Esed yanlılarından Türkiye karşıtı kampanya   Konuyu açan: Küba   İlk Mesaj: 01-17-2013 (10:13)   Son Mesaj: 01-17-2013 (10:13)    Cevap: 0    Gösterim: 369  

    01-17-2013

    Esed yanlılarından Türkiye karşıtı kampanya

    Esed yanlılarından Türkiye karşıtı kampanya
    Esed yanlılarından Türkiye karşıtı kampanya

    İnternet üzerinden örgütlenen bir grup Suriyeli Beşşar Esed'e seslenerek İskenderun Sancağı'na (Hatay, İskenderun ve civarı) Suriyeli vali atamasını talep eden bir kampanya başlattılar.

    İnternet üzerinden örgütlenen bir grup Suriyeli Beşşar Esed'e seslenerek İskenderun Sancağı'na (Hatay, İskenderun ve civarı) Suriyeli vali atamasını talep eden bir kampanya başlattılar. Al-Quds al-Arabi'de yayınlanan habere göre Suriyelilerin bu hamlesi Ankara'nın, Türkiye- Suriye sınırında kalan Suriyeli sığınmacılar için bir koordinatör vali (onların deyimiyle bir Osmanlı Valisi) tayin etmesine bir misilleme olarak gerçekleşti.

    İnternet üzerinden yürütülen kampanya kapsamında kurulan Faceebok, twetter, youtube sayfalarında Türkiye'ye yazı, fotoğraf ve videolarla mesaj gönderen Suriyeli aktivistler Beşşar Esed'e şöyle sesleniyorlar:

    "Gururlu Suriye halkından Başkan Beşşar Esed'e, Atatürk torunlarının yıkık imparatorluklarını diriltme ve sevgili Suriye'mizin toprakları üzerinde egemenliklerini yayma emelleri apaçık ortaya çıkmadı mı? Biz de sayın başkan sizden tıpkı diğer Suriye illerinde olduğu gibi orada yaşayan Suriyelilerin işlerini kolaylaştırması için İskenderun Sancağı'na bir vali tayin etmenizi, böylece Suriye Devleti'nin egemenliğini tüm topraklarına bilhassa bizden çalınmış İskenderun Sancağı'na yaymanızı istiyoruz."


    YENİÇERİ ARTIKLARININ BOYUNLARINI SURİYE KILICIYLA VURALIM

    Aktivistler sözlerini şöyler sürdürüyorlar:

    "Bu topraklar bizim, bize helal başkasına haramdır. İstanbul'daki Babı Ali (Babı Ali'den maksat Osmanlı İmparatorluğu) Suriye Arap Cumhuriyeti'ne ait bir toprak parçasına bir yeniçeri valisi tayin ediyor. Bu bizim topraklarımıza apaçık bir tecavüzdür. Biz de İskenderun Sancağı'na bir vali tayin edelim ki bize uzanan yeniçeri artıklarının boyunlarını Suriye Hükümeti'nin kılıcıyla vurarak onları Osmanlı sultanının haremine çevirelim"

    İşte Suriyeli aktivistlerin kurdukları o sayfalar:

    https://www.facebook.com/g.for.Iskenderun

    http://www.youtube.com/user/iskenderunSyria?feature=watch

    https://twitter.com/gforIskenderun

    Başbakan Suriyeli mülteciler için "koordinatör" vali atamıştı

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 'ın imzasını taşıyan genelgeyle 21 Eylül tarihinde eski Sivas Valisi Veysel Dalmaz Suriye'deki iç savaştan sonra Türkiye'ye sığınanlar için "koordinatör" bir Vali olarak atanmıştı.

    Dalmaz, çeşitli İllerdeki kamplarda geçici koruma altında bulunan Suriyelilerin, barınma, beslenme, sağlık, eğitim vb. konularda ortaya çıkabilecek muhtemel sorunlarına hızlı bir şekilde çözüm üretilebilmesi ve hizmet sunan kurum ve kuruluşlar ile merkez teşkilatları arasında etkin bir koordinasyonun sağlanması maksadıyla mahallinde görev yapmak üzere görevlendirilmişti.

    Kaynak: TurkArabNews.com





    Esed yanlılarından Türkiye karşıtı kampanya Yorumları