MUHAKEME.NET FORUMU

MUHAKEME.NET FORUMU (https://www.muhakeme.net/forum/)
-   Anketler (https://www.muhakeme.net/forum/anketler/)
-   -   Konular Aşk Üzerinden gidiyor.Ohalde Size Soruyorum"Evlilik için En Uygun Yaş Kaçtır" (https://www.muhakeme.net/forum/anketler/10889-konular-ask-uzerinden-gidiyorohalde-size-soruyorumquotevlilik-icin-en-uygun-yas-kactirquot.html)

safer82 10-10-2008 23:20

Konular Aşk Üzerinden gidiyor.Ohalde Size Soruyorum"Evlilik için En Uygun Yaş Kaçtır"

Sizce Evlenmek için en uygun yaş Kaçtır?? Neden...

AnTiKa 10-11-2008 00:29

25iidir

Yasemin03 10-11-2008 00:47

düsünülünce, en uygun yas yoktur, ama yinende bence kadinlar 20-25 yas aralarinda ve erkekler 25-30 yas aralarinda uygun gibi görüyorum. kadinlar erkeklerden daha cabuk ergenlik cagina variyorlar. kizlarin bazilari diyelim 18 yasinda olsa, beliki evlenme gibi isleri, erkekler ise, model arabalarini nereye koyacaklarini düsünüyorlar :) kadinlarin ve erkeklerin yaslari cok ilerlese, daha seckin gibi oluyorlar.
ben bir yerde okumustum: erkekler ücte ikisi erkek, ücte biri cocuklardir. kadinlar ise ücte ikisi kadin ve ücte biri erkeklerdir. öylesine söylemek istedim :) insallah yanlis anlasilmaz.

yabanGülü 10-11-2008 10:59

pardon ya 20 ve asagisini yanlislikla isaretledim

evlilik yasi bence inasin kendini sorumluluk altina atabileceginden emin oldugu kendi ayaklari üzerinde durdugu ve aile kavramini iyi bildigi yastadir (zamandadir)

23den sonrasi olabilir :sirit:

safer82 10-11-2008 20:23

Alıntı:

AnTiKa´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 24468)
25iidir

Neden Acaba:brush::brush:

beyza 10-11-2008 20:28

herkesin olgunluk devresi farklıdır.kimi 25 yaşında kimi 23 te kimi 30 yaşında olgunlaşır ve bu tür sorumlulukları yüklenmeyi göze alır..önemli olan temkinli emin adımlar atabilmektir..

AnTiKa 10-11-2008 20:32

Alıntı:

safer82´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 24593)
Neden Acaba:brush::brush:

ne bilem :) içimden öle geldi heral :)

rabbimeaşığım 10-11-2008 23:41

bizim buralarda kızları 15-16 dedin mi evlendirirler çoğu köylerde böyle olur..ve beni gören sen evde kalmışın der :sirit:

bence evlenme yaşı kişinin kendini evliliğe hazır hissettiği yaştırr..ama bazıları bayanlarının yaşının 25 aşmasına olumlu bakmıyorlar.ve ben onların düşüncelerine acıkcası olumlu yönden bakmıyorum..kişiye kalmış birşey..ister 25 ister 40 yaşında evlenir istersede hiiç eevlenmez..kısacası evlenmenin en uygun yaşını kişi kendisi belirler...

oguzhan 10-12-2008 00:22

Bizim büyükler en ideal evlilik yasi 30 derler. gelenekmis, önceden insanlar tam olgunlasmadan evlenmezmis. o yüzden 30 yasini beklerlermis. bende gelenege aykiri yorum yapmayim dedim 30 diyorum:)

safer82 10-12-2008 08:08

Bana görede en güzel yaş 25 dir. Çünkü 25 yaşında kişi yavaş yavaş sorumluluk almaya başlıyor(Tabi aklı başında ise) Artık kendini tam hazır hisediyor. 25 üzeriside biraz geç olur diye düşünüyorum(malum evde kalabiliriz) :)

Ensar 10-12-2008 16:48

Evlenecek eşler arasında yaş bakımından bir denkliğin olması önemlidir. Yirmi yaşındaki genç bir kızın elli-altmış yaşında bir erkekle evlenmesi yaş farkı bakımından birtakım sakıncaları doğurur. Bu meseleye ölçü olacak hususları Peygamberimizin (a.s.m.) hayatında görüyoruz.

