İşte DHKP-C'li militan avukatlar   Konuyu açan: Saatte1   İlk Mesaj: 07-22-2013 (09:26)   Son Mesaj: 07-22-2013 (09:26)    Cevap: 0    Gösterim: 358  

    07-22-2013

    İşte DHKP-C'li militan avukatlar

    İşte DHKP-C'li militan avukatlar
    İşte DHKP-C'li militan avukatlar

    DHKP-C avukatlarına yönelik iddianamedeki gizli tanık ifadeleri örgüt içi işleyişi de gün yüzüne çıkarttı.

    DHKP-C avukatlarına yönelik iddianamedeki gizli tanık ifadeleri örgüt içi işleyişi de gün yüzüne çıkarttı. Tanıklara göre avukatlar, pişman olup ifade veren üyeleri örgüte bildiriyor. Üzerinde baskı kurulan kişinin böylece eylemi deşifre etmesi engelleniyor. Bazı avukatların DHKP-C'lileri cezaevinde sorguladığı da tespit edildi.

    DHKP-C'nin sözde demokratik alan yapılanma kadrosu içerisinde yer alan ‘Halkın Hukuk Bürosu' avukatlarına yönelik hazırlanan iddianamede çarpıcı ayrıntılar ortaya çıktı. İfade ve rapor tutanaklarına göre büroya bağlı avukatlar etkin pişmanlıktan yararlanmak isteyen örgüt üyelerine baskı yapıyor, ayrıca pişman olup örgüt hakkında ifade veren kişilerin isimlerini de örgüte bildiriyor. İddianameye giren ‘2012/2' kod adlı gizli tanığın ifadesine göre Halkın Hukuk Bürosu, DHKP-C terör örgütü çıkarları doğrultusunda faaliyet gösteren ve örgütün kurduğu bir büro. Büronun amacının örgüt üyelerine bünyesindeki avukatları sevk etmek olduğunu anlatan gizli tanık, bu şekilde yakalanan kişinin konuşmasının ve eylemlerin deşifre edilmesinin engellendiğini belirtiyor. Avukatların örgüt üyeleri tarafından da bilindiğini söyleyen gizli tanık ifadesi şöyle: ?Bu avukatlar gelince yakalanan kişi susar. Bir örgüt mensubu gözaltına alınırsa ‘mahalle sorumlusu' olayı Halkın Hukuk Bürosu'na aktarır. Olayı öğrenen avukat yakalanan kişinin haberi olmadan emniyete gider, bazen aileler de ikna edilir ve birlikte gidilir. Ayrıca örgütsel toplantılarda örgüt üyelerine gözaltı durumunda Halkın Hukuk Bürosu'ndan avukat isteneceği talimatı verilir. Bu avukatlar cezası kesinleşen kişilere bilgi vermekte, bunların illegal alana geçmesi için yönlendirmektedirler. Benim bildiğim kadarıyla örgütün cezaevindeki üyelerle iletişimi, avukatlar aracılığı ile yapılıyor.? Gizli tanığın ifadesine göre avukatlar, pişman olarak örgüt hakkında ifade veren kişilerin isimlerini adliyeden öğrenip örgüte bildiriyor.

    ÖRGÜT ÜYESİNE CEZAEVİNDE SORGU

    İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na 29 Mayıs 2013 günü ifade veren gizli tanık ‘Yüzleşme' ise avukatların gözaltına alınan ya da tutuklanan örgüt üyeleri üzerindeki etkinliğini gözler önüne seriyor. Asuman Akça isimli DHKP-C terör örgütü üyesinin Avukat Taylan Tanay tarafından cezaevinde sorgulandığını anlatan Yüzleşme, ?Asuman tutuklandıktan bir hafta sonra örgüt ona Taylan Tanay'ı avukat yaptı. Örgüt adına sorgulamayı Tanay yapıyor. Akça'ya ‘Sen kendini yakalatmışsın. Neden yanında silah yoktu. Neden çatışmaya girmedin?' şeklinde sorular soruyor. Bu soruları Taylan Tanay soruyor ama aslında yurtdışından geliyor.? şeklinde konuşuyor.

    9'u tutuklu 22 avukat

    600 sayfalık iddianamede 9'u tutuklu 22 avukat yer alıyor. İddianamede Çağdaş Hukukçular Derneği Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı ile İstanbul Şube Başkanı Taylan Tanay, 'silahlı terör örgütü yöneticiliği' ile suçlanıyor.

    Kaynak: Zaman





    İşte DHKP-C'li militan avukatlar Yorumları