100 yıl sonra köylerine su geldi!   Konuyu açan: Tavanarasi   Ä°lk Mesaj: 03-17-2013 (09:18)   Son Mesaj: 03-17-2013 (09:18)    Cevap: 0    Gösterim: 300  

    03-17-2013

    100 yıl sonra köylerine su geldi!

    100 yıl sonra köylerine su geldi!
    100 yıl sonra köylerine su geldi!

    Åžanlıurfa'nın Siverek ilçesine baÄŸlı ÇaÄŸa köyüne, AK Parti Åžanlıurfa Milletvekili Kasım Gülpınar'ın giriÅŸimiyle 100 yıl sonra ‘Su' ile hayat geldi.

    Åžanlıurfa'nın Siverek ilçesine baÄŸlı ÇaÄŸa köyüne, AK Parti Åžanlıurfa Milletvekili Kasım Gülpınar'ın giriÅŸimiyle 100 yıl sonra ‘Su' ile hayat geldi. Bugün Siverek'in ÇaÄŸa köyüne giden Åžanlıurfa Milletvekili Kasım Gülpınar ve Åžanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç su veriliÅŸ töreninde köy halkının sevincine ortak oldular. Su verme töreninde ilk olarak yaÅŸlı bir kadın sevincini belli etmek için Su bidonunu ihtiyaç kalmadığı için kesti.
    Â*
    Bir bardak su için kilometrelerce yol
    Â*
    Bayram havasında geçen su veriliÅŸ töreninde konuÅŸan ÇaÄŸa Köyü Muhtarı Ferit Güldiken ‘İçecek bir bardak su için kilometrelerce uzaktan evimize su getiriyorduk. Babalarımız, dedelerimiz köyün kurulduÄŸu günden bu yana susuzlukla mücadele ettiler. Su bizim için onurdur, hasrettir, servettir. Devletimizin sayesinde Milletvekilimiz Kasım Gülpınar'ın giriÅŸimleriyle artık bu köyde hazine olarak adlandırdığımız su, kilometrelerce derinlerden çıkıyor. Bugün bu köye suyun geliÅŸi bizim için yeniden doÄŸuÅŸ, bayram günüdür. Evimizde musluÄŸu açtığımızda su sesini duymak, bizim için büyük mutluluk' dedi.
    Â*
    Allah razı olsun demeniz yeter
    Â*
    Muhtar Güldiken'in ardından konuşan AK Parti Milletvekili Kasım Gülpınar ise siyasetin en güzel semeresini, bugün yaşadıkları tablo ile tarif etti. Suyun bu köye gelmesini, siyasetten alabilecekleri en büyük keyfin olduğunu belirten Gülpınar, keşke imkan olsa da bütün eksikleri bir arada giderebilsek' dedi.

    Gülpınar, hizmet yapımında önemsedikleri en mühim kriterin nüfus kriteri olduÄŸunu vurguladı. Kendisine teÅŸekkür eden vatandaÅŸlardan, mübarek Cuma günü nedeniyle istekte bulundu, Gülpınar ‘Sizlerden istediÄŸim tek ÅŸey ‘Allah razı olsun demeniz, dua etmeniz. dedi.
    Â*
    50 yıldır ilk kez huzur rüzgarları esiyor
    Â*
    Vali Celalettin Güvenç ise devam eden barış sürecine değindi. 50 yıldır memlekette ilk kez barış rüzgarlarının estiğine dikkat çeken Vali Güvenç, Türkiye'nin ayağına bağ olan, anaları ağlatan, babaların yüreğini burkan, herkesin acaba bugün ne oldu dediği olayların yerine; bugün olduğu gibi barışın, kardeşliğin, çalışmanın, hizmetin, yolun, suyun, ekonominin, demokrasinin, kardeşliğin konuşulduğu bir Türkiye'nin geldiğine işaret etti. Vali Güvenç, Allah'a defalarca kez şükür ettiğini de sözlerine ekledi.


    Â*
    100 yıl sonra su geldi
    Â*
    Siverek Kaymakamı Hamza Erkal da ‘ÇaÄŸa köyünün 100 yıldır ilk kez çeÅŸme suyuna kavuÅŸtuÄŸunu, döşenen ÅŸebekelerle her eve su girdiÄŸini, hem kendileri için hem de köy halkı için bugünün tarihi bir gün olduÄŸunu anlattı.

    Çağa Köyüne su verme töreninde İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu, Siverek Belediye Başkanı Ali Murat Bucak, AK Parti Siverek İlçe Başkanı İlhan Çelik, Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Yaşar Fırat, Mali Hizmetler Müdürü Recep Saklama, İnşaat Mühendisi Hicri İzol, Su ve Kanalizasyon Hizmetleri Müdürü İsmail Usanmaz'da hazır bulundu.
    Â*
    Şantiye açtılar
    Â*
    AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Kasım Gülpınar ve Vali Celalettin Güvenç su verme töreninin ardından Cuma namazını kılmak için Ulu Cami'ye geçtiler.

    Gülpınar ve Güvenç Şirin Kuyu, Dicle, Hacı Ömer Mahallelerinde Lise yerinin incelemesinde bulundular, Hayriye Mahallesindeki Kadın Kültür Merkezinde kursiyer bayanlarla sohbet ettiler.

    Gülpınar ve Güvenç Siverek ziyaretlerini Alan Köyü Stablize ocağındaki şantiye açılışı ile sonlandırdılar.





    100 yıl sonra köylerine su geldi! Yorumları