Aziz Kocaoğlu hakim karşısında   Konuyu açan: Sondakika   İlk Mesaj: 04-03-2012 (10:57)   Son Mesaj: 04-03-2012 (10:57)    Cevap: 0    Gösterim: 493  

    04-03-2012

    Aziz Kocaoğlu hakim karşısında

    Aziz Kocaoğlu hakim karşısında
    Aziz Kocaoğlu hakim karşısında

    İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile belediye bürokratları ve sendika temsilcilerinin, 'suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek' suçlamasıyla yargılandığı dava başladı.

    Eşi Türkegül Kocaoğlu ile adliyeye el ele tutuşarak gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu partilileri ve sendika temsilcileri çok sayıda vatandaşın yoğun ilgisi ile karşılandı. Açıklama yapmayan Başkan Kocaoğlu duruşma salonuna doğru geçti.

    Çete lideri olmak suçundan hakkında 397 yıl hapis istenen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile birlikte 130 kişinin 10 gün boyunca yargılanacağı, İzmir Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Birol Çengil tarafından hazırlanan İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik yolsuzluk davası duruşma İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yarın başladı. Adliyeye Eşi Türkegül Kocaoğlu ile el ele tutuşarak gelen Başkan Kocaoğlu, partilileri, sendika temsilcileri ve çok sayıdaki Büyükşehir çalışanının yoğun ilgisi ile karşılandı. Elindeki siyah bond çanta jile adliye merdivenlerini çıkan Kocaoğlu'nun durruşmada kendisini 300 sayfa ile savunması bekleniyor.

    Başkan Kocaoğlu ile birlikte toplam 130 sanık, "Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek, suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak, örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek, örgütün faaliyeti kapsamında çok sayıda ihaleye fesat karıştırmak, ihalelerde baskı, cebir, tehdit uygulamak, edimin ifasına fesat karıştırma, haksız menfaat temin etme, hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma, görevi kötüye kullanma, belgelerde sahtecilik, suçu ve suçluları gizleme" gibi çeşitli suçlardan yargılanacaklar.




    Aziz Kocaoğlu hakim karşısında Yorumları