Akseki ilçesi ve 11 köy susuz kaldı   Konuyu açan: Güncelajans   İlk Mesaj: 04-30-2012 (14:56)   Son Mesaj: 04-30-2012 (14:56)    Cevap: 0    Gösterim: 399  

    04-30-2012

    Akseki ilçesi ve 11 köy susuz kaldı

    Akseki ilçesi ve 11 köy susuz kaldı
    Akseki ilçesi ve 11 köy susuz kaldı

    Akseki'de içme suyu kaynağının bulunduğu Göktepe Yaylası'nda şebekedeki arıza nedeniyle ilçe merkezi ve 11 köye su verilemiyor.

    Akseki Belediye Başkanı Mehmet Gölcü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçenin içme suyunun 2 bin 500 metre rakımlı Göktepe Yaylası'ndan sağlandığını kaydetti. Su kaynağının bulunduğu borudaki patlama sonucu ilçeye ve 11 köye su verilemediğini belirten Gölcü, arızaların giderilmesi için çalışmaların sürdüğünü bildirdi.

    Karla mücadele

    Gölcü, Göktepe Yaylası'ndaki su kaynağına ulaşmak için karla mücadele ettiklerini belirtti. Kar kalınlığının bazı bölgelerde 7-8 metreyi bulabildiğini ifade eden Gölcü, ''Kar kalınlığının yüksek olması nedeniyle su kaynağına ulaşmış değiliz. Yolu açma çalışmalarımız sürüyor. Kaynağa ulaştıktan sonra sorunu bulup, çözeceğiz'' diye konuştu.

    İl Özel İdare Müdürlüğü ekiplerinden de destek istendiğini anlatan Gölcü, 3 iş makinesiyle yol açma çalışmasının sürdüğünü söyledi. Gölcü, şu ana kadar yolun 17 kilometrelik bölümünün açıldığını, yaklaşık 16 kilometrelik kısmın daha açılması gerektiğini bildirdi.

    Akseki Belediye Başkanı Gölcü köylere su verilemediğini, Akseki ilçesine de alternatif su kaynaklarından sınırlı ölçüde içme suyu sağlandığını vurguladı.

    İl Özel İdaresi iş makinesi operatörü İlhan Yılmaz da çalışmaların 10 gün daha sürebileceğini kaydetti.

    AA




    Akseki ilçesi ve 11 köy susuz kaldı Yorumları