Muş´ta 40 öğrenci sütten rahatsızlandı   Konuyu açan: Ihtilal   İlk Mesaj: 05-03-2012 (13:57)   Son Mesaj: 05-03-2012 (13:57)    Cevap: 0    Gösterim: 388  

    05-03-2012

    Muş´ta 40 öğrenci sütten rahatsızlandı

    Muş´ta 40 öğrenci sütten rahatsızlandı
    Muş´ta 40 öğrenci sütten rahatsızlandı

    Muş’ta dağıtılan sütlerden rahatsızlandığı öne sürülen 40 öğrenci, ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.

    Sabah saatlerinde Çöğürlü Köyü İlköğretim Okulu"nda dağıtılan sütlerden içen 40 öğrenci mide bulantısı, kusma ve baş dönmesi şikayetleri ile okul yönetimine başvurdu. 112 ekiplerine haber verilmesi ile okula çok sayıda ambulans sevk edildi. Okulun bahçesinde ağlayarak bekleyen öğrenciler, ambulansla Muş Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi"ne kaldırıldı.

    Hastaneye getirilen öğrenciler, "Sabah dağıtılan sütlerden içtik, ondan sonra hastalandık" diyerek gözyaşı döktü. Çocuklarının rahatsızlandığını haber alan veliler de hastaneye akın etti.

    "SÜTTEN ZEHİRLENME DİYE BİR DURUM SÖZ KONUSU DEĞİL"

    Hastaneye gelerek, çocukların durumu hakkında bilgi alan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat Yıldız, gazetecilere açıklamada bulundu. Henüz zehirlenme belirtisi olmadığını ifade eden Yıldız, gerekli tetkiklerden sonra Valilik tarafından kesin açıklama yapılacağını belirtti.

    Mide bulantısı, kusma ve baş ağrısı şikayeti ile hastaneye gelen öğrencilerin zehirlenmediğini savunan Yıldız, "Dün saat 10 itibarı ile süt dağıtımına başlamıştık. Şu ana kadar tarafımıza iletilen herhangi bir zehirlenme vakası yok. Bu konuda öğrencilerimizin, sadece bir okulda 40 tane öğrencimizin henüz tahlil ve tetkikleri devam etmekte, bunun sütten kaynaklandığı konusunda net bir bilgi yok. Tahliller tamamlandıktan sonra gerekli açıklama valiliğimiz tarafından yapılacaktır. Bu konuda kesin sütten zehirlenme diye bir durum söz konusu değil." dedi.

    Çocukların birden bire süt içmesinden dolayı böyle bir vakanın ortaya çıkmış olabileceğini belirten Yıldız, "Bir insan uzun zaman süt içmediği vakit, birden bire süt içtiğinde hazımsızlık gösterebilir. Bireysel olarak kişilerin süte karşı alerjileri olabilir. Bu olay bundan da kaynaklanmış olabilir." diye konuştu.




    Muş´ta 40 öğrenci sütten rahatsızlandı Yorumları