Eşref Bitlis'in ailesinin zaman aşımı isyanı   Konuyu açan: Gündemci   İlk Mesaj: 02-18-2013 (10:15)   Son Mesaj: 02-18-2013 (10:15)    Cevap: 0    Gösterim: 410  

    02-18-2013

    Eşref Bitlis'in ailesinin zaman aşımı isyanı

    Eşref Bitlis'in ailesinin zaman aşımı isyanı
    Eşref Bitlis'in ailesinin zaman aşımı isyanı

    Şüpheli uçak kazasında hayatını kaybeden Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Eşref Bitlis'in dosyasında 20 yıllık zaman aşımı süresi doldu. Bitlis'in ailesi karara tepkili...

    Şüpheli uçak kazasında hayatını kaybeden Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Eşref Bitlis'in dosyasında 20 yıllık zaman aşımı süresi doldu. Bitlis'in ailesi karara tepkili... Oğul Tarık Bitlis, babasının davasıyla ilgili her hangi bir yere artık başvuru yapmayacağını belirterek, "Bugün babamın ölümüyle ilgili davanın hukuki yönü bitti. Ama Türk halkı, Türk kamuoyu bu davanın takipçisi olacaktır. Tek güvencem bu. Bundan sonra hukuki olarak başka bir şey yapmayacağım." dedi.

    Bundan sonra asıl bu davayla ilgili kuruluşların tavırları ve yaşanan sürecin kamuoyuyla paylaşılması olduğunu belirten Oğul Bitlis, "Çünkü bugüne kadar geldiğimiz noktada 20 senedir bir takım kurumsal yapılar bu konuda suskun kaldığı sürece zaten bir şey olmayacaktır. Ben inanıyorum önümüzdeki yıllarda Türk halkı bunun hesabını soracaktır." diye konuştu.

    Oğul Bitlis, Eskişehir Nasrettin Hoca Kültür Merkezi tarafından düzenlenen "Eşref Bitlis'i anma" programına katıldı. Burada gazetecilerin sorularını cevaplandıran Tarık Bitlis, babasının davasıyla ilgili Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne veya bu tür yerlere gitmek gibi bir isteği ve yorumunun olmadığını kaydetti.

    "Dava 20 yıldır küçük bir gelişmenin dahi olmamasını şuna bağlıyorum." diyen Oğul Bitlis, "Özellikle 1993'deki olaylar soruşturulurken o zamanın sorumlu mekanizmaları, sistemleri şuanda halen devam ediyorlar. Günümüzde baktığımız zaman aydınlatılamayan ya da kamuoyu ile paylaşılamayan bir yığın olay var. Bu anlamda değişen bir şey yok. Olay hakkındaki dosyayı tekrar açmak demek konuyu aydınlatmakla eş değer olmuyor. Sistem maalesef bunu bir yerde engelliyor." şeklinde konuştu.

    Kaynak: CİHAN





    Eşref Bitlis'in ailesinin zaman aşımı isyanı Yorumları