Reyhanlı ile ilgili medyaya yayın yasağı   Konuyu açan: Sondakika   İlk Mesaj: 05-12-2013 (09:16)   Son Mesaj: 05-12-2013 (09:16)    Cevap: 0    Gösterim: 329  

    05-12-2013

    Reyhanlı ile ilgili medyaya yayın yasağı

    Reyhanlı ile ilgili medyaya yayın yasağı
    Reyhanlı ile ilgili medyaya yayın yasağı

    Reyhanlı ilçesindeki patlamalarla ilgili delil niteliğinde olabilecek yazılı, sesli ve görüntülü haberlere ilişkin yayın yasağı getirildi.

    Reyhanlı ilçesindeki patlamalarla ilgili delil niteliğinde olabilecek yazılı, sesli ve görüntülü haberlere ilişkin yayın yasağı getirildi. Reyhanlı Cumhuriyet Başsavcılığı, ilçede meydana gelen patlamalar sonrasında görsel, yazılı ve internet yayın organlarında, delil niteliğinde bulunan olay yerinin, yaralı ve ölülerin görüntülerinin yayımlandığının tespit edildiğini belirterek, yayın yasağı getirilmesi talebinde bulundu.

    Talebi değerlendiren Reyhanlı Sulh Ceza Mahkemesi, yayın yasağı kararı aldı.

    Mahkeme kararında şu ifadelere yer verildi:

    "Reyhanlı Cumhuriyet Başsavcılığının talebinin kabulü ile, Reyhanlı ilçesinde meydana gelen ve pek çok kişinin ölmesine ve yaralanmasına neden olan patlamayla ilgili söz konusu soruşturmaya ilişkin dosya ve soruşturma kapsamı içinde kalan olay yerinde ve olayda ölen ve yaralananlara ilişkin, olay içeriğine ilişkin her türlü sesli, görüntülü ve yazılı ve görsel medyadaki yayınlar ile internet ortamındaki bu kapsamdaki bilgilerin CMK madde 153 ve diğer maddeleri gereğince yayınlanmasının ve gösterilmesinin yasaklanmasına karar verildi."

    Reyhanlı'da olay yeri inceleme devam ediyor Reyhanlı ilçesindeki patlamalarla ilgili olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmaları akşam saatlerinde de sürüyor.

    Bakan Atalay: Olayı gerçekleştirenler belli oldu Reyhanlı'daki 40 dolayında vatandaşın hayatını kaybettiği patlamanın nasıl gerçekleştirildiğiyle ilgili ilk detaylar ortaya çıktı. Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay faillerle ilgili ilginç açıklamada bulundu.

    Reyhanlı'da yeni bir patlama daha Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde bugün meydana gelen 2 patlamanın ardından akşam saatlerinde bir patlama daha meydana geldi.

    Sivil toplum kuruluşlarından sert tepkiler Hatay Reyhanlı'da meydana gelen ve çok sayıda vatandaşımızın hayatını kaybettiği patlamalarla ilgili sivil toplum kuruluşlarından peş peşe tepki gelmeye başladı,

    Genelkurmay: Saldırıyı şiddetle kınıyoruz Genelkurmay Başkanlığından Reyhanlı'daki patlamalara ilişkin yapılan açıklamada bulundu.

    Kılıçdaroğlu, Bahçeli ve Kışanak'tan açıklama Reyhanlı'daki yaşanan ve ölü sayısı sürekli artan patlamalarla ilgili Kılıçdaroğlu, Bahçeli ve Kışanak'tan açıklama geldi. Muhalefet, vatandaşa sağduyu çağrısında bulunurken hükümetten failleri ortaya çıkarmasını istedi.

    Dünya basını kanlı saldırıyı böyle duyurdu Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki patlama dünya basınında da geniş yankı buldu. Önemli haber ajansları ve televizyonlar kanlı saldırıyı flaş haber olarak geçti.

    Reyhanlı'ya askeri birlikler sevk ediliyor Hatay'ın Reyanlı ilçesinde belediye binasi önünde meydana gelen patlama sonucu belediye binası önünde ekipler yoğun güvenlik önlemi aldılar. Belediye çevresinde olay yerin inceleme ekipleri titizlikle çalışmalarını sürdürüyor.

    Korkunç patlama kameralara böyle yansıdı Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde 40 kişinin hayatını kaybettiği patlama anı kameralara böyle yansıdı.

    Hatay'da üçüncü bomba yüklü araç iddiası Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde meydana gelen patlama sonrası bomba yüklü bir aracın daha olduğu iddiasında bulunuldu.

    Cumhurbaşkanı Gül'den provokasyon uyarısı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki patlamalara ilişkin "provokasyonlara karşı uyanık ve dikkatli olunması" konusunda uyarıda bulunduğu bildirildi.

    Reyhanlı'daki patlamada korkunç ayrıntı! Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde belediye binası yakınlarında meydana gelen bombalı araç patlaması sonucu 20 kişi öldü, 46 kişi de yaralandı.

    Reyhanlı'da patlamalar fotoğraflara böyle yansıdı Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'nde belediye binası yakınlarında patlamalar oldu. Patlamada 18 kişi öldü, 22 kişi de yaralandı.

    Hatay'da son rakam: 42 ölü, 140 yaralı Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde iki patlama meydana geldi. Bombalı araçların infilak etmesi sonucu olan patlamalarda ölü sayısıyla ilgili son açıklama Başbakan Yardımcısı Atalay'dan geldi: 42 kayıp, 140 dolayında yaralı.

    Kaynak: AA





    Reyhanlı ile ilgili medyaya yayın yasağı Yorumları