Aysal'dan üniversite binasıyla ilgili açıklama   Konuyu açan: Güncelajans   Ä°lk Mesaj: 01-23-2013 (10:11)   Son Mesaj: 01-23-2013 (10:11)    Cevap: 0    Gösterim: 342  

    01-23-2013

    Aysal'dan üniversite binasıyla ilgili açıklama

    Aysal'dan üniversite binasıyla ilgili açıklama
    Aysal'dan üniversite binasıyla ilgili açıklama

    Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, Galatasaray Üniversitesi'nde çıkan yangına ilişkin, "Tarihi eserlerin dokunulmazlığı sebebiyle modern yapılara dönüştürülmesi büyük sıkıntılar doğuruyor" dedi.

    Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, Galatasaray Üniversitesi'nde çıkan yangına ilişkin, "Tarihi eserlerin dokunulmazlığı sebebiyle modern yapılara dönüştürülmesi büyük sıkıntılar doğuruyor" dedi. Aysal, yangın mahalline gelerek incelemelerde bulundu. Gazetecilerin sorularını cevaplayan Aysal, "Tarihi eserlerin dokunulmazlığı sebebiyle, modern yapılara dönüştürülmesi büyük sıkıntılar doğuruyor. Gerekli tüm ısrara rağmen bu konuda sıkıntı yaşamaya devam ediyoruz. Gerekli modernazisyonları bu binalara taşıyamıyoruz. Bu felaketten sonra otoriterler daha duyarlı olurlar inşallah. Burasını emniyetli bir şekilde çocuklarımıza yetiştirip iade edeceğiz" diye konuştu.

    Rektörün yangını söndürme çalışmalarıyla ilgilendiğini dile getiren Aysal, denizden ve karadan gerekli çalışmaların yapıldığını vurguladı. Yangının ön taraftaki ana binadan kaza eseri çıktığını belirten Aysal, "Yangın kontrol altına alındı, ama telafisi zor bir hadise oldu. Gerekli tüm bilgileri yarınki soruşturma sonucunda öğreneceğiz. Kasıt konusunu polis açıklar, böyle bir şeye ihtimal vermiyorum. İnşallah da böyle bir şey yoktur" diye konuştu. Aysal, yangının akşam saatlerinde çıkmasını bir şans olarak değerlendirdi.

    Â*

    İstanbul Valisi Mutlu'dan yangınla ilgili açıklama İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Galatasaray Üniversitesi kampüsündeki tarihi ahşap binada çıkan yangına ilişkin, ''Çatının bir altındaki katta yer yer hasarlar var ama binanın diğer iki katıyla ilgili önemli bir zayiat yok'' dedi.

    Kaynak: CÄ°HAN





    Aysal'dan üniversite binasıyla ilgili açıklama Yorumları