MUHAKEME.NET FORUMU

MUHAKEME.NET FORUMU (https://www.muhakeme.net/forum/)
-   Anketler (https://www.muhakeme.net/forum/anketler/)
-   -   Bir gemide 100 kişi var, bunların 99`u katil 1`i masum. Siz o gemiyi batırır mısınız? (https://www.muhakeme.net/forum/anketler/6660-bir-gemide-100-kisi-var-bunlarin-99-u-katil-1-i-masum-siz-o-gemiyi-batirir-misiniz.html)

özlem_34 05-24-2008 19:27

Bir gemide 100 kişi var, bunların 99`u katil 1`i masum. Siz o gemiyi batırır mısınız?

Bir gemide 100 kişi var, bunların 99`u katil 1`i masum. Siz o gemiyi batırır mısınız?

Erm4n 05-24-2008 23:14

1 kişi için 99 kişiyi telef etmem ama o 1 kişininde çaresini bulmaya çalışırım ;)

ilkgeneral 05-25-2008 00:06

bir insanı kurtarmak bütün insanlığı kurtarmak gibidir

yabanGülü 05-26-2008 11:36

hayir batirmazdim, bence o bir kisi 99 kisiye cok sey ögretebilir

kayacavit 05-26-2008 21:03

ya arkadaşlar tamam doru diyosunuzda bende batırmak istemezdim amaaaaa Taki o 99 katilin o gemiden kurtulup 99 kişiye zarar verebileceyi aklıma gelene kadar o katiler ordan kurtulup hepsi olmasada yüzde 50 si kesin başkas'ının ocana incir acı dikicek yani bu zincirleme olay ben batırdım gemiyi:)

yani benimde düşüncem bu SİZ 99 KİŞİYİ KURTARMAK İÇİN PEKİ 1 KİŞİYİ feda etmezmiydiniz tutunki böyle düşünün 99 olmasın 50 olsun 99 katil kurtulursa 50 kişiyi öldurcek buna istinaden bende batırdım :)

Metin mete 05-28-2008 00:37

Ya birakin kardesler o geminin icide mundar disida?Batir Allahim batir demek gerekir...Bir bizden 99 onlardan...Laz hesabi yapmadim dikkat...

oguzhan 05-28-2008 00:43

kayacavit ve metin mete ye katiliyorum. müdahale olmasa dahi o 99 kisi gemiyi batirir zaten:)

alper 05-28-2008 01:06

Mü'minlerin annesi, Abdullah'ın (1) anneliği Hz. Âişe (R.A) dan Resûlüllah (S.A.V)in şöyle buyurduğu rivayet edilmiştir:
-"[Birtakım] askerler Kâ'be'ye [doğru] harb [etmek üzere hareket] ederler. Çıplak bir yere geldiklerinde evveli ve âhiri [hepsi] yere geçirilir"
Hz Âişe diyor ki; ben:
- Ey Allah'ın Resûlü, nasıl [oluyor da] hepsi birden yerin dibine geçiriliyorlar? Halbuki onların içinde pazarcılar ve onlardan olmayan [yolda aralarına karışan] lar var, dedim. Resûl-i Ekrem buyurdu:
-"Hepsi yere geçirilirler, sonra da niyyetlerine göre haşrolunurlar."

İZAH
Bu hadis-i şerifte zulüm erbabı ile arkadaşlık etmenin zararına işaret olunmuştur. Zira onların arasında bir felaket gelrise hepsine birden gelir (İmamı Nevevi-Riyâzü's Sâlihîn 1. BAB, 2. hadisi-i şerif.)

Şahsen ben böyle yorumladım, ama batırma konusunda yanlış yapmaktan korkarım. Tabii ki doğrusunu Allah (ve dostları) bilir.

ayışığı 05-29-2008 14:34

olmaz batırmam aman aman başka işim yok batırıyım öliyim sonra denizin ortasında köpek balığı gelir die korkudan bida öliyim ALLAH ztn cezalarını verir katillerin ben nie veriyim onların cezalarını verirken kendikiminde veriyom canım tatlıdır olmaz batırmam :)

yolcu 05-29-2008 22:47

ben olsam kesinlıkle batırırdım,
99 katıl, en az bırer ınsanı oldurdugunu dusunursek 99 ınsanın kanına gırmıstır ve olmeyı hak etmıslerdır, kısasa kısas
müsluman, suçsuz ve ıyı olan 1 kısının vadesi dolduysa, denızde bogularak ölen bir müslumana hediye edılen şehitlik mukafatına naıl olur inşallah

