Afyon Valisi'nden 10 bin TL'lik araç açıklaması   Konuyu açan: Sondakika   İlk Mesaj: 05-23-2013 (09:24)   Son Mesaj: 05-23-2013 (09:24)    Cevap: 0    Gösterim: 378  

    05-23-2013

    Afyon Valisi'nden 10 bin TL'lik araç açıklaması

    Afyon Valisi'nden 10 bin TL'lik araç açıklaması
    Afyon Valisi'nden 10 bin TL'lik araç açıklaması

    Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, bazı ulusal yayın kuruluşlarında çıkan ve makam aracı olarak 800 bin TL'lik aracı aylık 10 bin TL ile kiraladığı yönündeki iddiaları yalanladı.

    Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, bazı ulusal yayın kuruluşlarında çıkan ve makam aracı olarak 800 bin TL'lik aracı aylık 10 bin TL ile kiraladığı yönündeki iddiaları yalanladı. Konu ile ilgili düzenlediği basın toplantısı düzenleyen Vali Balkanlıoğlu, haberlerin asılsız olduğunu söyledi. İddiaların gerçeği yansıtmadığını ve haberlerde yer aldığı gibi aracın Özel İdare tarafından aylık 10 bin TL'ye değil, Afyon Jeotermal Enerji Anonim Şirketi üzerinden kaskosu, sigortası, yıllık periyodik bakımları, kışlık ve yazlık lastikleri dahil olmak üzere aylık 5 bin TL'ye kiralandığını söyleyen Vali İrfan Balkanlıoğlu, eski makam aracının 2000 model ve 1,5 milyon kilometrede olduğunu, bir kez motor yapıldığını ve bir kez krank mili kırılmış değişmiş bir araç olarak sürekli arıza verdiğini anlatı. Balkanlıoğlu "Yıllar itibariyle yapılan masraf dökümlerini çıkarttım. 2013 yılının birkaç ayı içinde 5 bin 527 lira, geçtiğimiz yıl 25 bin lira, ondan önceki yıl 35 bin lira masraf yapılmış. Yani ekonomik ömrünü doldurmuş 81 il içindeki en eski araba bizde. Biz mahallinde masraf olmasın diye 2011 yılında muhtelif tarihlerde İçişleri Bakanlığına bize araç gönderin diye yazdık. Şimdi bu bizim araç eski olunca, ekonomik ömrünü de doldurunca, şuandaki piyasa değeri 40 bin lira civarında olan makam aracına senede nerdeyse 40 bin lira masraf eder durumdayız. Bir de randıman vermiyor. Hem üzerindeki kilometreler, hem de tamir bakımlar artık kullanılmaz duruma getirmiş. Ben sizlere söylemedim, ama bir kaç kez arabadan inip arabamızı inmek durumunda kaldık. Koruma itemediği için korumayla birlikte ben ittim? dedi.

    SONUÇTA VALİNİN DE BİR PRESTİJİ VAR

    Bu sıkıntılardan dolayı bir araç almak için müzakere yapıldığını, ancak bir araba alınması düşünülürken, İçişleri Bakanlığı'ndan da bir araç gelebilir diye araç kiralama yoluna gittiklerini söyleyen Vali Balkanlıoğlu, ?Basında abartıldığı gibi 10 bin liraya değil 5 bin liraya kiraladık. Yani kurumumuzdan sadece 5 bin lira çıkacak. Aracımız 2'nci el, masraf olmasın diye piyasa fiyatlarının 4 de 1 fiyatına kiraladık Bu arabaların sıfırı 17 bin artı KDV, biz ancak biz AFJET'ten sadece 5 bin lira ödeyeceğiz. Ne zamana kadar Bakanlık araç gönderene kadar. Satın alsaydık Bakanlıkta araç gönderseydi iki aracımız olacaktı israf olacaktı. Bir de ikinci el araç aldık, bunu da nasıl yaptık? Afyonkarahisar Sanayici ve İş adamları Derneği bir programına Doğuş Holding'in Ciosunu getirmişti, onun yardımıyla bu şekilde ucuza kiralayabilirdik, geçici olarak kiraladık satın olmadık çünkü bakanlıktan istiyoruz.

    Bu arabada sorun olduğu halde 2,5 yıl oldu almadık. Demek ki artık kullanılamaz duruma gelmiş o yüzden alıyoruz. Bir de arabaya meraklı olmadığımı sizlerde görüyorsunuz, köylere giderken daire müdürleriyle minibüsle gidiyorum. Sonuçta valinin de bir prestiji var, yani valinin makamından inip araba itmesi pek hoş olmasa gerek. Ekonomik ömrünü doldurmuş ve düzensiz bu araçla dağ başlarında kalmak hoş olmaz. Biz öyle makam aracına veya lükse düşkün olsak gelir gelmez araç alırdık. Üstelik buna aracın kaskosu trafik sigortası periyodik bakımları kışlık ve yazlık lastikleri de firmaya ait. Valiler üzerinden maalesef politika yapıyorlar abartıyorlar? diye konuştu.

    Kaynak: İHA





    Afyon Valisi'nden 10 bin TL'lik araç açıklaması Yorumları