim istemezki zeki bir esi olmasini?

yabanGülü bunu beğendi.
  4. Alt 07-23-2008, 01:56 #14
    kuralsiz66 Mesajlar: 22
    bence kadın fazla para alırsa evde sankı ustunluk ondaymıs gıbı bır ızlenım verır ve buda erkekte bı ezıklık hıssıne neden olur

5. Alt 07-23-2008, 01:57 #15
    kuralsiz66 Mesajlar: 22
    bıde unutmadan kadınlar bence neyı gorse aaa bak buda yenı moda buda yenı cıkmıs yanı cok alsada o da erıyecegı ıcın cok almanında bır mantıgı yok bence

6. Alt 07-23-2008, 09:47 #16
    beyza Mesajlar: 2.053
    para amaç değil araç olursa problem olmaz diye düşünüyorum...

7. Alt 07-23-2008, 12:57 #17
    el_feta Mesajlar: 1.168
    küfuv denen bişey var yahu...kadının çok para kazanması sorun olur olmaz ayrı bir şey ama hoş / şık durmaz...hanımdan daha iyi yemek yapan erkek gibi...
    islam kadın ve erkeğe farklı sorumluluklar yüklemiştir,fıtri farklılıklarına bakarak,gerçi günümüz hatunları tutturmuşlar bir ekonomik özgürlük diye,kendilerini erkek yerine koyuyolar ama...
    elhasılı,biraz daha erkeğe özgü şeylerde erkeğin önde olması daha münasiptir... ne bileyim kadın bedenen erkekten güçlü olsa mesela,sorun mu bence öyle de hadi bence değil diyenler varsa da hoş durmayacağı açıktır...
    iyisi mi otursunlar oturdukları yerde..

8. Alt 07-23-2008, 15:33 #18
    Metin mete Mesajlar: 547
    Biliyorsunuz ben bir Kilibigim buda onun bir parcasi olsa gerek isterdimki hem zeki hem bol kazancli olsada bende rahat etsem,Ha El-Feta kardes neden olmasin yani Erkegin güzel yemek gibi bir özelligi?Mesela ben daha önce Restorant isletmeciligi yaptigimdan degme hanimlara tas cikaririm neden olmasin arada bir yani haftanin bes günü yemek yapmasin,Ben zevkle yapiyorumda...Ben aptal kadin rolü üslenen bir bayan istemezdim(Kendi fikrimdir)Zeki ve caliskan olmali ve yaninda kazancida bol olmali diye düsünüyorum...Not;Esim evlendikten sonra calisma firsati bulamamistir,ancak cocuklara yetisebildi..Ellerinizden öper cocuklarim..Allah cümlemizinkini bagislasin Insallahu Teala..

el_feta ve yelken06500 bunu beğendiler.
  9. Alt 07-23-2008, 15:42 #19
    el_feta Mesajlar: 1.168
    : ))) .....

10. Alt 07-23-2008, 16:14 #20
    alptraum Mesajlar: 38.107
    Blog Başlıkları: 28
    el_feta´isimli üyeden Alıntı
    : ))) .....

Sadece bu gibi simgelerle mesajlara cevap vermemeniz meselesini ilk geldiginde anlatmaya çalışmıştık ve anladığınızıda görmüştük ama bugün gördüğümüz anlaşılmamaış olmaması. Lütfen bu konuya dikkat etmenizi rica ediyorum.

Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın

Bu soru sistemi, zararlı botlara karşı güvenlik için uygulamaya sunulmuştur. Bundan dolayı bu kısımı doldurmak zorunludur.