Metin mete 05-30-2008 00:17

Alıntı:

yolcu´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 14794)
ben olsam kesinlıkle batırırdım,
99 katıl, en az bırer ınsanı oldurdugunu dusunursek 99 ınsanın kanına gırmıstır ve olmeyı hak etmıslerdır, kısasa kısas
müsluman, suçsuz ve ıyı olan 1 kısının vadesi dolduysa, denızde bogularak ölen bir müslumana hediye edılen şehitlik mukafatına naıl olur inşallah

Nasil yani adami batirdik birde sehitmi olacak?Yapma yolcu yapma,Allahin sehitligi bu kadar ucuzmu?Denizde boguldu SEHIT,Isalden öldü SEHIT,ekmek icin cikti SEhit yapmayin Allah askina.Yazik bu bir kisilik müslümanada ona verilen payeyede.Batir kimlerle arkadas oldugunu anlasin...

alptraum 05-30-2008 00:35

"Kim bir cana kıymamış veya yeryüzünde fesat çıkarmamış birisini öldürürse, bütün insanları öldürmüş gibidir." (Mâide Sûresi: 5:32.)

Ayetin mânâ-ı işarîsiyle, bir mâsumun hakkı, bütün halk için dahi iptal edilmez. Bir fert dahi, umumun selâmeti için feda edilmez. Cenâb-ı Hakkın nazar-ı merhametinde hak haktır, küçüğüne büyüğüne bakılmaz. Küçük, büyük için iptal edilmez. Bir cemaatin selâmeti için, bir ferdin rızası bulunmadan, hayatı ve hakkı feda edilmez. Hamiyet namına, rızasıyla olsa, o başka meseledir.

yolcu 05-30-2008 01:12

Alıntı:

Metin mete´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 14807)
Nasil yani adami batirdik birde sehitmi olacak?Yapma yolcu yapma,Allahin sehitligi bu kadar ucuzmu?Denizde boguldu SEHIT,Isalden öldü SEHIT,ekmek icin cikti SEhit yapmayin Allah askina.Yazik bu bir kisilik müslümanada ona verilen payeyede.Batir kimlerle arkadas oldugunu anlasin...

sayın metın mete hadısler hakkındakı goruslerınızı bıldıgım için sızınle gereksız dıaloga gırmeyecem, selametle

Metin mete 05-30-2008 22:42

Alıntı:

yolcu´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 14813)
sayın metın mete hadısler hakkındakı goruslerınızı bıldıgım için sızınle gereksız dıaloga gırmeyecem, selametle

Varsa beyyinen yazacaksin bak Alemlerin Rabbi nasil tarif etmis Sehidi...

2:154 Allah yolunda öldürülenler için "ölüler" demeyin.Tam aksine, onlar dirilerdir ama siz farkında olmazsınız.

Bunun disinda varmi Sehitlikle mücdelenen?

alptraum 05-30-2008 22:59

Nasilki cihadin manasi sadece savas degilse o halde sehid olmakta sadece savasda ölenler icin degildir.Hadis-i seriflerde verilen örnekleri ve kisaslari inceledigimizde bu cesit arzedilen örnegin suda bogulan bir kisi gibi,sehid muamelesi görecegi umulur.Bu bir ümittir ictihada acikmidir Sanirim verilen karar sahih hadisler cercevesinde alindigina göre en güzel olusmus kararda bu ümitten fazlasi degildir.

selametle

Metin mete 05-31-2008 22:48

Alıntı:

alptraum´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 14838)
Nasilki cihadin manasi sadece savas degilse o halde sehid olmakta sadece savasda ölenler icin degildir.Hadis-i seriflerde verilen örnekleri ve kisaslari inceledigimizde bu cesit arzedilen örnegin suda bogulan bir kisi gibi,sehid muamelesi görecegi umulur.Bu bir ümittir ictihada acikmidir Sanirim verilen karar sahih hadisler cercevesinde alindigina göre en güzel olusmus kararda bu ümitten fazlasi degildir.

