Gazze'nin yardımına Türkiye koÅŸtu   Konuyu açan: Güncelajans   Ä°lk Mesaj: 11-23-2012 (10:09)   Son Mesaj: 11-23-2012 (10:09)    Cevap: 0    Gösterim: 377  

11-23-2012

Gazze'nin yardımına Türkiye koştu

Deniz Feneri Gazze'ye ilk etapta 100.000 lira değerinde yardım götürüyor. İHH'dan Gazze'nin yaralarını sarabilmek için Türkiye'den Gazze'ye giden gönüllü doktorlar hastanelerde görev almaya başladı.

Deniz Feneri Gazze'ye ilk etapta 100.000 lira değerinde yardım götürüyor. İHH'dan Gazze'nin yaralarını sarabilmek için Türkiye'den Gazze'ye giden gönüllü doktorlar hastanelerde görev almaya başladı. Deniz Feneri Gazze'ye Yardım Götürüyor

Deniz Feneri Gazze'de ilaç ve gıda dağıtımı gerçekleÅŸtirecek. Deniz Feneri Gazze'ye ilk etapta 100.000 lira deÄŸerinde yardım götürüyor.Â*Deniz Feneri Gazze'de ilaç ve gıda dağıtımı gerçekleÅŸtirecek.

Deniz Feneri Derneği, her zaman destek olduğu Filistin Halkına yardım ulaştırmak için bir kez daha yola çıkıyor.

14 yıldır Dünyanın neresinde olursa olsun yoksullar ve ihtiyaç sahipleri için çalışan Deniz Feneri tüm dünyanın gözleri önünde ezilen bir halk için; Gazze halkı için bir kez daha devrede.

Konu ile ilgili bilgi veren Deniz Feneri Derneği Genel Başkanı Av. Mehmet Cengiz; "Bir kez daha Gazzeli kardeşlerimizden yardım çağırısı aldık. Elimizdeki imkânları Gazzeli kardeşlerimiz için seferber ediyoruz. İlk etapta Gazze'ye 100.000 Lira değerinde yardım götürüyoruz. Mısır'dan ilaç ve gıda satın alarak Gazzeli kardeşlerimize bizzat kendimiz ulaştıracağız. Yardımların devamı için hayırseverlerin desteğine ihtiyacımız var. Gazzeli kardeşlerine yardım ulaştırmak isteyen tüm hayırseverleri Deniz Feneri'ne acil bağış yapmaya çağırıyorum. Gazzeli kardeşlerimizi her zaman bağrımıza basıyoruz, Filistin yalnız kalmayacak" dedi.

Türk doktorlar Gazzeli yaralılara şifa dağıtıyor

Gazze'de yaklaşık 10 gündür süren bombardıman neticesinde 151 Gazzeli şehid olurken yaralı sayısı binlerle ifade edilmeye başladı. Gazze'de bütün ateşkes söylentilerine rağmen havadan ve denizden yoğun bombardıman ise aralıksız devam ediyor.

Şu an için Gazze'nin en büyük sıkıntısı ilaç ve tıbbi malzeme ile sağlık görevlisi. Gazze'de bulunan hastaneler tam kapasite çalışırken hastanelerde ilaç sıkıntısı yaşanmaya başladı. Gazze'nin en büyük hastanesi olan Şifa Hastanesi gelen yaralılara hizmet vermekte zorlanmaya başladı. Diğer mahallelerdeki hastanelerin durumu ise daha vahim durumda.

Yaşanan saldırılar ile birlikte harekete geçen İHH İnsani Yardım vakfı ilk etapta 1 Milyon TL'lik bir bütçe oluşturdu ve bu bütçenin büyük kısmını ilaç ve tıbbi malzemeye ayırdı. AID Uluslararası Doktorlar Birliği ile de koordineli çalışan İHH İnsani Yardım Vakfı bölgeye ilk etapta 6 acil yardım görevlisi ve 3 kişilik sağlık ekibi gönderdi.

