Doktorlar eylemde hastalar sırada   Konuyu açan: Küba   İlk Mesaj: 04-19-2012 (14:57)   Son Mesaj: 04-19-2012 (14:57)    Cevap: 0    Gösterim: 447  

    04-19-2012

    Doktorlar eylemde hastalar sırada

    Doktorlar eylemde hastalar sırada
    Doktorlar eylemde hastalar sırada

    Geçtiğimiz günlerde bir hasta yakını tarafından Gaziantep'te öldürülen Doktor Ersin Arslan için Malatya'da eylem düzenlendi.

    Malatya Devlet Hastanesi önünde düzenlenen eyleme Malatya Tabipler Odası Başkanı Op. Dr. Mustafa Eroğlu, özel hastanelerde çalışan doktorlar ve Beydağı Devlet Hastanesi personeli katıldı.
    Op. Dr. Mustafa Eroğlu yaptığı açıklamada, "Gaziantep'te Op.Dr. Ersin Arslan, göğüs cerrahı, pırıl pırıl hayat dolu, eşi hamile, gözlerinde ötelere uzanan umutlar, hayallerle dolu bir fidandı. Bu hayal dolu insan gelecekte bu topluma daha ne kadar verimli hizmetler vereceğinin planını yapan bu insan, bir gözü dönmüşün saldırısı sonrası hayata veda etmiştir. Ersin Arslan bir görev şehidi oldu. Umutları, geleceğe ait planları, bir serserinin kanlı ellerinde son buldu.

    Haklarımız ellerimizden gitti şimdide canlarımız ellerimizden gidiyor. Sen canla başla çalışacaksın, elinden geleni yapacaksın, sonunda en ufak bir olumsuzlukta canından olacaksın.
    Daha Dr. Ersin Arslan'ın şokunu atlatamadan dün İstanbul da tıbbi gerekçelerle aç bırakılan bir bayan hastanın eşi ilgili hekime tekme tokat girişmiştir. Yurdun bir başka köşesinde, yoğun bakımda yatan ve vefat eden hastanın yakınları cam çerçeve demeyip her şeyi aşağı indirmişlerdir. Bu böyle nereye kadar gidecektir" dedi.

    SADER DE KINADI
    Bu arada, Malatya Sağlıkçılar Derneği (SADER) Başkanı Dr. Necmeddin Gürbüz, yaptığı yazılı açıklamada, "Gaziantep ilimizde meslektaşımız Dr. Ersin Arslan bir hasta yakını tarafından bıçaklanarak öldürülmüştür. Meslektaşımıza Allahtan rahmet geride bıraktığı eşine, henüz doğmamış yavrusuna ve ailesine sabırlar dileriz" ifadelerini kullandı.

    "Genç yaşında insanlığa hizmet veren bir hekimin canını almak düşüncesiyle yapılan bu saldırının "hekime şiddet" boyutunun bir göstergesi olmaktan çıkarak ülkedeki tüm hekimlere yapıldığı kanısındayız.Bir hekim bir ülkenin yetişmiş en önemli değeridir. Özellikle, cahillere verdikleri cesaretlerle, hekimleri bu terörün hedefi haline getiren anlayışa lanet ediyoruz. Acımızın ve kaygımızın çok büyük olduğunu belirtiyor, yapılan bu saldırıyı tüm hekim arkadaşlarımızla birlikte öfke ve nefretle kınıyoruz" diyen Gürbüz, açıklamasını şöyle tamamladı:

    "Bu vesileyle kamuoyunun dikkatini son yıllarda sağlık çalışanlarına yönelik artan şiddet olaylarına çekerek; bu şiddet artışının nedenleri üzerinde toplum olarak düşünmemiz gerektiğini ve çözüm yolları konusunda herkesin üzerine düşen görevi yapmasını ve gereken hassasiyeti göstermesini beklediğimizi belirterek, 'hekime ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddete dur' çağrımızı bir kez daha tekrarlıyoruz."

    DOKTORLAR EYLEMDE HASTALAR SIRADA
    Diğer yandan, doktorun öldürülmesini protesto için doktorlar tarafından öğleden önce hastanelerinde bugün poliklinik yapılmaması ise hasta yakınları tarafından tepkiyle karşılandı.
    Hastalar ve hasta yakınları, eylem yapan doktorlara, "Polisler şehit olduğunda diğer arkadaşları görevi bırakıyor mu? Öğretmenler öldürüldüğü zaman diğer öğretmenler görevlerini bırakıyorlar mı?" diyerek tepki gösterdi.




    Doktorlar eylemde hastalar sırada Yorumları