Tecrübeli bürokrat Karahan Sarıyer'den aday   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-16-2011 (14:38)   Son Mesaj: 03-16-2011 (14:38)    Cevap: 0    Gösterim: 731  

    03-16-2011

    Tecrübeli bürokrat Karahan Sarıyer'den aday

    Tecrübeli bürokrat Karahan Sarıyer'den aday


    Yıllarca devletin önemli birimlerinde yöneticilik yapan tecrübeli bürokrat Vural Karahan, AK Parti Milletvekili aday adayı oldu. Karahan Sarıyer'de görev yaparken Emirgan'daki tarihi Muvakkithane'yi bularak dikktaleri üzerine çeklmişti.

    Sarıyerli Vural Karahan, Genel seçimlerde AK Parti'den Milletvekili olmak için aday adayı oldu. Karahan'ın ilk tercih olarak İstanbul 2. bölge, ikinci olarak da Ankara 2. Bölge'yi seçtiği öğrenildi. Sarıyer Lisesi Mezunları Derneği Dernek Başkanlığı yapan, Sarıyer'in ticari, siyasi, sosyal ve spor hayatının önemli ve aktif isimlerinden olan Karahan, Muhafazakar Demokrat Düşünce Topluluğu üyesi ve AK Parti Ankara İl Yönetim Kurulunda görev almaktaydı.

    Vural Karahan 31.01.1952"de doğdu. Baba tarafından Avukat Hamdi Atilla KARAHAN"ın, anne tarafından Ali HOŞAFCI"nın torunudur. Soy olarak Arslanbeyler ve Hafız Hüseyinoğulları olarak anılmaktadırlar. II. Abdülhamit"in sadrazamı olan Kastamonu valiliği de yapan Abdurrahman Paşa, annesinin dedesidir. Şecere olarak ilk Müslüman Türk Devleti olan Karahanlılar Devleti"ne ve Oğuzların Kayı boyuna dayanmaktadır. Babası Namık Kemal KARAHAN Hava Kuvvetleri Komutanlığı emrinde füze elektronik astsubay iken subaylığa terfi ederek emekli olmuştur.
    Dört yaşında iken okuma yazmayı öğrenen Vural Karahan sırasıyla Sarıyer Pertevniyal İlkokulu, Sarıyer Ortaokulu, Sarıyer Lisesini bitirdikten sonra Ankara Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi İnşaat Mühendisliği ve Mimarlık Fakültelerinde tahsilini sürdürerek 1981 yılında mimar mühendis olarak mezun oldu. Sarıyer voleybol takımının 1968-70 yıllarında formasını giyen Karahan, ADMMA voleybol ve futbol takımları ile Emekli Sandığı futbol takımının da formasını giyen eski bir sporcu.

    1970 senesinde EGO Genel Müdürlüğünde şef olarak çalışma hayatına atılan, Bağ-Kur"a bağlı işletmecilik, Emekli Sandığı Genel Müdürlüğünde şeflik, Hava Kuvvetleri Komutanlığı emrinde mimar asteğmenlik, Demiryollar Limanlar ve Hava Meydanları İnşaatı 5. Bölge Müdürlüğünde kontrol mühendisliği, MGM Dış Ticaret Limited Şirketinde Genel Koordinatörlük, Hacettepe Üniversitesinde Uzman Mimarlık, Sarıyer Belediyesinde Teknik Başkan Danışmanlığı, Sarıyer Belediyesi Altyapı Planlama ve Koordinasyon Müdürlüğü görevlerinden sonra A1 Yapı Denetim Limited Şirketi Genel Müdürü olarak görev yapmaktadır.




    Tecrübeli bürokrat Karahan Sarıyer'den aday Yorumları