Casusluk davasında 2 tahliye   Konuyu açan: Küba   İlk Mesaj: 11-29-2012 (09:12)   Son Mesaj: 11-29-2012 (09:12)    Cevap: 0    Gösterim: 407  

    11-29-2012

    Casusluk davasında 2 tahliye

    Casusluk davasında 2 tahliye
    Casusluk davasında 2 tahliye

    Erzurum'da bugün başlayan 11 sanıklı "casusluk" davasında 2 kişinin tahliye edilmesine karar verildi.

    Erzurum'da bugün başlayan 11 sanıklı "casusluk" davasında 2 kişinin tahliye edilmesine karar verildi. 2'si İran ajanı olmak iddiasıyla 5'i tutuklu, 6'sı tutuksuz 11 sanık, bugün Erzurum Dördüncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı. Tutuklu sanıkların Avukatı Erol Gür, mahkemede yaptığı açıklamada, "Bu olay, casusluk olayına girmemektedir. Müvekkillerim herhangi bir gizli binanın fotoğrafını, görüntüsünü çekmemişlerdir. Ben 50 yıllık avukatım; İranlısının da Çinlisinin de savunmasını yaparım. Bu benim görevim. Bugüne kadar da şerefimle görevimi yapmışımdır. Vicdanımın el verdiği her yerde görevimi yaparım. Ama ne yazıktır ki bu dosyayı aldım diye ben ve oğlumda fişlendik. Avukat olarak üzüldüm. 10 klasör incelendim, inanın hepsi masum insanlar. Mahkeme bu olaya MİT'in hazırladığı raporla bakmalıdır. Hatta keşif yapılmasını talep ediyorum. TCK 327 maddesi kapsamında hiçbir delil yok. Bizi fişleyen kişiler hakkında ve bu davayı iddianame açılmadan basına sızdıran veya basına çıkaranlar hakkında suç duyurusunda bulunulmasını talep ediyorum. Müvekkillerimin çektiği fotoğraf kareleri ve görüntüler, devletin gizli ibareli yerleri değildir. Kişisel kamera ve fotoğraflarının da bilirkişi raporu tanzim edilmesini istiyoruz" diye konuştu.

    Mahkeme, tutuklu sanıklardan B.T. ve K.A.'yı, tutuksuz olarak yargılanmalarına karar vererek tahliye etti. Diğer sanıklar Timur Ağrı, İran Uyruklu Mohammad Reza Esmaeilpour Ali Malek, Shahram Zargham Khoeı'nin tutukluluk hallerinin devamına karar verildi. Duruşma 12 Aralık tarihine ertelendi.

    Kaynak: İHA





    Casusluk davasında 2 tahliye Yorumları