MUHAKEME.NET FORUMU

MUHAKEME.NET FORUMU (https://www.muhakeme.net/forum/)
-   Anketler (https://www.muhakeme.net/forum/anketler/)
-   -   iki gönül bir olunca samanlik seyran olurmu??? (https://www.muhakeme.net/forum/anketler/6953-iki-gonul-bir-olunca-samanlik-seyran-olurmu.html)

yabanGülü 05-28-2008 18:00

iki gönül bir olunca samanlik seyran olurmu???

iki gönül bir olunca sabanlik seyran olurmu???

kayacavit 05-28-2008 20:35

iki gönül bir olunca sabanlik seyran olmaz samanlar dalır:) yani illaki bi kara kedi olur arada bozmak için benim görüşüm

IzepnepI 05-29-2008 21:02

aman bu laf boş bea hiçte samanlık seyran olmaz :P

yolcu 05-29-2008 22:33

ıkı gonul bır olunca hersey olur, seyarn da olur, saray da olur
yeterkı karsındakı hakiki gönül sahibi olsun,

alptraum 05-29-2008 22:36

Insanoglu iste hayatta ispatlamis oldugu birseyler yokken hala -ecek -acak diye davranir halbuki samanlik seyran olurda ne kadar sürer bu seyran o da mechul.

sukeyne 05-30-2008 15:46

iki gönül bir olunca samanlık seyran olurmuştu olurmuştuda artık bu çok eskilerde kaldı dedelerimizin ninelerimizin gençliğinde yani şimdiki gençler samanlığı görmeden birbirlerinden vazgeçiveriyorlar...!!!

serkaan001 05-31-2008 10:51

iki gönül bir olunca samanlık seyran olur

"Birbirini sevenler için zenginlik önemli değildir" anlamında kullanılan bir söz:
"Tutardık bir göz oda, yerleşirdik, bitti, gitti. İki gönül bir olduktan sonra, samanlık seyran olurdu."- O. Kemal.

İşin özü aslında PARA mı AŞK mı ???

Metin mete 05-31-2008 23:01

Olur kardesim olur hemde saray olur kösk olur birde bakarsin CENNET olur.Neredenmi biliyorum?Kendimden.Iste böyle bir ASK ile sevdalandim yillarca ne acilar cektim(gerci cok deli oldugumdan her kes deli sözü dedi ama).Bir gün ev kursunladim(Icerde kaldim) birgün dayak yedim bitgisel yasadim ama sonunda hemde öyle bir mutlu oldumki,yakinda(02-06-1988)20 yil dolacak ve ben dünyanin en mutlusuyum hala.hemde 15 yasindaki gibi heyecen,ölümsüz Ask ve hala kara Sevdalardayim ben.Ister inanin ister inanmayin ama paranin hükmünün gecmedigi tek merci Gönül.Seviyorum seviliyorum ve hala kalbim sanki bir cocuk gibi ona bakinca kendimden geciyorum,Iste askin en önemli konularindan biride maddi en olumsuz zamaninda dahi onun yaninda dünyalar sizindir ve siz kitalar feth etmis kumandansiniz.Ben öyleyim ilk heyecan ve son heyecan yasiyorum.Isterimki hepiniz her zaman ayni heyacani kalbinizde duyunuz.Ve bilinizki Ask insani asla yaslandirmaz.Genc yasar genc ölürsünüz ve(Birazda latife yapalim)Cesediniz yakisikli olsun ne dersiniz...Allah hepinizi Asklarin en güzeli olan Allah askinda daimi,sevdigine muhabbetini daimi etsin Insallahu Teala...

ayışığı 05-31-2008 23:02

Alıntı:

serkaan001´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 14859)
"Birbirini sevenler için zenginlik önemli değildir" anlamında kullanılan bir söz:
"Tutardık bir göz oda, yerleşirdik, bitti, gitti. İki gönül bir olduktan sonra, samanlık seyran olurdu."- O. Kemal.

İşin özü aslında PARA mı AŞK mı ???

kesinlikle iman iman ilim ne aşk ne para....beni beni bunlar ilgilendirir(iman ilim)bana yaşatıcaksa bunu yaşatsın,islamiyeti.....

Metin mete 05-31-2008 23:06

Alıntı:

ayışığı´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 14947)
kesinlikle iman iman ilim ne aşk ne para....beni beni bunlar ilgilendirir(iman ilim)bana yaşatıcaksa bunu yaşatsın,islamiyeti.....

Ask olmadan Iman kuru kalir be Yigenim.O nedenle her nasil olursa olsun ama ask güzel sey hemde heyacan olmadan ilimde yapilmaz...

Esmaaa 05-31-2008 23:15

Allah'a aşık olan birinin zaten imanı vardır büyük ihtimalle. Sen nasıl bi aşktan bahsediyorsun?

