Öcalan'ın çaÄŸrısını PKK 'resmen' açıklayacak!   Konuyu açan: Savrozi   Ä°lk Mesaj: 01-24-2013 (10:10)   Son Mesaj: 01-24-2013 (10:10)    Cevap: 0    Gösterim: 363  

    01-24-2013

    Öcalan'ın çağrısını PKK 'resmen' açıklayacak!

    Öcalan'ın çağrısını PKK 'resmen' açıklayacak!
    Öcalan'ın çağrısını PKK 'resmen' açıklayacak!

    Geçtiğimiz günlerde Ahmet Türk ile BDP'li Ayla Akat Ata'nın İmralı'da Abdullah Öcalan'la yaptığı görüşmeden sonra başlayan sürecin devamında önemli bir gelişme olacağı iddia edildi. İddiaya göre, Öcalan 'Hükümete güveniyorum' mesajını yenilemesinin ardından da PKK'nın eylemsizlik kararı alması için ise bir çağrıda bulunacak.

    GeçtiÄŸimiz günlerde Ahmet Türk ile BDP'li Ayla Akat Ata'nın Ä°mralı'da Abdullah Öcalan'la yaptığı görüşmeden sonra baÅŸlayan sürecin devamında önemli bir geliÅŸme olacağı iddia edildi. Ä°ddiaya göre, Öcalan 'Hükümete güveniyorum' mesajını yenilemesinin ardından da PKK'nın eylemsizlik kararı alması için ise bir çaÄŸrıda bulunacak. Hürriyet'te yer alan habere göre, MÄ°T'in koordinasyonunda 'PKK'nın silah bırakması' hedefiyle yürütülen 'Ä°mralı ile müzakere' sürecinde sıranın, Abdullah Öcalan'a atfedilen "PKK'ya eylemsizlik çaÄŸrısı yapacak" iddiasının "resmen" yapılması aÅŸamasına geldiÄŸi öğrenildi. Buna göre;Â*

    1- Müzakare süreci olumlu sonuçlar doğurursa Öcalan'ın "Eylemsizlik" kararının ardından, Türkiye sınırları içindeki PKK unsurları kış sonuyla birlikte Kuzey Irak'a geçecek.

    2-Suriye'nin Kürt bölgesi de PKK'lıların geçiş yapabileceği bölgelerden biri olacak.

    3-Sınır dışına geçiÅŸe paralel olarak yaz ortasında toplanacak 11. kongrede PKK'nın atacağı adımlardan biri de Â* müzakare sürecinin geldiÄŸi noktaya baÄŸlı olarak "Örgütün kalıcı olarak silah bırakması" yer alacak.

    4-Abdullah Öcalan, "Eylemsizlik" mesajına ek olarak "Hükümete güveniyorum" vurgusunu da yenileyecek.

    Kandil, Abdullah Öcalan'a biat edecek! PKK'nın Kandil'deki yöneticilerinden, KCK Yürütme Konseyi Başkanı Murat Karayılan, İmralı ile MİT arasındaki diyalog sürecini önemli bulduklarını ifade etti: Adımıza Öcalan'ın görüşmesi yeterlidir.





    Öcalan'ın çağrısını PKK 'resmen' açıklayacak! Yorumları