Paris cinayetlerinin zanlısının amcası konuÅŸtu   Konuyu açan: Sasha   Ä°lk Mesaj: 01-22-2013 (10:13)   Son Mesaj: 01-22-2013 (10:13)    Cevap: 0    Gösterim: 439  

    01-22-2013

    Paris cinayetlerinin zanlısının amcası konuştu

    Paris cinayetlerinin zanlısının amcası konuştu
    Paris cinayetlerinin zanlısının amcası konuştu

    PKK'lı kadınların öldürülmesiyle ilgili tutuklanan Ömer Güney'in amcası canlı yayında konuştu.

    PKK'lı kadınların öldürülmesiyle ilgili tutuklanan Ömer Güney'in amcası canlı yayında konuÅŸtu. FRANSA'nın baÅŸkenti Paris'teÂ*PKK'lı 3Â*kadının öldürülmesiyle ilgili olarak tutuklanan Sivaslı 31 yaşındaki Ömer Güney'in doÄŸduÄŸu Polatlı Köyü, haberi büyük ÅŸaÅŸkınlıkla karşıladı. Ömer Güney'in Ankara'daÂ*oturan amcası Zekai Güney, yeÄŸeninin böyle bir olaya karışmayacağını savunurken, iÅŸlenen suçun Ömer Güney'in üzerine yıkılmak istendiÄŸini ileri sürdü. Ömer Güney'in ailesinin de hedef haline geldiÄŸini kaydeden Zekai Güney, "Ailesinin ve yeÄŸeninin terörle iÅŸinin olmayacağını belirterek AÄŸabeyim ve yengemin can güvenliÄŸinin Türk yetkililer tarafından saÄŸlanmasını istiyorum" dedi.

    Paris'te 9 Ocak'ta PKK'lı Sakine Cansız, Fidan DoÄŸan ve Leyla Söylemez'in öldürülmesiyle ilgili sürdürülen soruÅŸturma kapsamında tutuklanan Ömer Güney'in Sivas'ın Åžarkışla Ä°lçesi'ne baÄŸlı PolatpaÅŸa Köyü'nde dünyaya geldiÄŸi belirtildi. 4 Çocuklu Ä°smet ve Makbule Güney çiftinin tek erkek çocukları olan Ömer Güney'in küçük yaÅŸlarda ailesi ile birlikte Fransa'ya taşındığı, o tarihten sonra da köye bir daha gelmediÄŸi, ancak ailesinin bir kaç yılda bir Türkiye'ye gelip gittiÄŸi öğrenildi.Â*Åžarkışla Ä°lçesi'nde elektrik kurumunda çalışırken yaklaşık 25 yıl önce Fransa'ya işçi olarak giden baba Ä°smet Güney'inÂ*bir kaç yıl sonra ailesini de götürdüğü öğrenildi.

    CNN Türk'te yayınlanan Tarafsız Bölge programı'na telefonla katılanÂ*Ömer Güney'in Ankara'da oturan amcası Zekai Güney, Ahmet Hakan'ın sorularını yanıtladı.Â*Ömer Güney'in 5 yaşından bu yana Fransa'da ailesiyle birlikte yaÅŸadığını belirten Zekai Güney, yeÄŸeninin havalimanında güvenlik görevlisi olarak çalıştığını ifade etti. Ömer Güney ile en son 2 yıl önce görüştüğünü dile getiren Amca Güney, yeÄŸeninin rahatsızlığı nedeniyle bu yıl Türkiye'ye gelmediÄŸini söyledi. Aile olarak PKK terör örgütüne bir sempati duymadıklarını kaydeden Zekai Güney, yapılan suikastin Ömer Güney'in üzerine yıkılmak istendiÄŸini savundu,Â*"Bu suçlamaların hiçbirini ben amcası olarak kabul etmiyorum" dedi. AÄŸabeyine gün boyuÂ*telefonla ulaÅŸamadığına dikkat çeken Zekai Güney, Ömer Güney'in ailesinin hedef haline geldiÄŸini savunarak, "AÄŸabeyim ve yengemin can güvenliÄŸinin Türk yetkililer tarafından saÄŸlanmasını istiyorum" diedi.Â*

    "YEĞENİMİN BEYNİNDE TÜMÖR VAR"
    Yeğeninin beyninde tümör olduğunu ve bu nedenle hafıza kaybı yaşadığını ileri süren Zekai Güney, "Benim yeğenim rahatsız, beyninde tümör var. Yeğenime bir saat önce ne yediğini sorarsanız hatırlayamaz. Hastane raporları var. Geçmişi incelenirse o tetkikler ortaya çıkar" diye konuştu.

