Ömer Muhtarın torunu: Alet Olmayız!   Konuyu açan: Güncelajans   İlk Mesaj: 04-19-2012 (14:58)   Son Mesaj: 04-19-2012 (14:58)    Cevap: 0    Gösterim: 639  

    04-19-2012

    Ömer Muhtarın torunu: Alet Olmayız!

    Ömer Muhtarın torunu:  Alet Olmayız!
    Ömer Muhtarın torunu: Alet Olmayız!

    Libyalıların İtalyanlara karşı verdiği özgürlük mücadelesinin lideri olan Ömer Muhtar’ın 90 yaşındaki tek oğlu Muhammed Ömer El Muhtar, IHH yetkilileri ile İstanbul'da Hilal Vakfının kahvaltı programına katıldı.

    Önceki pazar, Ömer Muhtar"ın oğlu Muhammed El muhtar Hilal Eğitim Kültür Ve Dayanışma Vakfı"nın kounğu oldu. Vakfın müdavimleri ve öğrencileriyle "Libya"nın dünü bugünü ve yarını" konulu kısa bir konuşma yapan Muhtar, Libyadaki direniş hareketinin dış destekli değil, aksine 42 yıldır kaddafinin zulmünden bıkan halkın doğal refleksi olarak ortaya çıktığını söyledi. Bugüne kadar yaklaşık 60 defa devrim ayaklanmasına maruz kalan Kaddafi"nin ayaklanmaları kanlı bir şekilde bastırdığını söyleyen Muhtar, Arap baharının tüm İslam alemi için bahar olacağını ifade ederek konuşmasını bitirdi. Konuşmanın sona ermesinden sonra soru-cevap şeklinde söyleşiye devam edilmiştir.

    Soru-cevap kısmında ilk soruyu vakıf başkanı Celal Demirtaş sordu. Demirtaş, sorusunda; yakın zamanda Irak"ın başına gelen felaketin Libya"nın da başına geldiğini, şer güçlerin Irak"ı ikiye böldüğünü benzeri bir durumun da Libya için söz konusu olduğunu duyuyoruz, doğruluk derecesi nedir ? Bizler müslüman olarak biliyoruz ki, şer güçlerin en büyük emeli müslümanları hem fikren hemde devlet olarak bölmektir. Böyle bir durum Libya için de geçerlimidir ?



    Soruya cevap veren Muhtar; biz aynı oyuna gelmeyiz. Bizim Iraktan farklı kılan en önemli husus din, dil mezhep ve ırk birliğimizin olmasıdır. Dolayısıyla parçalanmaya müsait bir yapımız mevcut değildir. Öğrencilerin de sorularına cevaplar veren Muhtar, öğrencilerin ilgi ve alakasından duyduğu memnuniyeti ifade ederk konuşmasını nihayete erdirmiştir.

    Misafirperveliklerinden dolayı vakıf yönetimine teşekkür eden Muhammed Ömer El-Muhtar ve İHH yönetimi, yaralı Libyalıları ziyaret etmek için Hilal Vakfından ayrılmıştır.

    Kahvaltı programından sonra İHH adına konuşma yapan Ahmet Sarıkurt; İHH"nın Dünya"nın herhangi bir yerinde sıkıntıya düşmüş, felakete uğramış, zulüm görmüş, aç ve açıkta kalmış; savaş, tabii afet gibi sebeplerle mağdur olmuş, yaralanmış, sakat kalmış; evsiz, yurtsuz, tüm insanlara insani yardım ulaştırmak ve bu insanların temel hak ve hürriyetlerinin ihlal edilmesini önlemek üzere 1992 yılında Bosna Savaşı için toplanan yardımların kurumsal bir dernek tarafından yerine ulaştırılabilmesi için kurulduğunu söyledi.

    Katarakt ameliyatı, su kuyuları, ramazan ve kurban çalışmları şeklinde dünyanın 120 ülkesinde faaliyet gösterdiklerini ifade eden Sarıkurt, bu ve benzeri çalışmaların daha çok kişiye ulaşarak umut ışığı olabilmesi için azami gayret sarfedilerek madden ve manen desteklenmeleri gerektiğini söyleyerek konuşmasını bitirmiştir.




    Ömer Muhtarın torunu: Alet Olmayız! Yorumları