ErdoÄŸan'ın Libya'ya hastane sözü gerçek oluyor   Konuyu açan: Sasha   Ä°lk Mesaj: 11-23-2012 (09:11)   Son Mesaj: 11-23-2012 (09:11)    Cevap: 0    Gösterim: 321  

    11-23-2012

    Erdoğan'ın Libya'ya hastane sözü gerçek oluyor

    Erdoğan'ın Libya'ya hastane sözü gerçek oluyor
    Erdoğan'ın Libya'ya hastane sözü gerçek oluyor

    Başbakan Erdoğan'ın, Libyalılara söz verdiği hastanenin yapım ihalesi gerçekleştirildi.

    Başbakan Erdoğan'ın, Libyalılara söz verdiği hastanenin yapım ihalesi gerçekleştirildi. Başbakan Erdoğan'ın, devrim sonrası Libya ziyareti sırasında gittiği Misrata kentinde Libyalılara verdiği fizyoterapi hastanesi sözü, Başbakanlık Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) girişimiyle hayat buluyor.

    Hastanenin yapımı için üç şirketin katılımıyla gerçekleştirilen ihale bugün neticelendi. Buna göre hastane en kısa zamanda anahtar teslimi olarak Libyalılara takdim edilecek.

    Konuya ilişkin AA muhabirinin sorularını yanıtlayan TİKA yetkilisi Mahmut Urhan, Libya'nın devrimin sonrası en önemli ihtiyaçlarından birinin sağlık sektöründeki eksiklikler olduğunu kaydederek, Libyalıların hastalarının tedavisi için yurt dışına gitmek sorunda kaldığını söyledi.

    Başkent Trablus'un 190 kilometre batısından bulunan Misrata kentinde, günlük 200 ile 250 kişiye hizmet verebilecek fizyoterapi hastanesi yaptıracaklarını belirten Urhan, bu girişimin iki ülke arasındaki dostane ilişkinin gelişmesine katkı sunmasını ümit ettiklerini söyledi.

    Â*

    Kaynak: AA





    Erdoğan'ın Libya'ya hastane sözü gerçek oluyor Yorumları