Herkes Taksim'deki 'duran adamı' konuÅŸuyor!   Konuyu açan: Günceleditör   Ä°lk Mesaj: 06-18-2013 (09:20)   Son Mesaj: 06-18-2013 (09:20)    Cevap: 0    Gösterim: 352  

    06-18-2013

    Herkes Taksim'deki 'duran adamı' konuşuyor!

    Herkes Taksim'deki 'duran adamı' konuşuyor!
    Herkes Taksim'deki 'duran adamı' konuşuyor!

    Taksim'de başlayan ve 20 gün süren 'Gezi Parkı' eylemlerinin en ilginci Atatürk Kültür Merkezi önünde gerçekleşti.Polisin Gezi Parkı'na yaptığı müdahaleyi protesto eden Erdem Gündüz isimli performans sanatçısı, pazartesi günü 18.00'de başladığı eylemi aslında bir ay sürdürecekti ancak gerilimi artırmasın diye gece geç saatlerde sona erdirdi.

    Taksim'de başlayan ve 20 gün süren 'Gezi Parkı' eylemlerinin en ilginci Atatürk Kültür Merkezi önünde gerçekleşti.Polisin Gezi Parkı'na yaptığı müdahaleyi protesto eden Erdem Gündüz isimli performans sanatçısı, pazartesi günü 18.00'de başladığı eylemi aslında bir ay sürdürecekti ancak gerilimi artırmasın diye gece geç saatlerde sona erdirdi. Konuyla alakalı ilk açıklamayı yapan Erdem Gündüz, 'Gözaltına alınma pahasına durmaya devam edecektim ama yanımdakileri gözaltına alıyorlardı!" dedi.

    Hareket etmeden ve konuÅŸmadan bekleyen 'duran adam' sosyal medya kullanıcılarının da büyük desteÄŸini aldı. 'Duran adam' Twitter'da dünya genelinde en çok konuÅŸulan konu oldu.Â*

    TANSİYONU DÜŞTÜ YERE YIĞILDI

    Taksim Meydanı'nda dün akşam saatlerinde başlayan 'duran adam' eylemine kadınlar da destek verdi. Gece geç saatlerde iki kadın dönüşümlü olarak 'duran kadın' eyleminde bulundu. Ancak beyaz kıyafetli bir kadın ayakta durmaya fazla dayanamadı. Tansiyonu düşen kadın yere yığıldı.



    ÜNLÜ OYUNCU DA DURAN ADAM OLDU

    Geniş Aile ve Bir Zamanlar Osmanlı Kıyam dizilerinden tanıdığımız ünlü oyuncu Fırat Tanış, Taksim Meydanı'ndaki 'Duran Adam'dan esinlenerek yolun ortasında durarak çektirdiği fotoğrafı Twitter'dan paylaştı.

    BAKAN ŞİMŞEK: DURMAK YOK YOLA DEVAM!

    Duran Adamların gözaltına alındığı saatlerde Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de "Durmak yok, yola devam! Herkese iyi geceler" tweet'i attı.

    PKK'LI DURAN KALKAN'A İMALI GÖNDERME

    Erdem Gündüz'ün 'Duran Adam'lı tepkisine esprili bir dille yaklaşan sosyal medya kullanıcıları yaptıkları yorumla güldürdü: "PKK'nın yöneticilerinden Duran Kalkan'dan flaş açıklama: 30 yıldır bu mücadelenin içerisindeyim, böyle bir ses getiren eylem gerçekleştiremedik. Dayan #duranadam, Duran Kalkan amcan arkanda!"

    Ä°ÅŸte Sosyal Medyada Duran Adam Tepkileri:Â*

    Okan Bayülgen: Duran Adam deli ya da akıllı!Ne farkeder! Üzerinizde yarattığı etkiye bakın!Durarak bir sanat eserine dönüşmek!Yalan ya da gerçek #duranadam

    Nihat Sırdar: Sen tek başına koca kalabalıkların çıkaramadığı sesi çıkar sessizce. Orantısız zeka bu işte... #duranadam

    İnci Sözlük: #duranadam dış destekli yerli ajansların işidir. Y.Bulut

    Emre Uslu: #duranadam CIA'dan arkadasım Guy Standing

    Cüneyt Özdemir: Bir #duranadam gibi tek ve hür ve birçok #duranadam gibi kardeşçesine...

    Levent Kırca: Lütfen #duranadam 'ın etrafında bekleyişe geçmeyelim. Onun tüm gizemi ve gücü tek olmasında. Farklı yerlerde duruşumuzu devam ettirelim.

    Güçlü Mete: #duranadam 'ı bırakın yalnız dursun. Su ve bisküvi ihtiyacını abartmadan yardımcı olun. #duranadam 'a destek verirken köstek olmayın lütfen

    Fırat: Başbakan %50'yi zor durduruyordu, biz öteki %50'yi seve seve durduruyoruz. #duranadam

    Sermiyan Midyat: Güzel adam. Zeki adam. Cesur adam. Onur adam. Vicdan adam. İyi adam. Lazım adam. Adam adam. Diren adam. #duranadam

    Taci Kalkavan: Acaba bu orantısız zeka karşısında bu adama verilecek tepki ne olacak? Merakla bekliyoruz. #duranadam

    Demet Evgar: ..Ve durmak en güzel başlangıç... #duranadam

    Hakan Demir: Hani lan ülkemizden süper kahraman çıkmıyordu #duranadam

    Red Hack: Arkadaslar Taksim koskoca yer, birbirinizden fazla kopmadan baska yerlerde durulmali.. Fazla kopuk olursa da saldiri olur #duranadam'lar..

    Uğur Sönmez: "Dik dur eğilme bu millet seninle" diyenler, Taksim'e gitsinler dik #duranadam görsünler.

    - Vali 'durun' dedi, durduk

    'Duran adam' eyleminde çok sayıda gözaltı Taksim Meydanı'nda toplanan bir grup vatandaş, sessiz durma eylemi yaptı.





    Herkes Taksim'deki 'duran adamı' konuşuyor! Yorumları