Metin mete 05-31-2008 23:17

Alıntı:

Esmaaa´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 14951)
Allah'a aşık olan birinin zaten imanı vardır büyük ihtimalle. Sen nasıl bi aşktan bahsediyorsun?

Yasiniz kac?Ona göre yazayim Insallah..

Esmaaa 05-31-2008 23:21

Neden bu kadar önemli yaş. Siz diye hitap etmek için soruyorsan her halukarda böyle konuşabilirsin. Sen diye de konuşabilirsin. Sen bilirsin.

Metin mete 05-31-2008 23:35

Alıntı:

Esmaaa´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 14954)
Neden bu kadar önemli yaş. Siz diye hitap etmek için soruyorsan her halukarda böyle konuşabilirsin. Sen diye de konuşabilirsin. Sen bilirsin.

Yasinizi sordugumda ayip ettigimi sanmayin,bakin Ayisigi benim yigenim yani ona yazarken ögretmek amacini hep güderim,size yazarken ise tabiki bazi seyleri bilmekte yarar görüyorum.O nedenle sordum illaki 15-25-35 demenize gerek yok sadece oldukca gencim demeniz yeterlidir.Ama olsun size sizin istediginiz sekilde bir cevap,Ask hic bir sekilde sizin dediginiz sekilde baslamaz.Yani ask kendisi bir afettir cünki baslarsa sonucu ancak sizin dediginize cikar büyük bir ihtimalle yoksa hic bir ask öyle bazi kriterlerle baslamaz...

özlem_34 05-31-2008 23:38

Alıntı:

Olur kardesim olur hemde saray olur kösk olur birde bakarsin CENNET olur.Neredenmi biliyorum?Kendimden.Iste böyle bir ASK ile sevdalandim yillarca ne acilar cektim(gerci cok deli oldugumdan her kes deli sözü dedi ama).Bir gün ev kursunladim(Icerde kaldim) birgün dayak yedim bitgisel yasadim ama sonunda hemde öyle bir mutlu oldumki,yakinda(02-06-1988)20 yil dolacak ve ben dünyanin en mutlusuyum hala.hemde 15 yasindaki gibi heyecen,ölümsüz Ask ve hala kara Sevdalardayim ben.Ister inanin ister inanmayin ama paranin hükmünün gecmedigi tek merci Gönül.Seviyorum seviliyorum ve hala kalbim sanki bir cocuk gibi ona bakinca kendimden geciyorum,Iste askin en önemli konularindan biride maddi en olumsuz zamaninda dahi onun yaninda dünyalar sizindir ve siz kitalar feth etmis kumandansiniz.Ben öyleyim ilk heyecan ve son heyecan yasiyorum.Isterimki hepiniz her zaman ayni heyacani kalbinizde duyunuz.Ve bilinizki Ask insani asla yaslandirmaz.Genc yasar genc ölürsünüz ve(Birazda latife yapalim)Cesediniz yakisikli olsun ne dersiniz...Allah hepinizi Asklarin en güzeli olan Allah askinda daimi,sevdigine muhabbetini daimi etsin Insallahu Teala...
amin metin mete abi maşaAllah rabbim bizlerede böyle aşk nasip etsin :brush:

Esmaaa 05-31-2008 23:48

"Ask hic bir sekilde sizin dediginiz sekilde baslamaz.Yani ask kendisi bir afettir cünki baslarsa sonucu ancak sizin dediginize cikar büyük bir ihtimalle yoksa hic bir ask öyle bazi kriterlerle baslamaz..."

Burada ne demek istediğinizi anlamadım. Aşk nasıl başlar bana göre? Ve Allah'a olan aşk bi afet değil afetten kurtuluş yoludur.

Metin mete 05-31-2008 23:57

Alıntı:

Esmaaa´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 14960)
"Ask hic bir sekilde sizin dediginiz sekilde baslamaz.Yani ask kendisi bir afettir cünki baslarsa sonucu ancak sizin dediginize cikar büyük bir ihtimalle yoksa hic bir ask öyle bazi kriterlerle baslamaz..."

Burada ne demek istediğinizi anlamadım. Aşk nasıl başlar bana göre? Ve Allah'a olan aşk bi afet değil afetten kurtuluş yoludur.

Iste yasinizi sormamdaki neden,Siz aski tanimiyorsunuz.Ask afettir ama sonucu ya kurtulus mutluluk yada hüsrandir...

alptraum 05-31-2008 23:59

Allaha olan ask ile kula duyulan ASKI kiyaslamak manasiz olur.bir kere düsünsenize ASK yasadiginiz bir kisi ile sonucu müspet olan evlilik ile sonuclandiriyorsunuz ve mahremiyeti paylasiyorsunuz.