Hz. Fatıma validemiz evlilik çağına gelince, Hz. Ebû Bekir ve Hz. Ömer gelerek onu Resulullahtan (a.s.m.) istediler. Fakat Peygamber Efendimiz (a.s.m.), "Henüz küçüktür" buyurarak nikâha rıza göstermedi. Aynı talep Hz. Ali'den gelince, uygun gördü ve Hz. Fatıma'yı Hz. Ali ile nikahladı. ( Nesei, Nikah:7) Nitekim, o sıralar Hz. Ebû Bekir 51, Hz. Ömer 42 ve Hz. Ali 24 yaşlarında idiler. Hz. Fatıma ise 18 yaş civarında idi.

safer82 10-12-2008 16:58

Alıntı:

Ensar´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 24740)
Evlenecek eşler arasında yaş bakımından bir denkliğin olması önemlidir. Yirmi yaşındaki genç bir kızın elli-altmış yaşında bir erkekle evlenmesi yaş farkı bakımından birtakım sakıncaları doğurur. Bu meseleye ölçü olacak hususları Peygamberimizin (a.s.m.) hayatında görüyoruz.

Hz. Fatıma validemiz evlilik çağına gelince, Hz. Ebû Bekir ve Hz. Ömer gelerek onu Resulullahtan (a.s.m.) istediler. Fakat Peygamber Efendimiz (a.s.m.), "Henüz küçüktür" buyurarak nikâha rıza göstermedi. Aynı talep Hz. Ali'den gelince, uygun gördü ve Hz. Fatıma'yı Hz. Ali ile nikahladı. ( Nesei, Nikah:7) Nitekim, o sıralar Hz. Ebû Bekir 51, Hz. Ömer 42 ve Hz. Ali 24 yaşlarında idiler. Hz. Fatıma ise 18 yaş civarında idi.

Allah Razı Olsun Kardeşim. Vermiş Olduğun bilgi için:Elinize_Saglik01:

altun 11-10-2008 20:51

bencede 25 en iyisi daha erken evlilikler ergenlik dönemiolduğundan boşanmayla sonuçlanıyor daha sonrasında ise sefer abime katılıyorum

E.Ahsen 02-21-2009 20:06

--->: Konular Aşk Üzerinden gidiyor.Ohalde Size Soruyorum"Evlilik için En Uygun Yaş K

bence yaşa değil olgunluğa bakar..bazısı 20inde olgunlaşır,bazısı 30unda..akıl yaşta değil başta misali..:))

alptraum 02-21-2009 20:10

--->: Konular Aşk Üzerinden gidiyor.Ohalde Size Soruyorum"Evlilik için En Uygun Yaş K

Evlilik yasi gec olmamali. Her geciken zamanda secicilik baslar ve sonrasinda ise tereddütler ve korkular.

Fani 06 02-21-2009 22:34

Alıntı:

alptraum´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 34682)
Evlilik yasi gec olmamali. Her geciken zamanda secicilik baslar ve sonrasinda ise tereddütler ve korkular.

ustad en dogrusu söyledi bence ama

Gerçekten bu dünya da kadınları yada bayanları diyim artık çözmek cok zor

erkeklerin artık nasıl bir mantık yürütdügünü biliyorum az cok ama bayanların nasıl bir mantık yürütdügünü bilmiyorum

:brush: :628:

altun 02-21-2009 23:15

Alıntı:

sagopa_27´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 34707)

ustad en dogrusu söyledi bence ama

Gerçekten bu dünya da kadınları yada bayanları diyim artık çözmek cok zor

erkeklerin artık nasıl bir mantık yürütdügünü biliyorum az cok ama bayanların nasıl bir mantık yürütdügünü bilmiyorum

