MHP lideri Devlet Bahçeli, 1923'ten 2011 yılına kadar Türkiye'de sosyal ve ekonomik gelişmeleri pek çok gelişmenin yaşandığını hatırlatarak bu gelişmeleri yapanları saydı. Bahçeli'nin saymadığı tek isim ise O'ydu.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ''Cumhuriyetin kurulduğu günden 2011 yılına kadar sosyal ve ekonomik gelişmeler oldu. Bu gelişmeleri kimler yaptı? Bu gelişmeler, Atatürk, İnönü, Celal Bayar, Menderes, Süleyman Demirel, Turgut Özal, Tansu Çiller, Ecevit, Erbakan döneminde oldu'' dedi.
Bahçeli, partisinin Gürsü İlçe Teşkilatı'nı ziyaret ettikten sonra, parti binası önündeki alanda toplanan kalabalığa konuştu.
12 Haziranda yapılacak seçimlerin bir kader ve karar anı olacağını belirten Bahçeli, hangi parti mensubu olunursa olunsun bu kader ve karar anını değerlendirmenin herkesin birinci görevi olması ve sandığa gidilmesi gerektiğini söyledi.
İkinci görevin kullanılan oya sahip çıkmak olduğunu ifade eden Bahçeli, ''Sandık başında sayımlarda hileyle, bilgisayar oyunlarıyla oy çalmaya yönelenlere fırsat vermemeliyiz. Bir başka görev daha vardır ki, o bize ait değildir. Bu, Adalet ve Kalkınma Partisi'ne aittir. 'Peki onların görevi nedir?' dediğimizde, huzur içinde, güvenlik altında sağlıklı bir seçimin yapılabilmesi görevidir. İki görev bize bir görev siyasi iktidara düşüyor'' diye konuştu.
Devlet Bahçeli, iktidar partisinin 8 yıldır görevde olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:
''Bu iktidar, sorumluluğu yerine getirebilecek beceriyi sağlayabildi mi? Türkiye'de neler olup neler bitiyor bilmemiz lazım. Bugünkü siyasi iktidarın Meclis çoğunluğu, bunları şımartmıştır, ayaklarını yerden kesmiştir. İçimizde değişik siyasi partilere mensup kişiler olabilir. 1923 yılında Cumhuriyet'in ilanından geçen 87 yıla bakıldığında, Gürsu'da bulunan arkadaşlarımız, doğduğu günden bugüne kadar ortaya çıkan gelişmelere baktığı vakit, dünkü Gürsu olmadığını görecektir. Cumhuriyet'in kurulduğu günden 2011 yılına kadar sosyal ve ekonomik gelişmeler oldu. Bu gelişmeleri kimler yaptı? Bu gelişmeler, Atatürk, İnönü, Celal Bayar, Menderes, Süleyman Demirel, Turgut Özal, Tansu Çiller, Ecevit, Erbakan döneminde olmuştur. Yani Türkiye'de iktidar, 58. Hükümet'i kurmuş ise ondan evvel var olan 57 hükümet var ve saydığımız zatlar da bu ülkenin başbakanıdır. Öyle değil mi?''
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ise konuşmalarını 2002 yılından başlattığını iddia eden Bahçeli, Erdoğan'ın eskiden ne varsa hepsini inkar ettiğini ileri sürdü.
Bu konuda bir yanlışlığın içinde bulunulduğunu belirten Bahçeli, şöyle devam etti:
''Konuşmasıyla, kibiriyle 'Her şey Recep Tayyip Erdoğan döneminde başladı' diyerek böbürleniyor, gururlanıyor, milleti azarlıyor, veriyor sayıyor. Böyle bir anlayış olabilir mi? Recep Tayyip Erdoğan'ın bu ülkeye yapmış olduğu hizmetler varsa birileri çıkıp bunları da inkar eder. Bu ülkeye hizmet edenler hiç mi itibar görmeyecek? Allah razı olsun denmeyecek mi? Herkes kendi döneminden itibaren Türkiye Cumhuriyeti'ni kurar, giderken de yıkarsa bu ülke ne hale gelir? İşte bugünkü iktidar bu yanlışlığın içindedir. Bu iktidarı bu millet getirdi fakat AKP iktidara geldiği gün Recep Tayyip Erdoğan yoktu.''