selametle

Ayet acik degilmi Alptraum?Yani öz illaki savas olmasada Allah yolunda olmali!!Degilmi yoksa?Ben zanlarla konusmuyorum gercegin ta kendisi olan bir beyyine ile yaklasiyorum konuya.Bakin cevrenize yok demokrasi sehidi yok düzen sehidi!!Hayir hüküm acik ve net Allah yolunda olmasi gerekir,eger bunun disinda her hangi bir konuda beyyine varsa onu söyle yoksa zanla istikal edilirmi?Bakiniz simdi Allah yolunda yapilanin,yolculuga cikmis birinin denizde bogulmasi veya Isal oldugunda su kaybindan ölmesi nasil bir sehitlik anlayisi?Yoksa Allahin belirtigi sehitlik yetmiyordami isali filan ekmi yapiyoruz?Hüküm Allahindirki biz onun hükmünde hic bir kimseyi ortak kabul etmiyoruz etmememizin tek nedeni ise yine Allahin hükmüdür....

2:154 Allah yolunda öldürülenler için "ölüler" demeyin.Tam aksine, onlar dirilerdir ama siz farkında olmazsınız.

alptraum 05-31-2008 23:18

ASLINDA sehid muamelesi görecegini umariz demek daha mantikli olur.

Metin mete 06-01-2008 00:00

Alıntı:

alptraum´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 14953)
ASLINDA sehid muamelesi görecegini umariz demek daha mantikli olur.

Beyyine verilmemis bir konuda ummakta olmaz.Mantik ancak Allahin ayetlerindeki hükümlerden bir cogunu yaparsiniz ufak tefeklerinide Allahtan af edmesini umariz demektir sanirim ne dersin Alptraum gardas...

alptraum 06-01-2008 00:12

Eger mesele Kur'an, hadis ve kıyası fukahaya muhalif değilse o zaman itiraza da gerek kalmiyor.Dedigim gibi bu meselenin ictihadi bu yüzyildaki alimler tarafindanda kabul görmüs bir husustur.Varsayilan sehidlik dünyadaki sehitlik degildir ahirette sehit muamelesi görmesidir ve umulmasidir.Simdi aslinda münazaraya dahi sürülmesi gerekli bir konu degildir.Tabi benim görüsüm:)

Metin mete 06-01-2008 00:26

Alıntı:

alptraum´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 14966)
Eger mesele Kur'an, hadis ve kıyası fukahaya muhalif değilse o zaman itiraza da gerek kalmiyor.Dedigim gibi bu meselenin ictihadi bu yüzyildaki alimler tarafindanda kabul görmüs bir husustur.Varsayilan sehidlik dünyadaki sehitlik degildir ahirette sehit muamelesi görmesidir ve umulmasidir.Simdi aslinda münazaraya dahi sürülmesi gerekli bir konu degildir.Tabi benim görüsüm:)

Ben gercegin kendisinden hareket noktasi gösteriyorum sen bana Kuran,Hadis ve kiyasi getiriyorsun ama Kuranda olmadigi kesin öyle ise olmayan hakkinda Allah Furkanda diyorki;

Andolsun ki size beyyine (açıklayıcı, açık delil) ayetler, sizden önce gelip geçenlerden örnekler ve korunup, sakınanlar için de bir öğüt indirdik.

Nur Suresi 34

Ta ki ölen beyyine (açık delil) üzerine ölsün, yaşayan da beyyine (açık delil) üzerine yaşasın.

Enfal Suresi 42

Iste acik delil ne ise onu göstermis bu nedenle ben artik sana ne yazayimki?Ummak sadece zan ama gercegin acik delili ise ummaman gerektigini söylüyorsa ne diyeyim baskaca Alptraum...

Bak iyice kavramaları için ayetleri nasıl türlü şekillerde açıklıyoruz(nusarriful).

Enam Suresi 65

Son olarak sana bir ayet;

Ey iman sahipleri; size açıklanınca hoşunuza gitmeyecek şeyleri sormayın. Kuran indirilirken onları sorarsanız size açıklanır. Allah onları affetti. Allah Bağışlayandır, Merhametlidir.