Esmaaa 06-01-2008 00:01

Canım amcam, asıl aşk Allah'a duyulan aşktır. İnsana duyulan aşk dediğiniz gibi olabilir yani kendinize göre hüsrana uğramış yada zafere ermiş olabilirsiniz. Tabi hayır ve şer çerçevesinde bakarsak tam tersi de olabilir, yani kurtuldum derken tam tersi de olmuş olabilir. Ama Allah'a duyulan aşk afet olamaz.

Metin mete 06-01-2008 00:13

Alıntı:

Esmaaa´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 14965)
Canım amcam, asıl aşk Allah'a duyulan aşktır. İnsana duyulan aşk dediğiniz gibi olabilir yani kendinize göre hüsrana uğramış yada zafere ermiş olabilirsiniz. Tabi hayır ve şer çerçevesinde bakarsak tam tersi de olabilir, yani kurtuldum derken tam tersi de olmuş olabilir. Ama Allah'a duyulan aşk afet olamaz.

Sevgi deger yigenim,bakin bu konuda söyle düsünmenizin daha dogru olacagini saniyorum(Zannimdir)Allahin yarttiklarini sevmeden onlarin degerini bilemezsiniz,eger insan bazinda ASk yasarsaniz gercegin askini daha cabuk bulma imkanina sahipsiniz.Ask okunarak anlasilacak bir olgu degildir.Ask berbat bir sekilde baslar afet gibi sarar ve eger vuslat olursa biraz zaman alsada gercege Askta baslar yok vuslat olmaz ise belkide ayni Mecnun gibi kendi özünde Allah Askini kesfederki ayni yola biri bilincli digeri meczup bir sekilde ulasir.Anlatmak istedigim sey siz önce Aski bir tadin inanin o zaman su Allah aski dediginiz seyin Mahiyetinin böyle dil ile söylenmesi kadar komik bir sey olmadigini görürsünüz.Cünki Allah aski söylenmez yasanir ve bu yasama öyle insani bir hale korki dut yemis bülbül misaline düserde ben Allaha asik oldum diyemez.Ancak onun vechinde bunu anlatmaya calisir.Iste bu gercege ermenin tek yolu ise Asik olmaktan gecer,yoksa kuru kuruya böyledir demekten degil.

Alıntı:

Allaha olan ask ile kula duyulan ASKI kiyaslamak manasiz olur.bir kere düsünsenize ASK yasadiginiz bir kisi ile sonucu müspet olan evlilik ile sonuclandiriyorsunuz ve mahremiyeti paylasiyorsunuz.

Sanirim yukarida sanada cevap vermis sayilirim ama sunu asla unutma Allaha giden yolda önce onun vechini müsahade etmek gerekir.Gerisi hikaye olurki nasil anlatsam yaziyla olurmu bilemiyorum.Ama Bir kula duyulan sevda öyle kör olurki artik o vardir ve sen bir hic kalirsin birgün ise onun isminde Vuslat hasil olur ve sende artik isim disinda bir sey kalmaz benliginizde.Iste Bu yol eger yasanmaya baslanirsa vuslat Sadece Allah aski olarak daim kalir...

el_feta 06-01-2008 17:09

Alıntı:

Metin mete´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 14946)

:) ..................................

ayışığı 06-01-2008 17:22

[QUOTE=Esmaaa;14965]Canım amcam, QUOTE]

yaaa bana ne o benm amcam :54::ziccon10: sen dayı de genç abi de başka bişe de o bnm amcam :(

mhmt 06-01-2008 17:23

Hoşgeldin metin abi.
seni forumlarda göremiyorduk:)

selametle..

mhmt 06-01-2008 17:24

[QUOTE=ayışığı;15008]
Alıntı:

Esmaaa´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 14965)
Canım amcam, QUOTE]

yaaa bana ne o benm amcam :54::ziccon10: sen dayı de ............ de başka bişe de o bnm amcam :(

:y02::y02:
metin abi görmesin..:
:)

selametle..

ayışığı 06-01-2008 18:47

[QUOTE=mhmt;15012]
Alıntı:

ayışığı´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 15008)

:y02::y02:
metin abi görmesin..:
:)

selametle..

çaktırma değiştir yazıyı hadi hadii görmeden:)

mhmt 06-01-2008 19:06

Değiştirdim kardeşim rahat olun:)

selametle..

Metin mete 06-05-2008 01:32

Ne o arkamdan bir seylermi ceviriyorsunuz?Hayirdir?

yelken06500 06-05-2008 01:41

hazır ayet-i kerime yazılmışken sıcak bir gelişmeyi haber verelim!!!

abd de demokrat parti adayı barak obama resmi olmayan sonuçlardan sonra zaferi netleşmeye başlayınca bir basın toplantısı yapmış ve inciler döktürmüş!!!!

israil devletinin bekaa sı daimi hedefimiz mealinde bir söyleme ekliyor kudüs israilin başkentidir!!!tamda bozacını n şahidi şıracı durumu ortada!!!sonra gelde diyalog de bunların nasıl bir diyalogtan anlayacağı aleni!!!

