MUHAKEME.NET FORUMU

MUHAKEME.NET FORUMU (https://www.muhakeme.net/forum/)
-   Anketler (https://www.muhakeme.net/forum/anketler/)
-   -   Konular Aşk Üzerinden gidiyor.Ohalde Size Soruyorum"Evlilik için En Uygun Yaş Kaçtır" (https://www.muhakeme.net/forum/anketler/10889-konular-ask-uzerinden-gidiyorohalde-size-soruyorumquotevlilik-icin-en-uygun-yas-kactirquot.html)

Ensar 10-12-2008 16:48

Evlenecek eşler arasında yaş bakımından bir denkliğin olması önemlidir. Yirmi yaşındaki genç bir kızın elli-altmış yaşında bir erkekle evlenmesi yaş farkı bakımından birtakım sakıncaları doğurur. Bu meseleye ölçü olacak hususları Peygamberimizin (a.s.m.) hayatında görüyoruz.

Hz. Fatıma validemiz evlilik çağına gelince, Hz. Ebû Bekir ve Hz. Ömer gelerek onu Resulullahtan (a.s.m.) istediler. Fakat Peygamber Efendimiz (a.s.m.), "Henüz küçüktür" buyurarak nikâha rıza göstermedi. Aynı talep Hz. Ali'den gelince, uygun gördü ve Hz. Fatıma'yı Hz. Ali ile nikahladı. ( Nesei, Nikah:7) Nitekim, o sıralar Hz. Ebû Bekir 51, Hz. Ömer 42 ve Hz. Ali 24 yaşlarında idiler. Hz. Fatıma ise 18 yaş civarında idi.

safer82 10-12-2008 16:58

Alıntı:

Ensar´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 24740)
Evlenecek eşler arasında yaş bakımından bir denkliğin olması önemlidir. Yirmi yaşındaki genç bir kızın elli-altmış yaşında bir erkekle evlenmesi yaş farkı bakımından birtakım sakıncaları doğurur. Bu meseleye ölçü olacak hususları Peygamberimizin (a.s.m.) hayatında görüyoruz.

Hz. Fatıma validemiz evlilik çağına gelince, Hz. Ebû Bekir ve Hz. Ömer gelerek onu Resulullahtan (a.s.m.) istediler. Fakat Peygamber Efendimiz (a.s.m.), "Henüz küçüktür" buyurarak nikâha rıza göstermedi. Aynı talep Hz. Ali'den gelince, uygun gördü ve Hz. Fatıma'yı Hz. Ali ile nikahladı. ( Nesei, Nikah:7) Nitekim, o sıralar Hz. Ebû Bekir 51, Hz. Ömer 42 ve Hz. Ali 24 yaşlarında idiler. Hz. Fatıma ise 18 yaş civarında idi.

Allah Razı Olsun Kardeşim. Vermiş Olduğun bilgi için:Elinize_Saglik01:

altun 11-10-2008 20:51

bencede 25 en iyisi daha erken evlilikler ergenlik dönemiolduğundan boşanmayla sonuçlanıyor daha sonrasında ise sefer abime katılıyorum

E.Ahsen 02-21-2009 20:06

--->: Konular Aşk Üzerinden gidiyor.Ohalde Size Soruyorum"Evlilik için En Uygun Yaş K

bence yaşa değil olgunluğa bakar..bazısı 20inde olgunlaşır,bazısı 30unda..akıl yaşta değil başta misali..:))

alptraum 02-21-2009 20:10

--->: Konular Aşk Üzerinden gidiyor.Ohalde Size Soruyorum"Evlilik için En Uygun Yaş K

Evlilik yasi gec olmamali. Her geciken zamanda secicilik baslar ve sonrasinda ise tereddütler ve korkular.

Fani 06 02-21-2009 22:34

Alıntı:

alptraum´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 34682)
Evlilik yasi gec olmamali. Her geciken zamanda secicilik baslar ve sonrasinda ise tereddütler ve korkular.

ustad en dogrusu söyledi bence ama

Gerçekten bu dünya da kadınları yada bayanları diyim artık çözmek cok zor

erkeklerin artık nasıl bir mantık yürütdügünü biliyorum az cok ama bayanların nasıl bir mantık yürütdügünü bilmiyorum

:brush: :628:

altun 02-21-2009 23:15

Alıntı:

sagopa_27´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 34707)

ustad en dogrusu söyledi bence ama

Gerçekten bu dünya da kadınları yada bayanları diyim artık çözmek cok zor

erkeklerin artık nasıl bir mantık yürütdügünü biliyorum az cok ama bayanların nasıl bir mantık yürütdügünü bilmiyorum

:brush: :628:

erkeklerin yürüttüğü mantık gerçek yüzünü saklamak olduğu için daha kolay anlaşılıyorlar kadınlar gerçek yüzlerini gösterdikleri için anlamak bazen zorlaşılıyor diye düşünüyorum

zeynep_hearty 02-22-2009 03:19

İnsanlar tanımadığı-yaşamadığı bir duyguya hazır olup olmadığını bilemez bu nedenle henüz hazır değilim , veya artık evliliğe hazırım gibi ifadeler fikrimce manasız geliyor lakin toplum geneline, fıtrati özelliklere ve bugünkü yaşam standartlarına bakıldığında islami bir değerde ölçü alındığında en ideal evlilik yaşının bayanlarda 22 beylerde ise 25 yaş olduğunu düşünüyorum...selam ve dua ile...

mina 02-22-2009 09:47

bana göre kesinlikle 22 ile 25 yaş arası:)

özlem_34 02-22-2009 12:20

bence 23 çünkü hem bayan hem erkek olqunlaşma sürecine bu yaştan sonra başlar.

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 23:49 .

2000- 2025
Tüm bağışıklıklar ve idelerden bağımsız olan sözcükleri sarfetmeye mahkumdur özgürlük