Bulgaristan'da saldırganın kimliÄŸi belli oldu   Konuyu açan: Tavanarasi   Ä°lk Mesaj: 01-20-2013 (10:13)   Son Mesaj: 01-20-2013 (10:13)    Cevap: 0    Gösterim: 401  

    01-20-2013

    Bulgaristan'da saldırganın kimliği belli oldu

    Bulgaristan'da saldırganın kimliği belli oldu
    Bulgaristan'da saldırganın kimliği belli oldu

    Bulgaristan'da üyelerinin çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu Hak ve Özgürlükler Hareketi'nin (HÖH) 8. Olağan Kurultayı'nda parti lideri Ahmet Doğan'a yönelik suikast girişiminde bulunan kişinin kimliği belirlendi.

    Bulgaristan'da üyelerinin çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu Hak ve Özgürlükler Hareketi'nin (HÖH) 8. Olağan Kurultayı'nda parti lideri Ahmet Doğan'a yönelik suikast girişiminde bulunan kişinin kimliği belirlendi. VİDEO İÇİN TIKLAYIN GALERİ İÇİN TIKLAYIN Saldırganın, Burgaz doğumlu Oktay Hasanov Yenimehmedov (25) olduğu açıklandı.

    Sofya 4'üncü bölge karakoluna götürülen Yenimehmedov'un geçmişte bazı asayiş olaylarına karıştığı öğrenildi.

    Saldırı yüzünden ara verilen kongre salonunda arama çalışmaları sürerken, toplantının, gerekli güvenlik önlemleri alındığında devam edeceği bildirildi. Salon girişine silah tarayıcı cihazlar yerleştirildi.

    HÖHÂ*Genel BaÅŸkan Yardımcısı ve Ahmet DoÄŸan tarafından genel baÅŸkanlığına aday olarak gösterilen Lütfi Mestan ise olayı ÅŸiddetle kınayıp, "Demokrasi tehlikede" dedi.

    Mestan, "Bu çirkin olayı işleyen kim olursa olsun, onu yaptıran, partimize karşı süren nefret dolu tavırlar ve söylemleridir. Çok şükür bu girişim başarılı olmadı, ancak bir kez daha Bulgaristan'daki demokrasinin tehlikede olduğunu duyurmak istiyoruz. Bir takım çevreler liderimiz Doğan ve partimizi şeytanlaştırmaya çalışıyorlar" dedi.

    Başbakan'ın suikastı öğrendiği an Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep'teyken Bulgaristan'da Türk lidere yapılan suikast girişimini böyle öğrendi.

    Bulgaristanlı Türk lidere suikast girişimi Bulgaristan'da üyelerinin çoğunluğunu Türkler'in oluşturduğu Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) Partisi Genel Başkanı Ahmet Doğan'a, partinin 8. Olağan Genel Kongresi sırasında suikast girişiminde bulunuldu.

    Kaynak: AA





    Bulgaristan'da saldırganın kimliği belli oldu Yorumları