Samsun'da zamlara zincirli protesto   Konuyu açan: Güncelajans   İlk Mesaj: 10-17-2012 (17:08)   Son Mesaj: 10-17-2012 (17:08)    Cevap: 0    Gösterim: 414  

    10-17-2012

    Samsun'da zamlara zincirli protesto

    Samsun'da zamlara zincirli protesto
    Samsun'da zamlara zincirli protesto

    Samsun'da AK Partiyi ve son yapılan zamları protesto etmek isteyen 5 kişi, hafif raylı sistem yolundaki elektrik direğine kendilerini zincirledi.

    Samsun'da AK Partiyi ve son yapılan zamları protesto etmek isteyen 5 kişi, hafif raylı sistem yolundaki elektrik direğine kendilerini zincirledi. Polis zincirleri makasla kesip eylem yapan 5 kişi ile birlikte görüntülerini çeken ve arkadaşları olan 1 kişiyi gözaltına aldı.

    SDP'li (Sosyalist Demokrasi Partisi) oldukları belirlenen 5 kişi, AK parti hükümetinin politikalarını ve son yapılan zamlara tepki göstermek için bugün Cumhuriyet Meydanı'nda pankart açıp kendilerini hafif raylı sistem yolundaki elektrik direğine zincirledi. Hafif raylı ulaşımı yaklaşık 20 dakika aksatan gençleri, polis önce dağılmaları konusunda uyardı.

    Ancak zincirlenen 5 kişi ile onlara fotoğraf ve kamera çekimi yapan 1 arkadaşları uyarılara aldırış etmeyerek eylemlerine devam etti. Bunun üzerine ekipler demir kesme makası getirterek, zinciri kesip 6 kişiyi karga tulumba gözaltına aldı. Yere yatırılan ve üzerine basılan gençler etkisiz hale getirilip kelepçe takıldıktan sonra polis araçlarına bindirilerek götürüldü. Yolun açılmasının ardından hafif raylı sistemin ulaşımı da normale döndü.

    Kaynak: DHA





    Samsun'da zamlara zincirli protesto Yorumları