Metin mete 06-05-2008 02:13

Alıntı:

yelken06500´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 15343)
hazır ayet-i kerime yazılmışken sıcak bir gelişmeyi haber verelim!!!

abd de demokrat parti adayı barak obama resmi olmayan sonuçlardan sonra zaferi netleşmeye başlayınca bir basın toplantısı yapmış ve inciler döktürmüş!!!!

israil devletinin bekaa sı daimi hedefimiz mealinde bir söyleme ekliyor kudüs israilin başkentidir!!!tamda bozacını n şahidi şıracı durumu ortada!!!sonra gelde diyalog de bunların nasıl bir diyalogtan anlayacağı aleni!!!

:clap:Katiliyorum....

AsMhA 03-08-2009 04:21

--->: iki gönül bir olunca samanlik seyran olurmu???

Sewmek bence en büyük dopingdir insana normal koşullarda yapamayacağı şeyleri yapacak güç werir...

husiyin 05-07-2009 15:40

İsmet Özel'den bir alıntıyla katılayım bende muhabbete;

"İnsanlar arasında çıkar bağı değil de gönül bağı varsa, her biri muhatabını korumayı gözeterek davranacaktır. Bu yüzden taraflar arası ilişkilerin dengeli ve eşit olmasını istemeyecek ve bilakis dengeyi ve eşitliği karşısındaki lehine bozmaya çalışacaktır. Karşısındaki mi dedim? Dil sürçmesi. Gönül bağı ile bağlı insanlar bağlandıklarını karşılarında görmezler. Hatta onu kendilerinden ayıramazlar bile. Gönül bağı ortadan kalkabilir bir bağ değildir. Çünkü gönülden bağlı olanlar nasıl, ne sebeple ve hangi şartlar altında bağlı olduklarını bilmezler. Bağlılıklarını bir usule bağlamış olsalardı, her usulsüzlük bu bağı çözerdi. Bağlarının bir sebebi olsaydı, o sebeple birlikte bağ da kaybolurdu. Belli şartlarda gönül bağı tesis edilebilseydi, o şartlara hakimiyetle gönüllere hakimiyet mümkün olurdu. Halbuki gönül bağı çözülmez çünkü gönlün nereden bağlı olduğu bulunamaz.”

abı-hayat 05-15-2009 09:10

valla ne yalan söyleyeyim arkadaşlar iki gönül bir olunca samanlık seyran olurmu? bilmem ama ortada saman olmayıncıda biraz zor gibi geliyor. şimdilerde gençler aşık olunca gözleri birşeyi görmez oluyor ama işin içine girince öyle olmadığını ve hayat şartlarını görüyorlar sevgide aşkta çok fazla kalmıyor açıkcası.maddi sıkıntılar haliyle sorunlarıda beraberinde getiriyor.yani konuyu özetlersem iki gönül bir olunca samanlık setran olurmış hep palavra geçin bunları ya

3rd eng 06-26-2009 01:01

bnecede seyran felan olmaz,bu 2 kişi arasındakı uyuma ve sabra baglı bence ,gunumuzde insanlar çok sabırsız,herşey hemen olsun istiyolar,bılmem haksızmıyım.
insan önce sabırlı ve allah (c.c) dan korkan ve aza temah edebılen 1 eş bulmaya çalışmalı bence ,ama artık oda zor.

kalbi kardelen 07-19-2009 13:41

iman diyor sevgili ayışıgı ,

evet iman ;

İman insanı insan eder,
Belkıde iman insanı,sultan eder.

imanlı insanın yüzüde nurlü,sözü hakikatli olur.
Sevgisisinede itimat edilir,söylediği her sözede,

Çünkü müslümanın sözü senettir.

Unnecessary 07-19-2009 14:30

Olmaz
öz geçicem örn kız zengin yetişti adam fakir ama aşık oldu tamam hadi evlendide ne olacak ??
akıl var mantık var bir müddet sonra çatışma başlayacak o yüzden davul dengi dengine
samanlık seyran bence yalan
zaten yaşamayan bilmez davulun sesi uzaktan geliyor neticede fikirler paylaşılıyor ama
kesinlikle öyle değil atalarımız bunu neye garanti söylemiş hemde bu devirde vallha zor

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 21:53 .

2000- 2025
Tüm bağışıklıklar ve idelerden bağımsız olan sözcükleri sarfetmeye mahkumdur özgürlük