''MHP İKTİDARINDA BU KARANLIK 116 GÜNÜ AKLAYIP PAKLAYIP AÇIKLAMAZSAM NAMERDİM''
Bahçeli, 58. Hükümet'in, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından kurulduğunu anımsatarak, ''(O zaman Recep Tayyip Erdoğan nerededir?) sorusunu sormak gerekir. Milletvekili yeterliliğine sahip olamadığı için partinin genel başkanı oldu ama başbakan olamadı'' dedi. Ardından 116 gün geçtiğini ve CHP ile bir araya gelindiğini, birilerinin yönlendirmesiyle, iç ve dış odakların birtakım söylemleriyle Siirt'ten seçilmiş bir milletvekilinin istifa ettirildiğini anlatan Bahçeli, şunları söyledi:
''Aday olarak da Recep Tayyip Erdoğan gösterildi. Gül başbakanlıktan ayrıldı. 16 Mart 2003'te Recep Tayyip Erdoğan, 59. Hükümet'i kurdu. Sayın Başbakan, milletvekili yeterliliğine sahip değildi de şimdi birbirlerine hakarete içeren, siyasetin kirletildiği bir ortamda CHP'nin desteğini sağlamak suretiyle başbakan olman hangi odakların izniyle olmuştur. Bu karanlık dönem nedir? 'Bunu millete anlatın' demek lazım. Ben diyorum ki, Adalet ve Kalkınma Partisi, sekiz yılda aldatma ve kandırma partisi haline geldi. Eğer partinin adı AK ise o 116 gündeki karanlık durum nedir? Millete anlat diyorum. Milli Görüş gömleğini çıkartıp yeni bir tişört giydin, hangi tişörtü giydin; önünde AB, arkasında ABD yazıyor. Bu tişörtü o 116 günde sana giydiren kimdir bunu açıkla. MHP iktidarında bu karanlık 116 günü aklayıp paklayıp açıklamazsam namerdim. İki dilli hayat, Demokratik Özerklik, federasyon, konfederasyon, 4 parçalı Kürdistan devletinin kurulmasını kim istiyor? İmralı canisi. Kime söylüyor? Avukatları aracılığıyla Başbakan'a. 116 sayfalık raporu Mudanya Savcısı aracılığıyla Başbakan'a gönderiyor. Recep Tayyip Erdoğan, ağzına bir sakız almışsın, 'ileri demokrasi, ileri demokrasi' deyip duruyorsun ama sen ülkeyi bölünmeye götürüyorsun.''
''Şemdinli'de, Yüksekova'da, Hakkari'de neler oluyor?'' diye soran Bahçeli, şunları kaydetti:
''Hakkari Valisi nerede, İçişleri Bakanı, Başbakan nerede hiçbirinin bu soruya cevabı yok. Alacakaranlıkta ayaklanma propagandası yapılıyor. Gece gündüz polisimiz terörist eylemle boğuşuyor. Mutlaka ve mutlaka Türkiye'de bir çatışmanın öncesi polis kardeşlerimiz bu ayaklanmalarla mücadele ediyor. Kaymakam, Vali, İçişleri Bakanı, Başbakan ne yapıyor? Bu süreçte İmralı canisi, Kandil'i yönetiyor. Demokratik Toplum Kongresi'ne yön veriyor. Siyasi iktidara yol haritasını gösteriyor. Eylemsizlik kararını açıkladılar. Eylemsizliğin sona erdiğini söylediler. Her gün Türkiye'yi tehdit ediyorlar. Siyasi iktidarsa buna cevap olarak demokrasi şemsiyesine sığınıyor. Ülkenin bölünmesine el altından çanak tutuyor. O dönemde İçişleri Bakanı olan o zat, bölücülüğü devlet politikası haline getirerek felakete yol açmıştır. Onun geleceği ise Yüce Divan olacaktır. Bunun hesabını mutlaka verecektir. MHP iktidarı da buna yeterdir.''
Bahçeli, daha sonra, MHP Kestel İlçe Teşkilatı'nı ziyaret etti, partililerle görüştü.