Maide Suresi 101

Yani acik delil ile aciklanmayanlardan muafiz o nedenle delilsiz olan sey ummak bir nevi gercegin yaninda hayalden baska bir sey degildir hayale ise iman edilmez,Gercek var ve onun disindakiler gercek olarak kabul edilemez...

alptraum 06-01-2008 00:38

Bu kitap da süphe yok biz resulullahin dediginede itaat ettigimizden ki ayet itaat etmemizi emrediyor bu yüzden ince eleyip SIK dokuyoruz lakin ne ölsün diyoruz o 99 kisi nede o 1 ksiiyi öldürelim diyoruz ve kararimiz Kendimizden degil ayet ve hadislerden oluyor ve altta belirttigi gibi;

“Hak dini onlara açıklasın diye, her peygamberi Biz kendi kavminin lisanıyla gönderdik.”(İbrahim Sûresi,14-4)

“O kimseler ki, yanlarındaki Tevrat ve İncil’de vasıflarını yazılı buldukları ümmî peygamber olan Resulullaha uyarlar. O peygamber ise kendilerini iyiliğe sevk edip kötülükten sakındırır; temiz ve güzel nimetleri onlara helâl, habis olanları ise haram kılar; daha önce kendilerine yüklediğimiz ağır yükleri ve üzerlerindeki bağları onlardan kaldırır. İşte ona îmân eden, ona hürmet eden, düşmanlarına karşı ona yardımda bulunan ve onunla indirilmiş olan nûra uyanlar, kurtuluşa erenlerin tâ kendisidir.”(A'raf Sûresi, 7-157)

“Allah ve Resulü bir meselede hükmünü verdiği zaman, bir mü’min erkeğin yahut bir mü’min kadının artık işlerinde başka bir yolu seçme hakkı yoktur. Kim Allah’a ve Resulüne isyan ederse, apaçık bir sapıklığa düşmüştür.” (Ahzab Sûresi ,33-36)

“Hayır! Rabbine and olsun ki, onlar, aralarındaki anlaşmazlıklar için senin hükmüne müracaat edip, sonra da verdiğin hükme gönüllerinde hiçbir sıkıntı duymaksızın tam bir teslimiyetle râzı olup uymadıkça iman etmiş olmazlar.” (Nisa Sûresi, 4-65)

“Peygambere itaat eden Allah’a itaat etmiş olur. Kim bundan yüz çevirirse, seni öylelerinin üzerine muhâfız olarak göndermedik; sen ancak doğru yolu gösterip tebliğ etmekle mükellefsin.”(Nisa, 4-80)

“Peygamber size ne emretmişse alın, neyi yasaklamışsa ondan da kaçının. Allah’tan korkun. Muhakkak ki Allah’ın azâbı pek şiddetlidir.”(Haşir Sûresi, 59-7)

“De ki: Eğer Allah’ı seviyorsanız bana uyun ki Allah da sizi sevsin ve günahlarınızı bağışlasın. Allah çok bağışlayıcı, çok merhamet edicidir” (Âl-i İmran Sûresi, 3-31)

Metin mete 06-01-2008 00:53

Alıntı:

alptraum´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 14971)
Bu kitap da süphe yok biz resulullahin dediginede itaat ettigimizden ki ayet itaat etmemizi emrediyor bu yüzden ince eleyip SIK dokuyoruz lakin ne ölsün diyoruz o 99 kisi nede o 1 ksiiyi öldürelim diyoruz ve kararimiz Kendimizden degil ayet ve hadislerden oluyor ve altta belirttigi gibi;

“Hak dini onlara açıklasın diye, her peygamberi Biz kendi kavminin lisanıyla gönderdik.”(İbrahim Sûresi,14-4)

“O kimseler ki, yanlarındaki Tevrat ve İncil’de vasıflarını yazılı buldukları ümmî peygamber olan Resulullaha uyarlar. O peygamber ise kendilerini iyiliğe sevk edip kötülükten sakındırır; temiz ve güzel nimetleri onlara helâl, habis olanları ise haram kılar; daha önce kendilerine yüklediğimiz ağır yükleri ve üzerlerindeki bağları onlardan kaldırır. İşte ona îmân eden, ona hürmet eden, düşmanlarına karşı ona yardımda bulunan ve onunla indirilmiş olan nûra uyanlar, kurtuluşa erenlerin tâ kendisidir.”(A'raf Sûresi, 7-157)

“Allah ve Resulü bir meselede hükmünü verdiği zaman, bir mü’min erkeğin yahut bir mü’min kadının artık işlerinde başka bir yolu seçme hakkı yoktur. Kim Allah’a ve Resulüne isyan ederse, apaçık bir sapıklığa düşmüştür.” (Ahzab Sûresi ,33-36)

