kaldırılsın...
Bizler eğer kaynağımızı yani çıkış noktamızı vahiden alıyorsak kusura bakmasınlar biz milliyetçi yada ırkçı yada şucu bucu olamayız.Hem milliyetçilik ırkılığın yumuşatılmış hali.
Ne gerek var milliyetçiliğe hepimizin müslüman olması bizi birleştiren yapının müslümanlık olması yeterli değil mi? Eğer Kur'an i hayatı anlayan bir müslüman ben aynı zamanda milliyetçiyim diyorsa orada durması lazım .Ben cahil vahyin anlamını Kur ani hayatın ne anlama geldiğini bilmeyen insanların milliyetçi çıkışlarını anlayabiliyorum ama ben hem müslümanım Kur anı da çok iyi anlıyorum diyen birinin ben milliyetçiyim demesini anlamıyorum.
Türkeşin hayatında yaptıkları ortada yorum yapmaya bile gerek olmadığı kanaatindeyim.
selam ve dua ile...
selam ile...
Milliyetcilik ayni din ve seriata bagliligin ismidir..[/B]
Atatürk milliyetçiliğine göre ; Türkiye cumhuriyeti'ni kuran Türkiye halkına Türk milleti denir.
soyuna sopuna kökenine bakılmaksızın.buda Türk kavramının ne olduğunu açıklıyor sanırım.bir yurttaşlık vatandaşlık kavramıdır bu.
ister zaza ol ister kürt ister laz ister arap.Türkiyede yaşıyorsan Türkiye vatandaşıysan Türksündür.ırkcılıktan faşizan milliyetçilikten uzak.ne kadarda kucaklayıcı bir kavram aslında.anlayabilenler için tabi.ama içlerinde şirkeflik olanlar,nifakcılık olanlar böle tartışmaları zırt pırt ortaya atarak asıl ırkçılığı faşist milliyetçiliği kendileri yapmaktadır.yada amaçları Türkiyeyi karıştırmaktır.
Uyarı Mesajı | |
Cancel Changes |
|