"Doktor Arslan tahammüden öldürüldü"   Konuyu açan: Takipci   İlk Mesaj: 04-19-2012 (15:56)   Son Mesaj: 04-19-2012 (15:56)    Cevap: 0    Gösterim: 435  

    04-19-2012

    "Doktor Arslan tahammüden öldürüldü"

    "Doktor Arslan tahammüden öldürüldü"
    "Doktor Arslan tahammüden öldürüldü"

    Op. Dr. Ersin Arslan'ı (30) bıçaklayarak öldürmesinin ardından meslektaşları yaptıkları açıklamada Arslan'ın tahammüden öldürüldüğünü ifade etti.

    Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi doktoru Adem Bayrakçı, "Yıllardır sağlık ortamının şiddet ortamına dönüştüğünü, sürekli olarak sözel ve fiziksel olarak saldırıya uğradığımızı, hekimlere, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin artık dayanılmaz boyutlara geldiğini, can güvenliğimizin olmadığını söyledik söylüyoruz" dedi.

    Hasta ve hasta yakınları tarafından maruz kaldığı şiddete dikkat çeken Adem Bayrakçı, "17 Nisan günü bıçaklanarak öldürülen meslektaşımız Dr. Ersin Arslan bu vahşetin son kurbanıdır. Hiç kimse bu cinayeti cehaletle tepkiyle münferitlikle açıklamaya kalkmasın. Tüm sağlık çalışanları gibi bizler de üstlendiğimiz sorumluluğun bilinciyle cesaretle, vakalara kararlılıkla maruz kaldığımız her türden baskı ve şiddete rağmen imkanlar ölçüsünde olabilecek en verimli şekilde sağlık hizmetlerine olan katkımızı sürdürmekteyiz." şeklinde konuştu.

    Adem Bayrakçı, tutumlarının ciddiyetsiz politikalara uyum sağlayacakları, sessiz kalacakları anlamına gelmediğini ifade etti.




    "Doktor Arslan tahammüden öldürüldü" Yorumları