Somalili din görevlileri Konya´da   Konuyu açan: Küba   İlk Mesaj: 02-06-2012 (16:28)   Son Mesaj: 02-06-2012 (16:28)    Cevap: 0    Gösterim: 498  

    02-06-2012

    Somalili din görevlileri Konya´da

    Somalili din görevlileri Konya´da
    Somalili din görevlileri Konya´da

    Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı'nın girişimleriyle Türkiye'ye gelen Somalili 40 din görevlisi, Konya'da hizmet içi eğitime alınacak.

    Somalili din görevlilerinden oluşan heyetin başkanı Ebubekir Şeyh ve beraberindekiler, Konya İl Müftüsü Şükrü Özbuğday'ı makamında ziyaret etti.

    Özbuğday, ziyarette, bir yıl önce Somali'de ciddi kuraklık ve açlık yaşandığını, bölgede çatışmaların olduğunu söyledi.

    Müslüman Türk halkının bu acıları derinden hissettiğini ifade eden Özbuğday, Türk milletinin her zaman ihtiyaç sahibi insanların yanında olduğunu dile getirdi.

    Bu dram karşısında Türk milletinin elini Somali'ye uzattığını vurgulayan Özbuğday, ''Diyanet İşleri Başkanlığı ve Diyanet Vakfı da Somali'de yardıma koşmuştur. Oradaki acı Konya halkı tarafından da hissedilmiş, Konyalılar Somali'deki kardeşlerinin yardımına koşmuştur'' dedi.

    Eylül 2011'de Konya'da düzenlenen kampanya kapsamında camilerden 4 milyon 650 bin lira yardım toplandığını anımsatan Özbuğday, Konya'dan 50 tır gıda ve ihtiyaç yardımlarının da bölgeye ulaştırıldığını belirtti.

    Yine Eylül ayında 350 kişilik bir heyetin bölgeye giderek ihtiyaç tespiti yaptığını vurgulayan Özbuğday, şunları kaydetti:

    ''Heyetin içinde ben de bulundum. Oradaki ihtiyaçları karşılamak için çalışmalar yapıldı. Geçtiğimiz hafta 400 öğrenci ve 40 din görevlisi Türkiye'ye getirildi. Bu öğrencilerden 50'si Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İlahiyat Fakültesi'nde burslu eğitim görecekler. 250 öğrencimiz Kastamonu'da Yatılı Bölge Okullarında eğitim alacaklar. 100 kız öğrencimiz de İstanbul'daki Kur'an kurslarında eğitim öğretime alınmıştır. 40 meslektaşımız ise Konya'ya geldi. 15 gün boyunca burada hizmet içi eğitim görecekler. Bu eğitimler süresince günün yarısı eğitim yapılacak, öğleden sonraları ise Konya'daki ve çevredeki tarihi mekanlar misafirlerimize gezdirilecek.''

    Özbuğday konuşmasının ardından heyetin başkanı Ebubekir Şeyh'e Kur'an-ı Kerim hediye etti.

    -''Türkiye bize açılmayacak kapıları açtı''-

    Ebubekir Şeyh ise Özbuğday'ın kendisine hediye ettiği Kur'an-ı Kerim'in verilebilecek en güzel hediye olduğunu söyledi.

    Türk halkının, Somali'de yaşanan acıları televizyondan izlemek yerine Somali'ye giderek oradaki halka el uzattığını açıklayan Şeyh, ''Sizin verdikleriniz sayesinde rahat bir yaşam sürüyoruz. Türkiye Cumhurbaşkanı'na, Başbakan'a ve bütün bakanlara teşekkür ediyor, Türk halkına şükranlarımızı sunuyoruz. Türkiye bize açılmayacak kapıları açtı'' diye konuştu.

    Türkiye'nin kendilerine sağladığı imkanlar sayesinde şu an huzur ve bolluk içinde yaşadıklarının altını çizen Şeyh, şöyle devam etti:

    ''4-5 gün önce Konya'ya geldik. Bunca soğuğa rağmen biz Konya'da soğuk havayı hissetmedik. Çünkü kalplerinizden gelen sıcaklık içimizi ısıttı. Konya bir çok ülkenin tek başına yapamadığı yardımı tek başına Somali'ye yapmıştır. Türk halkı bize, Mekke'den Medine'ye göç eden muhacirleri kucaklayan ensarlar gibi sahip çıkmıştır. Bu sadakat ve kardeşlik kıyamet gününe kadar devam edecektir.''




    Somalili din görevlileri Konya´da Yorumları