Bodrum’da Çanakkale Zaferi kutlandı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-16-2011 (15:54)   Son Mesaj: 03-16-2011 (15:54)    Cevap: 0    Gösterim: 642  

    03-16-2011

    Bodrum’da Çanakkale Zaferi kutlandı

    Bodrum’da Çanakkale Zaferi kutlandı


    Muğla’nın Bodrum ilçesindeki Özel Merter İlköğretim Okulu, Çanakkale Zaferi'nin 96. yıldönümü dolayısıyla bir kutlama programı düzenledi.

    Nurol Kültür Merkezi'ndeki program, öğrencilerin Çanakkale savaşlarını anlatan resim sergisiyle başladı.
    Daha sonra yine öğrenciler, oratoryo ve skeçler sahneledi. Programa Bodrum İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Ali Durmuş, İlçe Emniyet Müdürü Niyazi Turgay, Mumcular Belediye Başkanı Birol Aydın, Fenerbahçe"nin eski başkanlarından Ali Şen ve eğitim gönüllüsü işadamı Serhat Ilıcak da katıldı.

    Programda bir konuşma yapan Okul Müdürü Gökhan Kubur, "Bu ölümsüz zaferi kanlarıyla tarihe yazan aziz şehitlerimizi daima hatırlamak, ebedi şükran borcumuzu ifade etmek ve gelecek nesillere anlatmak, hepimizin görevidir. Başta cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün şehit ve gazilerimizi, özellikle Çanakkale savaşlarındaki Bodrum'un 189 şehidini minnet ve rahmetle anıyoruz." dedi.

    Çanakkale"nin, dünya tarihinde örneği olmayan bir zaferin kazanıldığı inanılmaz bir savaş olduğunu söyleyen Şen ise, "Dünya milletlerinin bu şekilde savunduğu yerler vardır ama Çanakkale, nesiller boyu anlatılacak büyük kahramanlık destanlarının yazıldığı yerdir. Orada yapılan savunmayı çocuklarımızın bu şekilde canlandırmasından gurur duydum. Bütün eğiticilere çok teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.




    Bodrum’da Çanakkale Zaferi kutlandı Yorumları