“Hayır! Rabbine and olsun ki, onlar, aralarındaki anlaşmazlıklar için senin hükmüne müracaat edip, sonra da verdiğin hükme gönüllerinde hiçbir sıkıntı duymaksızın tam bir teslimiyetle râzı olup uymadıkça iman etmiş olmazlar.” (Nisa Sûresi, 4-65)

“Peygambere itaat eden Allah’a itaat etmiş olur. Kim bundan yüz çevirirse, seni öylelerinin üzerine muhâfız olarak göndermedik; sen ancak doğru yolu gösterip tebliğ etmekle mükellefsin.”(Nisa, 4-80)

“Peygamber size ne emretmişse alın, neyi yasaklamışsa ondan da kaçının. Allah’tan korkun. Muhakkak ki Allah’ın azâbı pek şiddetlidir.”(Haşir Sûresi, 59-7)

“De ki: Eğer Allah’ı seviyorsanız bana uyun ki Allah da sizi sevsin ve günahlarınızı bağışlasın. Allah çok bağışlayıcı, çok merhamet edicidir” (Âl-i İmran Sûresi, 3-31)

Batiralim dedim bu benim ferdi düsüncemdi,Ben katil degilim ama farzi maal böyle oldu kardesim bu müslümanin bu 99 katille isi ne?Yok ben dogruyum diyorsa arkadasini iyi secmesi gerekirdi.Ha batirdim bu adamda gitti?Neresi SEHIT,Bence Niyazidir.Ayetlere itirazimiz olmazda burdaki maksat nedir?Yoksa Allahin Elcisi(Selam Resul/Resullere olsun) kendisine verilen Vahyin disinimi gösterdi?Resul(Selam Resul/Resullere olsun)Bagirarak ben Vahye uyarim diyor,Ben gaybi bilmem diyor,Allahtan gelecek olan hic bir seyi önleyemem diyor, ama olmaz demek.?.?.?.?.?.?.?.?.?Yalniz ayetlerdeki gibi Vahye uymak icin önce Onu getirene uymak gerekir ve o Vahye uyuyordu sanirim Kuran öyle diyor..Ve bizde onun gösterdigi Vahye uymaya calisiyoruz..

kuralsiz66 07-23-2008 01:14

arkadaslar ben olsam hıc tereddut etmeden batırırdım bır kısıyı kurtarayım derken o katıllerın kıyıya cıktıgını bır dusunun bı o bır ıkısı yuzunden belkıde yuz kısı olcek bıde bu yonden dusunelım kas yapayım derken goz cıkarmayalım sonra

alptraum 07-23-2008 01:23

xyzt 07-23-2008 01:50

fethullah hoca hayır demek istemiş sanırım bu ankete.

SEVGİSEZ 07-25-2008 00:25

o doksan dokuz kişi gerçekten o kadar katil ruhluysa ben gemiyi batırırken o masumu da öldürmüş ya da öldürmekte olurlar. bu yüzden gemiyi batırırım. ve o masum nasıl olsa onların arasında öleceğine benim elimden ölmekten mutlu olur . o kadar masumsa o geminin bir gün karaya çıkacağının da farkındadır bence

ayrıca kimse durup duruken katil olmaz. gerçekten onların katil olmalarını sağlayan o kaderi sorgulamakta fayda var.

ve ayrıca arkadaşlar allahın ne dediğini öğrenmek için rehbere ihtiyacımız yok. elimizde kuran var, tevhid vra, peygamberimizin amelleri var. bence allah bize son kez bir yol gösterici yolladı. onun yolunu göstermek için yol gösterici olmaya soyunanlar sinemalardajki yer göstericlere benzerler

durdukça yazasım geliyor:) kurandan ve resullahın hayatından alıntılar yapan arkadaşa teşekküler ama hayatımızı böyle bir soru etrafında şekillendirsecksek o zaman nuh ( as.) niye gemisine günahsızları aldı. dünya ademden sonra gemilerdeki günahsızlarla kuruldu. ( ona rapmen bu halde) gözümüzün önünde sabah ezanıan karşı ırak ı bombaladılar örneğin. hiç mi yüreğiniz sızlamaz sizin? günahkarlar riyakarlar ya da modern peygamber taklitçileyileriyle yürümedi nuhun gemisi. tek bir peygamber vardır o da Hz. muhammed sav dir. onu kullanmak isteyen herkes o gemiyle batacaktır zaten

