Kamu yararına çalışan dernek sayısı   Konuyu açan: Güncelajans   İlk Mesaj: 04-10-2012 (21:58)   Son Mesaj: 04-10-2012 (21:58)    Cevap: 0    Gösterim: 496  

    04-10-2012

    Kamu yararına çalışan dernek sayısı

    Kamu yararına çalışan dernek sayısı
    Kamu yararına çalışan dernek sayısı

    Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, kamu yararına çalışan dernek sayısının 409 olduğunu belirtirken AK Parti Hükümeti döneminde bu statüyü kazanan dernek sayısını açıkladı.

    Yılmaz, TBMM Genel Kurulu'nda milletvekillerinin sözlü sorularını yanıtladı.

    Bakan Yılmaz, 2 yıllık önlisans mezunlarının askerlik sürelerinin, lise mezunlarına göre daha kısa olması yönünde bir çalışmanın bulunmadığını bildirdi.

    Askere alma işlemlerinin, şifreli kayıtlar üzerinden bilgisayar ortamında yapıldığını, sisteme herhangi bir şekilde müdahale edilmediğini ifade eden Yılmaz, asker alma faaliyetlerinin, Milli Savunma Bakanlığı'nın ilgili birimlerince denetlendiğini kaydetti.

    Kuzey Atlantik Anlaşması'nın en önemli maddelerinden birinin, müttefikler arasında ortak savunma kurumunu tesis eden 5. madde olduğuna işaret eden Yılmaz, Kasım 2010'da düzenlenen NATO Lizbon Zirvesi'nde yeni bir stratejik konsept kabul edildiğini anımsattı. Yılmaz, bu belgenin, ittifakın gelecek 10 yıl içinde ve mevcut uluslararası güvenlik ortamında izleyeceği yol haritasını ortaya koyduğunu dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

    ''Yeni stratejik konsepte göre, NATO'nun savunması, ağırlıklı olarak caydırıcılığının kuvvetlendirilmesine dayanıyor. Bu da olası füze saldırıları dahil, geniş yelpazedeki tehditlere karşı koyacak güçlü bir savunma sistemi geliştirilmesini gerektirmektedir. Bu çerçevede müttefik ülkeler halklarının topraklarını ve birliklerinin korunmasına yönelik olarak adil, risk ve külfet paylaşımı temelinde, NATO füze savunma sistemi geliştirilmesi kararı Lizbon Zirvesi'nde alındı. Bu sistem, ittifakın mevcut imkanları temelinde, müttefiklerin katkılarıyla inşa edilecektir, tamamen savunma amaçlıdır. Sistemin herhangi bir ülkeye karşı kullanılması hedeflenmemektedir. Savunma amaçlı bu sisteme iştirak edilmesi, ülkemizin güvenliği açısından katkı sağlayacak olup, küresel balistik füze tehdidin önlenmesi amacıyla füze savunma sisteminin geliştirilmesi, caydırıcılığının kuvvetlendirilmesi yönünde müttefik olarak ortaya koyduğumuz iradeyle de uyumludur.''

    Yılmaz, Milli Savunma Bakanlığı'nda 2010'da 189 özürlü personel çalıştırılması gerekirken bu sayının 204 olduğunu, 2011'de 192 özürlü personel çalıştırılması gerekirken 202 özürlü personelin çalıştığını vurguladı.

    Bakan Yılmaz, Savunma Sanayi Destekleme Fonu'nun 2010'da 138 milyon dolar gelirine karşın 1 milyar 832 milyon dolar giderin olduğunu belirtti.

    Medeniyetler İttifakı'na ilişkin soruyu yanıtlayan Yılmaz, Medeniyetler İttifakı girişiminin, Türkiye'nin uluslararası sistemdeki saygınlığına katkıda bulunan bir proje olduğunu kaydetti.

    Yılmaz, Medeniyetler İttifakı'nın dinler arası diyalog girişimi değil, kültürel ve siyasi bir girişim olduğunu söyledi. Yılmaz, Medeniyetler İttifakı'nın, kültürler arası barış, diyaloğa hizmet eden her türlü çabayı destekliğini kaydetti.

    -''İntihal iddiası haksız ve yanlış''-

    Bakan Yılmaz, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'le ilgili intihal iddialarına ilişkin soruyu yanıtlarken, bu konudaki ilk iddiayı gündeme getiren gazete aleyhine Dinçer'in dava açtığını anımsattı. Yılmaz, bilirkişi incelemesinde intihal yapılmadığının ortaya çıktığını ifade etti. İntihal iddiasının haksız ve yanlış olduğu tespit edilince amaçlarına ulaşamayanların başka bir kitapla ilgili intihal iddiasında bulunduğunu belirten Yılmaz, ancak bu iddianın da gerçeği yansıtmadığının belirlendiğini dile getirdi.

    Yılmaz, F klavye kullanımına ilişkin soruyu yanıtlarken, Milli Eğitim Bakanlığı'nca yayımlanan genelge ile Bakanlık ve bağlı kuruluşlarında F klavyenin kullanılacağının duyurulduğunu söyledi. Yılmaz, Bakanlığın bilgisayar alımına ilişkin şartnamelerinde de klavyenin F klavye olacağının belirtildiğini kaydetti.

    Bakan Yılmaz, kamu yararına çalışan dernek sayısının 409 olduğunu, bunlardan 22'sinin AK Parti Hükümeti döneminde bu statüyü kazandığını ifade etti. Yılmaz, bu derneklerin en az iki yılda bir denetlendiğini, bu denetimler sonucunda, kamu yararına çalışan derneklerden 187 derneğe idari işlem, 8 derneğe adli işlem uygulandığını, 17 derneğin ise kamu yararına çalışan dernek statüsünden sayılmasının kaldırıldığını söyledi.

    Yılmaz, kamu yararına çalışan dernekler arasında bulunan Deniz Feneri Derneği'nin 2007, 2009 ve 2010 yıllarında denetlendiğini, denetim sonucunda söz konusu derneğin, kamu yararına çalışan derneklerden sayılmasının kaldırılmasına yönelik herhangi bir işlem yapılmasına gerek olmadığının bildirildiğini hatırlattı.

    Yılmaz'ın konuşmasının ardından, TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu, çalışma süresinin tamamlanması nedeniyle yarın saat 14.00'de toplanmak üzere birleşimi kapattı.




    Kamu yararına çalışan dernek sayısı Yorumları