'Başörtülüler neden baÅŸbakan olamıyor?'   Konuyu açan: Sasha   Ä°lk Mesaj: 01-19-2013 (10:09)   Son Mesaj: 01-19-2013 (10:09)    Cevap: 0    Gösterim: 339  

    01-19-2013

    'Başörtülüler neden başbakan olamıyor?'

    'Başörtülüler neden başbakan olamıyor?'
    'Başörtülüler neden başbakan olamıyor?'

    Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, ''Başı kapalı kadınlar başbakan, cumhurbaşkanı ve milletvekili eşi olabilir ama kendisi o mevkilerde olamaz, bu eşitsizliktir'' dedi.

    Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, ''Başı kapalı kadınlar başbakan, cumhurbaşkanı ve milletvekili eşi olabilir ama kendisi o mevkilerde olamaz, bu eşitsizliktir'' dedi. Memur-Sen tarafından başlatılan ''Özgürlük İçin 10 Milyon İmza Kampanyası''na destek vermek için Adapazarı ilçesine gelen Gündoğdu, Adapazarı Kültür Merkezi (AKM) önünde imza toplayan sendika görevlilerini ziyaret etti.

    Gündoğdu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Memur-Sen'in kurulduğu günden itibaren Türkiye'nin demokratikleşmesi için mücadele ettiğini söyledi.

    Gündoğdu, 1982 yılında getirilen kılık kıyafet yasağının kaldırılmasına kimsenin itiraz edemeyeceğini savunarak, sosyal alanda eşitlik istediklerini anlattı.

    ''79 yıl önce kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanımış ama hala kıyafetini seçme hakkı tanımamış bir ülkeyiz'' diyen Gündoğdu, şöyle devam etti:
    ''12 Eylül 2010 tarihine kadar bu yasağı anlıyorduk çünkü devletin milleti olmuÅŸtuk. Devlet, genellikle bürokrat olduÄŸu için vatandaşını dövmekten, darbelerden medet ummaktan, vesayetçilerinden keyif alan bir devletti ama artık bu devlet milletin devletidir. Anayasanın 23 maddesini özgürlükler anlamında deÄŸiÅŸtirmiÅŸtir. Bu millet, darbecilere 'yönetmeliÄŸinizi de alın, gidin' demektedir.Â*Başı kapalı kadınlar baÅŸbakan, cumhurbaÅŸkanı ve milletvekili eÅŸi olabilir ama kendisi o mevkilerde olamaz, bu eÅŸitsizliktir.''

    Kaynak: AA





    'Başörtülüler neden başbakan olamıyor?' Yorumları