Özal'ın suikastçisi: Beni subaylar eÄŸitti   Konuyu açan: Günceleditör   Ä°lk Mesaj: 11-28-2012 (09:14)   Son Mesaj: 11-28-2012 (09:14)    Cevap: 0    Gösterim: 421  

    11-28-2012

    Özal'ın suikastçisi: Beni subaylar eğitti

    Özal'ın suikastçisi: Beni subaylar eğitti
    Özal'ın suikastçisi: Beni subaylar eğitti

    1988 yılında yapılan Anavatan Kongresi sırasında dönemin Başbakanı Turgut Özal'a iki el ateş eden Kartal Demirağ aradan geçen 24 yıldan sonra gönderdiği bir mektupla ifşaatlarda bulundu.

    1988 yılında yapılan Anavatan Kongresi sırasında dönemin BaÅŸbakanı Turgut Özal'a iki el ateÅŸ eden Kartal DemiraÄŸ aradan geçen 24 yıldan sonra gönderdiÄŸi bir mektupla ifÅŸaatlarda bulundu. Turgut Özal'a suikast düzenlemekten 20 yıl hapis cezası alan ve Özal'ın daha sonra affettiÄŸi Kartal DemiraÄŸ hapis yattığıÂ* Ä°zmir F Tipi Cezaevi'ndenÂ* gönderdiÄŸi mektupta hayatının en büyük hatasını yaptığını söyledi.

    Türkiye Gazetesi'nin haberine göre gençlik yıllarında çeÅŸitli kamplarda subaylar tarafından eÄŸitildiÄŸini ve öğretmenlik yaptığı yıllarda bazı istihbarat görevlileri ile temasları olduÄŸunu belirten DemiraÄŸ, suikasti ise tek başına gerçekleÅŸtirdiÄŸini iddia etti. "Gençlik yıllarımda, Denizli Güney ilçesi Kanlı Göl civarında ilk eÄŸitimimizi aldık." diyen Â*DemiraÄŸ "Daha sonraları bazı illerimizde komando kamplarına gönderildim. Subaylar tarafından bize komando eÄŸitimi verildi." dedi.

    Öldürme girişiminde bulunduğu Özal'dan övgüyle bahseden Demirağ "Rahmetli güzel insandı; imanlı, merhametli, vefalı. Bilindiği üzere beni de affetti. Rahmetlinin ülkemize pek çok faydası oldu. Onun için bol bol dua ediyorum" dedi.

    Merhum Özal'ın zehirlendiği şeklindeki son günlerdeki konuya da değinen Kartal Demirağ, Özal'ın zehirlendiğine inanmadığını, ancak kalbindeki rahatsızlıktan dolayı vefat ettiğini sandığını söyledi. Demirağ, Özal'da bulunan zehir bulgularının ise her insanda olabileceğini savundu.

    Haberin ayrıntısı için tıklayınız





    Özal'ın suikastçisi: Beni subaylar eğitti Yorumları