ya işin aslı ben o doksan dokuz katili serbest bırakır memelketimni ve dinimi abd ye pazarlayarak tüm ortadoğuyu satan hocqa efendimizlerimizi o bindikleri gemide canlarını bağışlamayı tercih ederdim:) abd den ne güzel gelir davulun sessiii. hey ya rabbim sanki bir titanic hikayesi :)))

ayrıca xyzt alıntı video nun konumuzla alakası ne? size göre herşeyin hükmü abd yörelerinden mi verilmekte? nasıl romaya sığınmış ve çarmıha gerilemmek için af dilemiş bir hz. isa, kureyş kabilesinini önünde diz çökmüş bir hz muhammed düşenemiyorsam abd ye sığınmış birinin de peygamberimizin ve dinimiizn adını tellaffuz etmesini düşünemem.

sizin gbiler için kur' an kalp gözleri kapatılmıştır der. mutlak bir gün açılacaktır:)) allahtan başka ilah hz muhammedden başka peygamber olmadığını kabul ettiğini,z gün şeyhlerinizin gereksizliğini de anlayacaksınız. allah sizi ıslah etsin. üzerinde bombalar patlayan bütün halkalr adına sizin abd de yaşayan hocanızı affettik. allah da bize yardımcı olsun. peygamberimiz de ne zaman hira dağına çekilip sizin giblerden ozaklaştı o zaman sonsuz mutluluğunu yaşadı. allah din tüccarlarından bizi korusun ya rabbi. allahım sana hamdu senalar olsun.y arabbi şükür. allahhhhhhhhhhhhhhh

xyzt 07-25-2008 01:54

Alıntı:

SEVGİSEZ´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 17746)
sizin gbiler için kur' an kalp gözleri kapatılmıştır der. allah sizi ıslah etsin. üzerinde bombalar patlayan bütün halkalr adına sizin abd de yaşayan hocanızı affettik.

sizin gibiler diye bahsettiğiniz kimler?
siz kimsiniz kimi affediyosunuz?

xyzt 07-25-2008 01:57

Alıntı:

SEVGİSEZ´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 17745)
ayrıca xyzt alıntı video nun konumuzla alakası ne? size göre herşeyin hükmü abd yörelerinden mi verilmekte? nasıl romaya sığınmış ve çarmıha gerilemmek için af dilemiş bir hz. isa, kureyş kabilesinini önünde diz çökmüş bir hz muhammed düşenemiyorsam abd ye sığınmış birinin de peygamberimizin ve dinimiizn adını tellaffuz etmesini düşünemem.

hüküm allahındır arkadasım. sen neler yazmışssın böyle. ya kendini ifade edemiyosun. ya da laf olsun muhalefet olsun diye yazıyosun.

E.Ahsen 02-21-2009 21:05

--->: Bir gemide 100 kişi var, bunların 99`u katil 1`i masum. Siz o gemiyi batırır mı

eğer mükemmel olsaydık bukadar çok günahımız olur muydu!..

husiyin 02-21-2009 22:38

--->: Bir gemide 100 kişi var, bunların 99`u katil 1`i masum. Siz o gemiyi batırır mı

Birçoğumuz "o katillerle işi ne o masumun yada zaten batırmasak da o katiller o masumu öldürmüşlerdir
yada o katillerin sahile indiğini düşünsenize kimbilir kimleri öldürürler" ihtimalleri üzerinden gemiyi
batırmaktan yana tavırlarını koymuşlar. peki o bir kişinin 99 katili ıslah etme ihtimalini de göz önüne alamaz mıyız?
Ayrıca hukuken her katilin cezası ölüm müdür?Yani 100'ü dekatil olsa gene de batırma kararı bu kadar kolay alınamaz diye düşünüyorum

altun 02-21-2009 23:49

sonuçta gerçek hyat bu değil o bir kişi gerçekten masumsa ahirette mükafatını alır ben batırırdım

alptraum 02-22-2009 00:20

Düsününki evinize teröristler gelmis ve sizin evinizdeler sizi rehin almislar bu durumda evi bombalayip hepsinden cok rahat kurtulanabilir. En bariz örnek bunu banka soygunlarinda ya da baska fidye durumlarinda görebiliriz. Masum olan insan icin onlara istedikleri verilir. Yani bir kisi dahi olsa CAN olarak muhafaza edilir. Demekki bizim evi teröristler bassa, rehin alinsak en kisa yoldan evi ucurup bizide öldüreceksiniz :)

