Erzurumlu şehidin oğlundan müjdeli haber   Konuyu açan: Küba   İlk Mesaj: 11-25-2012 (09:13)   Son Mesaj: 11-25-2012 (09:13)    Cevap: 0    Gösterim: 424  

    11-25-2012

    Erzurumlu şehidin oğlundan müjdeli haber

    Erzurumlu şehidin oğlundan müjdeli haber
    Erzurumlu şehidin oğlundan müjdeli haber

    Van'ın Başkale ilçesinde görev dönüşü şehit olan Erzurumlu uzman çavuş Murat Karataş'ın 6,5 aylık olarak dünyaya gelen oğlu yoğun bakım ünitesinde geçen 4 aylık süre zarfı sonrası yaşam savaşını kazanarak hayata tutunmayı başardı.

    Van'ın Başkale ilçesinde görev dönüşü şehit olan Erzurumlu uzman çavuş Murat Karataş'ın 6,5 aylık olarak dünyaya gelen oğlu yoğun bakım ünitesinde geçen 4 aylık süre zarfı sonrası yaşam savaşını kazanarak hayata tutunmayı başardı. Sevcan Karataş 3 aylık gebeyken uzman çavuş olan eşi Erzurumlu Murat Karataş, geçtiğimiz 13 Nisan tarihinde Başkale ilçesinde gece operasyona giderken kullandığı kobra aracın kaza yapması sonucu araç içerisinde sıkıştı.

    Araçtan ağır yarala olarak çıkarılan Karataş, Van 100'üncü Yıl Üniversitesi Araştırma Hastanesi'nde tedaviye alındı. Hastanede tedavi gören Karataş, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

    Duygu yüklü bir ayrılık ve kavuşma öyküsü, hemşire Sevcan Karataş'ın 5 yıl önce çok sevdiği uzman çavuş Murat Karataş'la evlenmesiyle başladı. Genç kadın Erzurum'da eşi ise Van'ın Başkale ilçesinde görev yapıyordu.

    Tayinlerini aldıramadıkları için 4 yıl boyunca 'ayrı' yaşadılar. Genç kadın daha fazla dayanamayarak geçen yıl istifa etti ve eşinin yanına gitti. Ve yılın başlarında çift 'bebek' haberi aldı. Ancak 13 Nisan günü, genç hemşire henüz 3 aylık hamileyken uzman çavuş Murat Karataş, operasyona giderken kullandığı 'Akrep' adı verilen zırhlı aracın devrilmesi sonucu ağır yaralandı.

    Bir hafta yoğun bakımda kalan uzman çavuş şehit oldu. Haberi alan hamile eş fenalaştı. Erzurum'a döndüğünde acıya daha fazla dayanamayarak bayılan Sevcan Karataş, Nenehatun Kadın Doğum Hastanesi'ne kaldırıldı. Doktorlar, henüz 3 aylık olan bebeği yaşatmak için seferber oldu. Genç kadın 3 buçuk ay hastanede tedavi altında tutuldu.

    BABASININ ADINI TAŞIYACAK

    Fakat bebek ancak 6 buçuk ay bekletilebildi. Sevcan Karataş, 6.5 aylık hamile iken zorunlu olarak erken doğum yaptırıldı. 880 gram doğan bebek, yoğun bakımda tedavi altına alındı. Anne ise bebeğin enfeksiyon kapmaması için yanına bile yaklaşamadı. Sevcan Karataş, kocasından geriye kalan tek emaneti olan bebeğini aylarca camekanlı bölümden izledi. Bazı günler şehit eşinin mezarını ziyaret edip, yaşam savaşı veren çocuklarının son durumunu ona da fısıldıyordu. Doktorlar 'yaşaması mucize' dese de anne umudunu hiç yitirmedi. Ve doğumdan 4 ay sonra şehit babasının adı verilen Murat bebek hayata tutundu ve 3 kg 700 gram olarak taburcu edildi. Kavuşma anına şahitlik eden doktorlar, hemşireler, görevliler bile gözyaşlarını tutamadı. Oğlunu kucağına alır almaz doya doya koklayan Sevcan Karataş, 'Muradıma erdim' diyerek ilk iş olarak oğlunu hiç göremeyeceği babasının mezarına götürdü.

    Şimdi oğluyla hayata tutunan genç anne yaşadıklarını şöyle anlattı: "Karnımdaki bebeğin cinsiyeti dahi belli değildi ama ben hep, 'Allah bir Muradımı aldı diğer Muradımı verecek' diyerek bebeğin erkek olacağını söylüyordum. Öyle de oldu. Aylarca ona hiç sarılamadım, koklayamadım. Bazen uzaktan gösteriyorlardı, onunla avunmaya çalışıyordum. Her gün hastaneye gidip, sağlık durumu ile ilgili bilgi alıyordum.

    Hayati tehlikeyi atlattı, kucağıma verdiklerinde dünyalar benim oldu. Çok zor günler geçirdim ama Allah'ım bana yaşama sebebi olarak bebeğimi verdi. Bu duygunun tarifi yok. Eşimi kaybetmenin acısı ile bebeğimin mucize eseri yaşamasının verdiği mutluluğu anlatmanın tarifi yok. Allah kimseye benim yaşadıklarımı yaşatmasın."





    Erzurumlu şehidin oğlundan müjdeli haber Yorumları