Türkiye'deki Suriyelilerden protesto   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-16-2011 (15:58)   Son Mesaj: 03-16-2011 (15:58)    Cevap: 0    Gösterim: 582  

    03-16-2011

    Türkiye'deki Suriyelilerden protesto

    Türkiye'deki Suriyelilerden protesto


    Türkiye'de yaşayan Suriye vatandaşı bir grup, ülkelerindeki iktidarı protesto etti.

    Suriye'nin İstanbul Başkonsolosluğu önünde toplanan grup, taşıdıkları döviz ve attıkları sloganlarla Suriye'deki iktidar ve Cumhurbaşkanı Beşşar Esad'a tepki gösterdi.
    Grup adına Arapça bir basın açıklaması okuyan Yahya Bedir, ''Komşularımız özgürlük havasını solurken biz daha azını kabul edemeyiz. Suriye halkı tarihte benzeri olmayan baskıcı bir anayasa ile yönetiliyor. Tüm güçleri elinde tutan cumhurbaşkanının iktidar partisi tarafından atanması, Suriye için bir ayıptır'' dedi.

    Suriye'nin olağanüstü hal yasası ile yönetilmesinin büyük bir ayıp olduğunu ifade eden Bedir, şunları kaydetti:

    ''Seçim sonuçlarına bakılmaksızın iktidarın sürekli Baas Partisi'nde olması ve cumhurbaşkanının istediği zaman meclisi feshetme yetkisinin bulunması, Suriye halkının özgürlüklerini engellemektir. Özgür ve demokratik parlamenter sistemle yönetilmek, hukuku ve özgürlükleri gözeten adil bir anayasaya sahip olmak Suriye halkının en doğal hakkıdır.''

    Polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı gösteri, talepleri içeren Arapça ve Türkçe yazılı mektupların bir konsolosluk görevlisine verilmesinin ardından sona erdi.




    Türkiye'deki Suriyelilerden protesto Yorumları