Türk sporcular Japonya'daki dehşeti anlattı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-15-2011 (18:56)   Son Mesaj: 03-15-2011 (18:56)    Cevap: 0    Gösterim: 554  

03-15-2011

Türk sporcular Japonya'daki dehşeti anlattı

Türk sporcular Japonya'daki dehşeti anlattı

Kamp için Milli Takım ile birlikte Tokyo'da bulunan İzmir Büyükşehir Belediyesi Judo takımı sporcuları dün gece İzmir'e geldi. Sporcular yaşadıkları dehşet dolu saatleri anlatt.

Japonya'da meydana gelen 8.9 büyüklüğündeki deprem, kamp için Milli Takım ile birlikte Tokyo'da bulunan İzmir Büyükşehir Belediyesi Judo takımı sporcularını antrenman sırasında yakalamış ve ölümle yüz yüze gelmelerine neden olmuştu.
    Dün gece İzmir'e gelen İzmirli milli judocular Gülşah Kocatürk, Hasan Yılmaz ve Remzi Kocatürk, bir basın tohlantısı düzenleyerek yaşadıklarını anlattılar. Üç sporcu ve iki antrenör kamp çalışmalarını tüm yoğunluğuyla sürdürürken tarihin en büyük depremlerinden birine tanık olan İzmir Büyükşühir Belediyesi judo takımının sporcuları yaşadıkları dehşet dolu saatleri anlatırken psikolojilerinin hayli bozuk olduğu gözlerden kaçmadı.

Önce söze başlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi Judo Takımı Antrenörü Mesut Kapan, Oyuncularının son derece yıpranmış durumda olduklarını belirtirken, "Psikolojik olarak yıpranmış durumdalar. Uyku problemleri var. 3 gün süreyle psikolojik bazı tedaviler uygulayacağız" diye konuştu.

Depremi yaşayan sporculardan bir tanesi olan Gülşah Kocatürk, "Şükür ki buradayız" diyerek sözlerine başladı. Kocatürk, "Yaşadığımız şey tam bir dehşetti. Hayatımız film şeridi gibi gözümüzün önünden geçti diyebilirim. Korkunç bir olaydı.

Ölümle yüz yüze geldik" dedi. Depremden 4 gün sonra İzmir'e geldiklerini söyleyen Kocatürk, "İzmir'e gelene kadar kurtulacağımıza inanmıyordum. Dün akşam havaalanında uçaktan indiğimiz zaman tamam artık kurtulduk dedim" diye konuştu. Deprem anında yaşadıklarını anlatan Kocatürk, "Biz antreman yapmak için hazırlık yapıyorduk.

Önce hafif bir sarsıntı oldu ve ne olduğunu anlayamadık. Fakat sarsıntının şiddeti gittikçe arttı. Arkadaşlarımla birlikte kendimizi bulunduğumuz salondan dışarı zor attık. Biz bitmesini beklerken sansıntının şiddeti gittikçe artıyordu. Yaklaşık 2 dakika boyunca sallandık. Gördüklerime hala inanamıyorum. Binalar gözlerimin önünde yerlere yatıp kalkıyordu.

Gerçekten dehşet vericiydi" şeklinde konuştu. Kocatürk deprem olduğundan beri uyumadığını belirtirken, "Her an tekrar deprem olacakmış gibi korku yaşıyoruz. Arada bir uyuya kaldığımızda korkarak uyanıyoruz. Eğer İzmir'de böyle bir deprem olsa ev kalmazdı. Japonya'da ki insanlar bizim binalarda daha güvende olacağımızı söylediler. Binalarına çok güveniyorlar ve son derece bilinçliler" dedi.

Gülşah Kocatürk'ün kendisi gibi judocu olan ve deprem sırasında erkek takımıyla birlikte başka bir salonda antreman yapan Remzi Kocutürk ise hayatı boyunca böyle bir korku yaşamadığını söyledi. Remzi Kocatürk Sarsıntı yaşanırken minderin üzerinde olduğunu ve sarsıntı başladığında ne yapacaklarını şaşırdıklarını belirtti. Remzi Kocatürk, "Apar topar salondan dışarı kaçtık.

Dışarda gördüklerime inanamadım. Kocaman binalar bir sağa bir sola yatıyordu. Nereye kaçacağımızı bilemiyorduk. Binalarda daha güvende olacağımızı söylediler. Deprem bittikten sonra antremana devam etmemizi istediler. Sonradan 7 şiddetinde artçı bir deprem daha oldu.

Biz korkuyorduk fakat japonlar devam etmemizi ve herhangi bir sorunun olmadığını söylediler. Gerçekten çok bilinçli ve soğuk kanlılar" diye konuştu. İzmir'e geldikleri ve kardeşine kavuştuğu için mutlu olduğunu belirten Remzi Kocatürk, "Ordayken kardeşime ulaşamadım. Onu çok merak ettim. Şimdi oldukça iyiyim. İzmir'e geldiğim içinde son derece mutluyum" dedi. Diğer bir sporcu Hasan Yılmaz ise, "Çok korkunç bir manzaraydı.

Çok korktuk ve panikledik. Sarsıntı esnasında ayakta bile duramıyorduk. Fakat japonlar müthiş soğuk kanlılardı. Bize dışarıya çıkmamamızı ve binalara girmemizi söylediler. Yaşadıkları evler çok sağlam ve japon halkı çok bilinçli. 7 şiddetinde deprem olurken hiç bir şey olmamış gibi davranıp

Türk sporcular Japonya'daki dehşeti anlattı Yorumları