:brush: :628:

erkeklerin yürüttüğü mantık gerçek yüzünü saklamak olduğu için daha kolay anlaşılıyorlar kadınlar gerçek yüzlerini gösterdikleri için anlamak bazen zorlaşılıyor diye düşünüyorum

zeynep_hearty 02-22-2009 03:19

İnsanlar tanımadığı-yaşamadığı bir duyguya hazır olup olmadığını bilemez bu nedenle henüz hazır değilim , veya artık evliliğe hazırım gibi ifadeler fikrimce manasız geliyor lakin toplum geneline, fıtrati özelliklere ve bugünkü yaşam standartlarına bakıldığında islami bir değerde ölçü alındığında en ideal evlilik yaşının bayanlarda 22 beylerde ise 25 yaş olduğunu düşünüyorum...selam ve dua ile...

mina 02-22-2009 09:47

bana göre kesinlikle 22 ile 25 yaş arası:)

özlem_34 02-22-2009 12:20

bence 23 çünkü hem bayan hem erkek olqunlaşma sürecine bu yaştan sonra başlar.

Fani 06 02-23-2009 13:04

Alıntı:

altun´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 34712)
erkeklerin yürüttüğü mantık gerçek yüzünü saklamak olduğu için daha kolay anlaşılıyorlar kadınlar gerçek yüzlerini gösterdikleri için anlamak bazen zorlaşılıyor diye düşünüyorum

altun kardeşim.. belki tanıdıgın erkek sayısında böyle bir yüzdelik olmuştur

ama erkeklerin kendi yüzlerini saklamak bence YALAn cünkü bayanların nerde neye aglacaklarını nerde ne yapacakları hala çözmüş degilim:brush:

bayanın yok dersin peşinden koşar Tmm dersin bu seferde aşkımızın senle olmayacagını anladım bitrelim der ve aşk diye bir sey yoktur insanların karşılıklı duymuş oldugu aşk bence sevgi diom :D bazında uzun ömürlüdür :D bazısında ise kısa ömürlüdür..

bunun sebebide :D birbirlerini cok görmekten olabilir :484:

sevgi denilen sey uzaklaştıdıgı zaman deger kazanır yani elindeyken sevilmez gitti zaman aaa keşke böyle olmasaydı der :D başıma geldi ve Telefon agladıgı günü bilirim :D

:brush: ama gerçekten bayanlar aglarken bir sey anlatmaları cok zor cunku bir sey anlamıyorsun :D

sadece seni seviyorum ne olur anladım :D

haha:brush:

altun 02-23-2009 14:47

Alıntı:

sagopa_27´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 34937)

altun kardeşim.. belki tanıdıgın erkek sayısında böyle bir yüzdelik olmuştur

ama erkeklerin kendi yüzlerini saklamak bence YALAn cünkü bayanların nerde neye aglacaklarını nerde ne yapacakları hala çözmüş degilim:brush:

bayanın yok dersin peşinden koşar Tmm dersin bu seferde aşkımızın senle olmayacagını anladım bitrelim der ve aşk diye bir sey yoktur insanların karşılıklı duymuş oldugu aşk bence sevgi diom :D bazında uzun ömürlüdür :D bazısında ise kısa ömürlüdür..

bunun sebebide :D birbirlerini cok görmekten olabilir :484:

sevgi denilen sey uzaklaştıdıgı zaman deger kazanır yani elindeyken sevilmez gitti zaman aaa keşke böyle olmasaydı der :D başıma geldi ve Telefon agladıgı günü bilirim :D

:brush: ama gerçekten bayanlar aglarken bir sey anlatmaları cok zor cunku bir sey anlamıyorsun :D

sadece seni seviyorum ne olur anladım :D

haha:brush:

kardeş kusura bakma sen bu konuda yaralıymışsın geçmiş olsun ne diyim dediğin doğru ama kaçan kovalanıyor

sukeyne 02-23-2009 17:08

25
olabilir

Fani 06 02-23-2009 20:39

Alıntı:

altun´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 34949)
kardeş kusura bakma sen bu konuda yaralıymışsın geçmiş olsun ne diyim dediğin doğru ama kaçan kovalanıyor

