Bakanlıktan süt dağıtımına inceleme
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, okullarda dağıtılan sütlerle ilgili teknik ve idari inceleme başlatttı. İnceleme kapsamında sütlerden alınan numuneler analiz edilecek.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, okul sütleriyle ilgili teknik ve idari inceleme başlatıldığı belirtilerek, ''Bakanlığımızca dağıtımdan önce tüm sütlerden numune alınmıştır. Ayrıca sağlık şikayeti olan okullardaki numuneler analize gönderilmiştir. Sağlık kuruluşları ve gıda kontrol laboratuvarlarındaki analiz sonuçları alındıktan sonra konunun detayları kamuoyuyla paylaşılacaktır'' ifadesi kullanıldı.
Açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığınca ortaklaşa yürütülen, bugün itibariyle Türkiye genelinde hayata geçirilen ve 7 milyon 200 bin öğrenciyi kapsayan Okul Sütü Projesi çerçevesinde dağıtılan sütleri içen bazı öğrencilerin, çeşitli şikayetlerle sağlık kuruluşlarına başvurduğu ifade edildi.
Açıklamada şunlar kaydedildi:
''Sağlık kuruluşlarımızdan alınan bilgi doğrultusunda, başvuran tüm öğrencilerimizin genel durumunun iyi olduğu ve gelen şikayetlerin bünyeleri süt şekerine hassas olan çocuklarımızla ilgili olduğu değerlendirilmiştir. Bu şikayetlerin olabileceği önceden öngörüldüğü için okullarda oluşturulan komisyon üyeleri ve öğretmenlere eğitim verilmiş ve gerekli uyarılar yapılmıştır. Veliler bazı çocukların süte hassasiyet gösterebilecekleri konusunda uyarılmıştır.
Bu amaçla komisyonlara, öğretmen, veli ve öğrencilere yazılı doküman dağıtılarak hassasiyeti olan çocukların okul sütü projesi kapsamı dışında bırakılması hususuna dikkat çekilmiştir. Proje yürütülürken bünyesi süt şekerine hassasiyet gösterebilecek çocuklarımız için, aileler ve okul görevlilerinin dikkatli davranması gerekmektedir.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı konuyla ilgili teknik ve idari inceleme başlatmıştır. Bakanlığımızca dağıtımdan önce tüm sütlerden numune alınmıştır. Ayrıca sağlık şikayeti olan okullardaki numuneler analize gönderilmiştir. Sağlık kuruluşları ve gıda kontrol laboratuvarlarındaki analiz sonuçları alındıktan sonra konunun detayları kamuoyuyla paylaşılacaktır.''
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, okullarda dağıtılan sütlerle ilgili teknik ve idari inceleme başlatttı. İnceleme kapsamında sütlerden alınan numuneler analiz edilecek.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, okul sütleriyle ilgili teknik ve idari inceleme başlatıldığı belirtilerek, ''Bakanlığımızca dağıtımdan önce tüm sütlerden numune alınmıştır. Ayrıca sağlık şikayeti olan okullardaki numuneler analize gönderilmiştir. Sağlık kuruluşları ve gıda kontrol laboratuvarlarındaki analiz sonuçları alındıktan sonra konunun detayları kamuoyuyla paylaşılacaktır'' ifadesi kullanıldı.
Açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığınca ortaklaşa yürütülen, bugün itibariyle Türkiye genelinde hayata geçirilen ve 7 milyon 200 bin öğrenciyi kapsayan Okul Sütü Projesi çerçevesinde dağıtılan sütleri içen bazı öğrencilerin, çeşitli şikayetlerle sağlık kuruluşlarına başvurduğu ifade edildi.
Açıklamada şunlar kaydedildi:
''Sağlık kuruluşlarımızdan alınan bilgi doğrultusunda, başvuran tüm öğrencilerimizin genel durumunun iyi olduğu ve gelen şikayetlerin bünyeleri süt şekerine hassas olan çocuklarımızla ilgili olduğu değerlendirilmiştir. Bu şikayetlerin olabileceği önceden öngörüldüğü için okullarda oluşturulan komisyon üyeleri ve öğretmenlere eğitim verilmiş ve gerekli uyarılar yapılmıştır. Veliler bazı çocukların süte hassasiyet gösterebilecekleri konusunda uyarılmıştır.
Bu amaçla komisyonlara, öğretmen, veli ve öğrencilere yazılı doküman dağıtılarak hassasiyeti olan çocukların okul sütü projesi kapsamı dışında bırakılması hususuna dikkat çekilmiştir. Proje yürütülürken bünyesi süt şekerine hassasiyet gösterebilecek çocuklarımız için, aileler ve okul görevlilerinin dikkatli davranması gerekmektedir.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı konuyla ilgili teknik ve idari inceleme başlatmıştır. Bakanlığımızca dağıtımdan önce tüm sütlerden numune alınmıştır. Ayrıca sağlık şikayeti olan okullardaki numuneler analize gönderilmiştir. Sağlık kuruluşları ve gıda kontrol laboratuvarlarındaki analiz sonuçları alındıktan sonra konunun detayları kamuoyuyla paylaşılacaktır.''