Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yılını kutlamaya hazırlanan Türk milletinin, istikbal mücadelesini, bundan önce olduğu gibi bundan sonra da İstiklal Marşı eşliğinde yürüteceğini ifade etti.
Başbakanlık Basın Merkezinden yapılan açıklamaya göre, Erdoğan, İstiklal Marşı'nın kabulünün 90. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, şunları kaydetti:
''İstiklal Harbimizin ruhunu, milletimizin ortak irade ve vicdanını temsil eden İstiklal Marşımızın kabulünün 90. yıl dönümünü kutluyorum.
İnanıyorum ki bizi biz yapan, bizi bir millet kılan vazgeçilmez değerlerimizin en veciz ifadesi olan İstiklal Marşımız, ilelebet vatan semalarında yankılanacaktır.
Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılını kutlamaya hazırlanan aziz milletimiz, istikbal mücadelesini, bundan önce olduğu gibi bundan sonra da İstiklal Marşımız eşliğinde yürütecektir.
Bu düşüncelerle, İstiklal Marşımızın kabulünün 90. yıl dönümünü bir kez daha kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Mehmet Akif başta olmak üzere, bu büyük eseri aziz milletimizin Milli Marşı olarak bizlere armağan eden Büyük Millet Meclisimizin bütün üyelerini ve bütün istiklal kahramanlarımızı rahmetle, şükranla anıyorum.''