Görmez´den Memur-Sen´e ziyaret   Konuyu açan: Tavanarasi   İlk Mesaj: 03-29-2012 (12:59)   Son Mesaj: 03-29-2012 (12:59)    Cevap: 0    Gösterim: 370  

    03-29-2012

    Görmez´den Memur-Sen´e ziyaret

    Görmez´den Memur-Sen´e ziyaret
    Görmez´den Memur-Sen´e ziyaret

    Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu'yu makamında ziyaret etti.

    Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, ''Bizdeki sendikacılık başka kurumların sendikalarına benzemez. Biz daha bir dayanışma içinde, kardeşlik ahlakı ve hukukunu zedelemeden, hayırda yarışarak birlikte bir güzelliği inşa etmeye vesile olarak kabul ediyoruz'' dedi.

    Görmez, Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu'yu makamında ziyaret etti.

    Başkan Görmez, konuşmasında, göreve başladığında başkanlıktaki hizmetlerin nasıl yapılacağını masa başında belirlememe ve halka sorma yönünde prensip kararı aldıklarını söyledi.

    Bu kapsamda başkanlık olarak sivil toplum örgütlerine çok önem verdiklerini ve faaliyetlerini yakından takip ettiklerini bildiren Görmez, sivil toplum örgütlerine Diyanet'ten neler talep ettiklerini sorarak stratejilerini belirlediklerini ifade etti. Görmez, bu sivil toplum örgütlerinin başında da sendikaların geldiğini dile getirdi.

    Bazı sendikaların başkanlık personeline de hitap ettiğini belirten Görmez, ''Bizdeki sendikacılık başka kurumların sendikalarına benzemez. Biz daha bir dayanışma içinde, kardeşlik ahlakını ve hukukunu zedelemeden, asla bir ayrışmaya meydan vermeden, hayırda yarışarak birlikte bir güzelliği inşa etmeye vesile olarak kabul ediyoruz'' diye konuştu.

    Memur-Sen heyetinin, göreve başladığında kendisini ziyaret ettiğini hatırlatan Görmez, iadeyi ziyarette geciktiklerini, buna ancak bir yıl sonra fırsat bulduklarını kaydetti.

    Öte yandan, Görmez, bir gazetecinin ''Diyanet'in mele alımı için sayılar belirtildi. Neden Diyarbakır ağırlıklı?'' sorusu üzerine ''Bizim web sayfamızda hangi ilden kaç eleman alacağımız yazılıdır. Dolayısıyla ya 3-5 aşağıdır ya yukarıdır, çok farklı değildir. Her ilden o tür müracaatları kabul ediyoruz'' dedi.

    Görmez, ''Meleleri neye göre seçeceksiniz?'' sorusunu da ''İhtiyaca göre'' şeklinde yanıtladı.

    -Memur-Sen Genel Başkanı Gündoğdu-

    Ahmet Gündoğdu ise Diyanet-Sen ve Memur-Sen ailesi olarak sendikacılıkta medeniyet ve inanç değerlerini önemseyerek yol almaya çalıştıklarını söyledi.

    Ücretin de bir araç olduğunu dile getiren Gündoğdu, ''Hele bu Diyanet gibi din hizmetlerinin görüldüğü bir alansa, din hizmetlerinin daha sağlıklı verilebilmesi için din görevlilerinin mali sıkıntı çekmemesini ama maddiyattan daha ziyade, ruhları besleyen eğitim anlayışının yolunun açılmasını önemsiyoruz'' diye konuştu.

    Diyanet İşleri Başkanlığı'nın öteden beri güzel hizmetler yürüttüğünü belirten Gündoğdu, Başkan Görmez'in de sosyal, toplumla bütünleşen projelere imza attığını ifade etti.

    Başkanlığın, halkın yanında olduğunu dile getiren Gündoğdu, ''Bu biraz işimizi kolaylaştırdı. Biz hep sahadan topladıklarımızı getirip uzun uzun anlatmaya çalışıyorduk. Şimdi sahadan bize sıkıntılar geliyorken, siz de sahada bunları dinlediğiniz için işimiz kolaylaşıyor'' dedi.

    Diyanet'in Somali'de başlattığı yardım kampanyasına değinen Gündoğdu, bu kampanya sayesinde Diyanet-Sen üyelerinin, daha güven duyarak, yardımın nereye gideceğini, nasıl dağıtılacağını da tereddütsüz bilerek taşın altına ellerini koyduklarını bildirdi.

    Bundan sonra Türkiye'nin sorunlarının azaldığı, hizmetlerin daha arttığı günleri yaşamayı dileyen Gündoğdu, ''Bizim sendikacılığımız, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın literatürüyle söylersek, bazen demokratikleşme adına şeytan taşlama bazen de ülkenin geleceğini inşa etme adına tavaf etmeyi beraberinde getiriyor'' şeklinde konuştu.

    Görüşmede, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Hasan Kamil Yılmaz ve Memur-Sen Yönetim Kurulu üyeleri de hazır bulundu.




    Görmez´den Memur-Sen´e ziyaret Yorumları