E.Ahsen 03-03-2009 17:54

Alıntı:

altun´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 34715)
sonuçta gerçek hyat bu değil o bir kişi gerçekten masumsa ahirette mükafatını alır ben batırırdım

nekadar merhametlisin sen öle...olması gerektiği gibi tabi..ne de olsa biz amcasının katili vahşiye zulmetmeyen:kendisine etmediği zulüm,hakaret kalmayan amcası Lehebin kapısına gitmekten usanmayan:ilk ve son nefesinde dahi,her nefesinde ümmetim diyen;son duasını ahirete bırakmış,bize şefaat etmek için kollarını açmış,açabildiği kadar, ve beklen bizi..o merhametli Muhammedin ümmetiyiz,bizede bu yakışır...

altun 03-03-2009 18:29

Alıntı:

E.Ahsen´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 35475)
nekadar merhametlisin sen öle...olması gerektiği gibi tabi..ne de olsa biz amcasının katili vahşiye zulmetmeyen:kendisine etmediği zulüm,hakaret kalmayan amcası Lehebin kapısına gitmekten usanmayan:ilk ve son nefesinde dahi,her nefesinde ümmetim diyen;son duasını ahirete bırakmış,bize şefaat etmek için kollarını açmış,açabildiği kadar, ve beklen bizi..o merhametli Muhammedin ümmetiyiz,bizede bu yakışır...

doğrudur gerçekten cok merhametliyimdir.merak ettim siz ne yapardınız o durumda

E.Ahsen 03-04-2009 12:17

Alıntı:

altun´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 35481)
doğrudur gerçekten cok merhametliyimdir.merak ettim siz ne yapardınız o durumda

tebrik ederim farkındalığı yerinde bir kimsesiniz..bunu söleyen başka arkadaşalarda oldu elbet,benimki yalnızca bir tekrar;katillerin ıslah olma olasılığı var.. hem öle olmasa bile:emanete hıyanetlik yapan,yaratıcısına kendini denk gören birinin cezasını bırakalım da Allah versin..biz Ondan daha mı merhametliyiz ki..ayrıca bizim üstümüzde ki tek vazife ona doğruyu anlatmaya çalışmak..herkesin kendi iradesi var sonuçta(imtihan sırrıda bunda değil mi!..) eğer onun cezasını biz verirsek,o katil gibi enemizle hareket etmiş olmaz mıyız?!..esfel-i safiline düşmez miyiz?!...haklıyken haksız oluruz..nefsi müdafe olmadığı sürece bir kimseyi öldürmenin neresi haklı?!...

altun 03-05-2009 21:17

bi laf vardı tam hatırlamıyorum kalbi körelmiş insanlardan uzak durun diye ama sizinkide farklı bi bakış açısı saygı duyuyorum

E.Ahsen 03-06-2009 17:05

Alıntı:

altun´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 35645)
bi laf vardı tam hatırlamıyorum kalbi körelmiş insanlardan uzak durun diye ama sizinkide farklı bi bakış açısı saygı duyuyorum

saygın için teşekkürler;saygı duyanlara saygı duyarımda:))merak ettim,o sözün tamamını hatırladığında paylaşırsan sevinirim..

AsMhA 03-08-2009 02:29

Bir insanın hayatına son werme yetkisini bize kim weriyor ki bırak o 1 kişiyi 99 kişinin ilerde Allah'ın razı olacağı kişiler olmayacağını kim garanti edebilir?

3rd eng 06-26-2009 01:20

99 kişiyi bir gemiye topliyan ,o 1 kişiyide ordan çikarir bence bişekilde

pınaran 06-30-2011 22:16

kimseyi öldüremem, katil de olsa, o 99 kişinin birilerinin canını yakacağını bilsem de gemi memi batıramam :olmaz0121:

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 13:12 .

2000- 2025
Tüm bağışıklıklar ve idelerden bağımsız olan sözcükleri sarfetmeye mahkumdur özgürlük