oğuz boylarından gelen kavme Türk ırkı denir.Türk kelimesinin ilk anlamı bu.fakat Devlet politkası olarak,anayasal olarak yani anayasayla yönetilen bir hukuk devleti olarak Türk demek ise Türkiye cumhuriyetini kurmuş olan ve tc cumhuriyetinde yaşıyor olan etnik kökenine diline dinine bakılmaksızın tc kimliğine sahip olmuş her insan evladı Türk vatandaşıdır.
her Türk vatandaşı gibi eşit haklara sahiptir.vatandaşımızdır diyor devlet insanımızdır hemşerimizdir bu vatan onundur diyor.bakın soyu oğuz boylarına dayanan her insan demiyor..kısacasa TÜRK kelimesi DEVLET POLİTİKASI olarak insanımız vatandaşımız olarak tanımlanmış.insanlar bundan rahatsızlık duyuyorlar anlayamıyorum.e sende bu haklara sahipsin soyun kürttür ermenidir lazdır çerkezdir zazadır araptır vs vs.ama bu memlekette yaşamıyormusun.bu vatan senin vatanın değilmi bu vatandan ekmek yemiyormusun aynı yer altı ve yer üstü kaynaklarından faydalanmıyormusun nüfus sayıpı yapılırken senide saymıyorlarmı,sende oy vermiyormusun istediğin adama partiye.kısaca Türkiye devletinin tanımladığı Türk ,Türkiye devleti İNSANI demek...Osmanlı devletide osmanoğullarının hanedanlığıydı.adıda bu yüzden Osmanlı devleti olmuş.ama 72 milletten insan vardı ve hepsi osmanlı devleti insanıydı.bu politikanın tersi için hitlerin nazi almanyası örnek gözterilebilir.
emirahmedyasin sen illaki ırkıcılık olarak bakıyorsun olaya.böle kanalize etmişsin kendini.beğensende behenmesende bir devlet yapısı devlet sistemi içerisindeyiz ve devletlerinde toplumda düzeni sağlayan kuralları vardır.sen nerde yaşıyorsun bilmiyorum ama bende Türkiyede yaşıyorum burda doğmuşum ve bir Türk vatandaşı hüviyetine sahip olmuşum.manevi olarak nereli hissettiğin ayrı bişeydir.yok ben devlet sistemlerine karşıyım diyorsan dağa çıkıcaksın ozaman.yada sınırlarla çizilmemiş bi toprak parçası bulucaksın kendine.into the wild filmi gibi.benim en sevdiğim filmdir..izle istersen bi sana feyz falan verir belki