Diyanet-Sen´den uyuşturucu raporu   Konuyu açan: Güncelajans   İlk Mesaj: 02-06-2012 (14:44)   Son Mesaj: 02-06-2012 (14:44)    Cevap: 0    Gösterim: 492  

    02-06-2012

    Diyanet-Sen´den uyuşturucu raporu

    Diyanet-Sen´den uyuşturucu raporu
    Diyanet-Sen´den uyuşturucu raporu

    Türkiye'de son bir yıl içerisinde 150'nin üzerinde kişinin uyuşturucudan hayatını kaybettiği, uyuşturucu bağlantılı kazalarda 145 kişinin öldüğü belirtildi.

    Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikasından (Diyanet-Sen) yapılan yazılı açıklamaya göre, sendika tarafından hazırlanan ''Türkiye'de Uyuşturucu Bağımlılığı ve Manevi Çözüm Yolları'' adlı rapor açıklandı.

    Rapora göre, uyuşturucu kullanımı, ölümlerin yanı sıra, yaşamların dramatik bir şekilde kararmasına, bireyin ve toplumun refah düzeyinin düşmesine, madde ile ilintili suç ve kazaların, enfeksiyon hastalıklarının artmasına yol açıyor.

    Birleşmiş Milletler, Avrupa Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığını İzleme Merkezi ve Emniyet Genel Müdürlüğüne bağlı Türkiye Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi ile TÜİK verileri referans alınarak hazırlanan raporun, Türkiye'de bağımlı sayısı birçok ülkeye göre daha az görülüyor olsa da son yıllarda bir artış gözlendiğini ortaya koyduğu ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

    ''Türkiye'de son bir yıl içerisinde 150'nin üzerinde kişi uyuşturucudan hayatını kaybetti. Yine uyuşturucu bağlantılı kazalardan 145 kişi öldü. 2005 yılında uyuşturucudan gözaltına alınıp tutuklananların sayısı 4 bin 125 iken bugün bu rakam 25 binin üzerinde. 2010 yılında sadece esrar yüzünden gözaltına alınanların sayısı ise 28 bin 625 olarak belirlendi.''

    Türkiye'de 2009 yılında yatarak bağımlılık tedavisi gören en küçük kişinin yaşının 11, en büyük kişinin ise 65 olarak saptandığı vurgulanan açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

    ''Son yıllarda uyuşturucu madde kullanımında ve erişiminde internetin de büyük bir etkisi var. Kullanıldığında esrar etkisi veren 'baharat' veya 'bitki' olarak nitelenebilecek ürünler dünyada yayılmaya başladı. Özellikle internet aracılığıyla pazarlama hızla yayılmış ve hedef kitlesi her geçen gün artma eğilimi gösteriyor.

    Uyuşturucu kullanımının artması ve küçük yaşlara kadar düşmesinin bir diğer nedeni ise ailelerde yaşanan sıkıntılar. Ülkemizde son yıllarda ciddi bir artış gösteren boşanma rakamlarının en önemli yan etkisi ise boşanan ailelerin çocukları ile boşanan genç çiftlerin uyuşturucuya yönelmesi.''




    Diyanet-Sen´den uyuşturucu raporu Yorumları