    KÖYÜN ADI KIBRIS KOMUTANI'NDAN GELİYOR
    Åžarkışla Ä°lçe merkezine 11, Sivas kent merkezine ise 71 kilometre mesafede bulunan Ömer Güney'ın dünyaya geldiÄŸi PolatpaÅŸa Köyü olayın ardından büyük ÅŸaÅŸkınlık yaÅŸandı. Eski adı Tuzla olan köy daha sonra kendisi de aynı köyde doÄŸan ve Kıbrıs Harekatı'nda görev alan Korgenaral Osman Fazıl Polat PaÅŸa'dan esinlenerek 'PolatpaÅŸa' olarak deÄŸiÅŸtirildi. Köy giriÅŸinde Osman Fazıl Polat'ın fotoÄŸrafı da bulunuyor. 15 hane ve yaklaşık 50 nüfusun yaÅŸadığıÂ*köyde katil zanlısı Ömer Güney'in tek yakını olarak babasının amcasının oÄŸlu olan Orhan Güney yaşıyor.Â*
    KÖYLÜLER 'OKAY' OLARAK TANIYOR
    [/B]Fransa'da tutuklananÂ*Güney'inÂ*köydeki tek akrabası olan babasının amcasının oÄŸlu Ömer Güney,Â*"Fransa'ya göç ettiklerindeÂ*oÄŸulları çok küçüktü. Ben küçüklüğünü hatırlıyorum. O zaman ona Okay diye hitap ediyorlardı. Ben bile bugün isminin Ömer olduÄŸunu bilmiyordum. Ankara'da olan amcalarıyla görüşüyordum. Fransa'ya yerleÅŸtikten sonra çocuÄŸu hiç görmedim. Olayı duyunca ÅŸaÅŸkınlık yaÅŸadık. Böyle bir yapıya sahip bir aile deÄŸildi" diye konuÅŸtu. Köy Muhtarı Ahmet Öztürk, "Biz böyle bir olayı büyük bir ÅŸaÅŸkınlık ile karşıladık. Biz bu iÅŸi o kiÅŸi yapmamıştır, bu iÅŸlere bulaÅŸmamıştır diye düşünüyoruz. Son derece iyi bir aileye sahipti. Ben küçüklüğünü hatırlıyorum" diye konuÅŸtu. Köy sakinlerinden Abdullah Öztürk ise, ailenin köyden ayrıldıktan sonra Ömer ile hiç karşılaÅŸmadığını söyledi.

    ALMANYA'DAN EVLENDÄ°
    [/B]Katil zanlısı Ömer Güney'in Fransa'da ailesi ile yaşarken, Almanya'da oturan ve ismi öğrenilemeyen halasının kızı ile 4-5 yıl önce evlilik yaptığı ve bir süre Almanya'da yaşadığı öğrenildi.

    SÄ°VASLI CÄ°NDY'NÄ°N HEMÅžEHRÄ°SÄ°[/B]
    Fransa'da cinayetlerle ilgili soruÅŸturma kapsamında tutuklanan Ömer Güney'in ilginç bir özelliÄŸi de ortaya çıktı.Â*Türkiye'de 'Sivaslı Cindy' olarak tanınan eski manken Tülin Åžahin'in de Åžarkışla'nın PolatpaÅŸa Köyü'nden olduÄŸu belirtildi. Köylüler, Tülin Åžahin'in ailesinin de yıllar önce Danimarka'ya taşındığı bildirdi.
    AİLESİ DE GÖZALTINDA
    Bu arada Fransa'daki soruşturma kapsamında Ömer güney'in anne ve babası ile yakınlarının da gözaltına alınarak ifadelerine başvurulduğu öğrenildi. Kaynak: DHA





    Paris cinayetlerinin zanlısının amcası konuştu Yorumları