Bursa´da barajlar suya doydu   Konuyu açan: Saatci   İlk Mesaj: 04-19-2012 (18:58)   Son Mesaj: 04-19-2012 (18:58)    Cevap: 0    Gösterim: 471  

    04-19-2012

    Bursa´da barajlar suya doydu

    Bursa´da barajlar suya doydu
    Bursa´da barajlar suya doydu

    Eriyen kar suları ve son günlerdeki yağışla birlikte Bursa'daki barajlarda doluluk seviyeleri yükseldi.

    Bursa Büyükşehir Belediyesi, Su ve Kanalizasyon İdaresi (BUSKİ) Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı, kentte içme suyunun yüzde 90'ını karşılayan Doğancı ve Nilüfer barajlarındaki su seviyesinin eriyen karlar ve son günlerdeki yağışlarla beklenenin üzerine çıkarken, bu yaz kentte su sıkıntısı yaşanmayacağını bildirdi.

    Çetinavcı, Genel Müdür Yardımcıları İsmail Yılmaz, Güngör Gülenç ve Talat Özen, BUSKİ Elektrik Makine İkmal Daire Başkanı Orhan Çağlayan ve Plan Yatırım İnşaat Daire Başkanı Necat Yardımcı, Doğancı ve Nilüfer barajlarında incelemelerde bulundu.

    Her iki barajda da su seviyesinin yüzleri güldürdüğünü belirten Çetinavcı, şunları kaydetti:

    ''Bu yıl Bursa'da su sıkıntısı yaşanmayacak. Bol yağışlı bir bahar mevsimi yaşıyoruz. Barajlarımızdaki doluluk oranı, bizleri ziyadesiyle memnun ediyor. Olası arızalara karşı ekiplerimiz teyakkuz halinde. Şehir şebekesinden verilen suyu Dünya Sağlık Örgütü standartlarındadır. İçme suyu arıtma tesislerinde ortalama yıllık 95 milyon metreküplük içme suyunun arıtılmakta. 24 saat boyunca laboratuvarımızda, numune musluklarından akmakta olan su haftalık, günlük ve ikişer saatte bir yapılan kimyasal ve mikrobiyolojik analizlerle denetim altında tutulmaktadır.''

    AA muhabirinin, DSİ 1. Bölge yetkililerinden edindiği bilgiye göre, Doğancı Barajında yüzde 93, Nilüfer Barajında ise yüzde 100 doluluk oranına ulaşıldı.




    Bursa´da barajlar suya doydu Yorumları