3 gündür Gazze'de bulunan heyet hemen çalışmalara başladı. 3 kişilik sağlık ekibi hemen Aksa hastanesine yerleştirilerek çalışmalara başladı. Aksa Hastanesi bulunduğu bölgenin tek hastanesi olurken 350 hastayı barındırıyor. Hastanede sadece 1 cerrah bulunurken personel bakımından büyük sıkıntılar yaşıyor. Türkiye'den giden ekip yapılan görüşmelerin ardından hemen bu hastanede göreve başlarken yaklaşık 15 gün sürecek görevleri sürecince uyumak için bile hastaneyi kullanacaklar. Türkiyeli doktorları gören hastalar büyük bir mutluluk yaşarken, Gazzeli doktorlar en fazla ihtiyaç duydukları zamanda gelen Türkiyeli doktorlara teşekkür ettiler.

200 bin dolarlık ilaç temini

Gazze'ye girer girmez çalışmalara başlayan ve hastaneleri gezerek ihtiyaçları belirleyen İHH ekibi Mısır üzerinden 200 bin dolarlık ilaç alımı gerçekleştirdi. Hastanelerin eksikleri ve talepler sonrasında belirlenen ilaçlar yarın (bugün) sabah itibariyle Refah sınır kapısından Gazze'ye sokulacak ve hemen dağıtımları yapılacak.

Yardımelinden Gazzeye Acil Yardım

Ä°srail'in bombardımana tuttuÄŸu Gazze'de, insanlar her ÅŸeye muhtaç.Â* Åžehit ve yaralı sayısı sürekli artmakta, Filistinli kardeÅŸlerimizin can ve mal güvenlikleri yok.Â*

Gazze'deki tüm hastaneler dolu, doktorlar tıbbî malzeme sıkıntısı çekiyor, elektrikler kesik bu nedenle hastanelerde tıbbî cihazlar çalışmıyor, ameliyatlar yapılamıyor; günlük hayat adeta durmuş durumda.

Gazze'de İsrail devletinin kanlı saldırıları sonrasında yaşanan insanlık dramı için 750 bin TL'lik yardım bütçesi ayıran Yardımeli Derneği, Gazze'deki Ofisimizde bulunan ekiplerle birlikte şehit ve yaralı aileleri başta olmak üzere Gazzeli kardeşlerimize ilaç, gıda, battaniye ve acil yardım malzemeleri ulaştırdı.

Ayrıca Yardımeli DerneÄŸi Gazze'de yaÅŸanan saldırılar sonrasındaÂ*

Tüm ÅŸehit ve yaralı aileler, KardeÅŸ Aile Projesi kapsamına alacak Saldırılarda evleri yıkılan ailelere 1/bir yıllık kira yardımı yapacak. Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız ve Gazze'deki yardımları yürüten Yardımeli DerneÄŸi Gazze Ofisi sorumlusu Hani el-AÄŸa:?Terör devleti Ä°srail, Gazze'yi bombardımana tutmakta; masum ve sivil insanları katletmektedir. Gazze'de, neredeyse hayat durmuÅŸ durumda, insanlar her ÅŸeye muhtaç.Â* Mevcut KardeÅŸ Ailelerimiz için gerekli ödemeleri yaptık. Åžehit ve yaralı ailelerini ziyaret ettik ve onları inÅŸallah KardeÅŸ Aile Projesi kapsamına alacağız. YaklaÅŸan kış ve soÄŸuk havayı göz önünde bulunduran DerneÄŸimiz, ihtiyaç sahiplerine gıda, battaniye ve temel ihtiyaç malzemeleri dağıttık? dedi.

Bağış yapmak isteyen bağışçılar derneklerin internet sitelerinden gerekli bilgiye ulaşabilirler.

Gazze'nin yardımına Türkiye koştu Yorumları