SeNde Kusra bakma ben burda erkekleri yada bayanları savunmadım

sadece düşüncemi söyledim kardeşim

SElametLe

IzepnepI 03-01-2009 13:46

25 uygun bi yaş

AsMhA 03-08-2009 02:32

Uppss bunu kategorize eden bi ilim war mı? uygun yaş anket sonucunu bi alayım eğer yaşı geçmedi isem değerlendiririm:)

abı-hayat 06-02-2009 23:23

valla erken evlenen biri olarak bence 30 ideal yaş.bence insanlar bazı şeyleri yaşaması ve tam bir olgunluğa gelmesi için gerekli..

yelken06500 06-03-2009 03:05

valla yaşı bilmiyorumda benim aklıma takılan eskiler 4 kadını nasıl idare ediyorlardı?takdire şayan bi durum ama şimdi ki zaman da olsalar biriini bile istemezlerdi?

3rd eng 06-26-2009 01:10

Benim durumum farkli biraz denizci oldugum için :30 civari olabilir.ama kismet tabi ,gunaha girmemek için her yaş olabilir bence

Unnecessary 06-26-2009 11:20

Güzel bir konu..
Ne güzel herkez farklı bişeyler yazmış bence konu evlilik oldumu yaş en sonraki aşama çünkü diyelim aşık oldun diyeceksin yaşımmı küçük biraz daha bekliyeyim! Ben ablamdan biliyorum 18 yaşında evliydi çokda başarılı bir öğrenciydi ama sevince bıraktı sanmıyorum ki genç kızlar sevmesine rağmen desin ki anne yaşım küçük !
Zaten bu yaşta bu devirde evlenilecek birini bulmak demek bence çok zor kısmeti çıkan beğendiyse evlenmeli ki zaten islamiyette de geçiktirmeyin diye emrediliyor özellikle erkek çocukları için.. :):)

pınaran 06-30-2011 22:11

35 den sonra

safinaz 06-30-2011 22:52

Evlilik yaşı günümüzde çok yükseldi.Herkes birşeyleri yaptıktan sonraya erteleme peşinde.Genellikle de eğitim ve kariyer olmakta.Kırsal alanlarda yaşayanlar için bile evlilik yaşı yükseldi.
Bence evlilik yaşı 23-25 yaşı arasında olmalı.Çünkü sonrasında müthiş bir seçicilik başlıyor.Karşı tarafın tırnaklarının şekline bile takılabiliyorsun.
Evlilik yaşı meslek gruplarına göre de değişiyor.En erken evlenen mesleklerin başında öğretmenler geliyor.Eğitim seviyesi ilköğretim ve lise olanların bile 25 civarı iken öğretmenler okul biter bitmez evleniyorlar.Genellikle de kendi meslek gruplarından kişilerle.Evlilikleri de uzun ömürlü olabiliyor.
Yalnız geçmiş dönem eğitimcilerin şimdi okul müdürü vs.olmuşları ise 50 yaş sonrasındakilerin birden gençlere pek bir meyilleri oluyor.Artık onları teneşirlere havale ediyoruz.:)
Yine kendi meslek gruplarından evlenen kesim doktorlar,onların da evlilik yaşı 25-28 arasında değişmekte.Ancak en hızlı boşanma süreci de doktorlarda.
Evlilik yaşı en yüksek kesim ise hukukçular,bunların evlilik yaşı çok yüksek olmakla beraber seçicilik üst seviyelerdedir.Olgunluk dönemlerini çift olarak yaşamayı tercih ediyorlar.
Bunlar benim gözlemlerimdir.Genel istatistikler değildir.:)

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 23:50 .

2000- 2025
Tüm bağışıklıklar ve idelerden bağımsız olan sözcükleri sarfetmeye mahkumdur özgürlük