Güney Ege´de kuvvetli fırtına   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 02-06-2012 (16:28)   Son Mesaj: 02-06-2012 (16:28)    Cevap: 0    Gösterim: 465  

    02-06-2012

    Güney Ege´de kuvvetli fırtına

    Güney Ege´de kuvvetli fırtına
    Güney Ege´de kuvvetli fırtına

    Güney Ege'de kuvvetli fırtına, Datça ve Marmaris'te yaşamı olumsuz etkiledi.

    Meteoroloji yetkililerinden alınan bilgiye göre, ilçede öğle saatlerinde etkisi artıran ve güneydoğu yönünden esen rüzgarın hızı zaman zaman saatte 90 kilometreye ulaştı.

    Akşam saatlerinde rüzgarın şiddetini artıracağını belirten yetkililer, rüzgarın hızının saatte 100 kilometreyi bulmasının beklendiğini kaydetti.

    Meteoroloji yetkilileri, Marmaris'te ise öğleden sonra etkisi göstermeye başlayan rüzgarın hızının saatte 40 kilometre olarak ölçüldüğünü bildirdi.

    İlçede akşam saatlerinde etkisini artıracak fırtınanın saatteki hızının 70 ile 90 kilometre arasında değişmesinin beklendiği ifade edildi.

    Fırtına nedeniyle sokakların boşaldığı ilçede, yat limanındaki restoran ve kafeterya işletmecileri masa ve sandalyeleri topladı. Denizciler ve balıkçılar, limanda bağlı teknelerinin halatlarını sıkılaştırdı.

    İlçede fırtına çıkmasını fırsat bilen bazı heyecan tutkunları ise rüzgar ve paraşüt sörfü yaptı. Rüzgar ve dalgalar nedeniyle su üzerinde durmakta zorlanan sörfçüler sık sık düştü. Kıyıdaki vatandaşlar sörfçüleri ilgiyle izledi.




    Güney Ege´de kuvvetli fırtına Yorumları