Emniyet eski Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, Kırıkkale'ye gelerek Ak Parti'den milletvekili aday adaylığını açıkladı. Köksal, kalabalık bir grup tarafından "Kırıkkale seninle gurur duyuyor" sloganlarıyla karşılandı.
Kırıkkale'den Ak Parti Milletvekilini Aday Adaylığını açıklayan Emniyet Eski Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, 12 Haziranda yapılacak olan seçimin Türkiye'yi yeni yüzyıla taşıyacak ve Türkiye vizyonunda önemli bir yer tutacak dönüm noktası olacağını söyledi.
Emniyet eski Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal Kırıkkale'ye gelerek Ak Parti'den milletvekili aday adaylığını açıkladı. Ak Parti Kırıkkale İl Başkanlığı binası önünde toplanan partililere seslenen Emniyet Eski Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, kalabalığın "Kırıkkale seninle gurur duyuyor" sloganları atması üzerine, sözlerine Kırıkkale ve Kırıkkaleli olmaktan gurur duyduğunu söyleyerek başladı. Köksal'ın aday adaylığı açıklama toplantısına çok sayıda vatandaş, partili ve aday adayı katıldı.
Bulunduğu görevlerde Kırıkkale'nin bir evladı olarak Kırıkkale'ye hiçbir zaman leke getirmediğini ifade eden Köksal, "Uzunca bir süre bürokrasi hayatını, en alt basamaktan başlayıp inşallah Türkiye'de en üst basamak olan bir idarecinin bir kaymakamın gelebileceği en yüksek olan emniyet genel müdürlüğü makamına gelene kadar bu işi sürdürdüm. Bu işleri sürdürürken hep anlımız açık ve göğsümüzü gere gere sürdürdüm. Hiçbir zaman Kırıkkale'nin bir evladı olarak Kırıkkale'ye leke getirmedik, söz getirmedik ve elimizden geldiğince ülkemizin her tarafına hizmet ettik. İşte bu günde bu bürokrasi görevini noktalayıp tekrar siyasete yeni bir sayfa açarak bu 38 senelik birikimimizi birazcıkta vatandaşlarımızın birazcıkta Kırıkkale'mizin birazcıkta başka yönlerde ülkemiz adın kullanmak üzere huzurlarınıza geldik. 38 yıllık idarecilik hayatımızda, hepiniz yakından bilirsiniz kaymakamlık, valilik bir uzlaşı mesleğidir, halkla, vatandaşla ve herkesin kucak kucağa görev yapacağı bir meslektir. işte bu yüzden o mesleğin zirvesinden gelerek burada vatandaş ile devlet arasındaki köprünün kurulmasında elimden gelen her türlü göreve hazır olduğumu, ne gerekiyorsa yapacağımı huzurlarınızda ilk müracaat noktasında sizlere taahhüt ediyorum. İnşallah o taahhüt'ümüzü Allah mahcup etmez yalan çıkartmaz o t taahhütlerimizi hep birlikte omuz omuza gönül birliğiyle yerine getireceğiz" şeklinde konuştu.
Ak parti lideri Başbakan Erdoğan'ın dünyadaki itibarının herkese yettiğini ifade eden Köksal "Her şeyden önce tabii ki partimizin lideri değerli Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın sadece Türkiye değil dünyadaki itibarı hepimize yetiyor. Bu bakımdan böyle bir partiye katılmaktan dolayı duyduğum gururu da huzurlarınızda ifade etmek istiyorum. Çünkü ülke sevdalısı, insan sevdalısı bu partinin en önemli özelliği. İnsana hizmet insana sevdalı insanı gönlünde taşıyan bir partidir. Önemli olan noktada budur. İşte insan sevdalısı böyle bir partiye katılmanın mutluluğunu ve heyecanını da burada ifade etmek istiyorum. Tabi bu partinin başka özelikleri de var. Burada bir aday adayı geldi konuşuyor. Ben şöyle bakıyorum diğer aday adayı arkadaşlarımızda burada. İşte önemli olan bu. Omuz omuza gönül birliğiyle elbirliğiyle buralara gelindi. İnşallah buralardan da çok daha ilerlere gidecek. Ben aday adayı arkadaşlarıma da huzurlarınızda başarılar diliyorum. Elbette belirli bir sayı var, gelenin etrafında herkes kenetlenecek ve Kırıkkale'mize, Kırıkkale'mizin ötesinde ülkemize hizmet edeceğiz" sözlerine yer verdi.
12 Haziranda yapılacak olan seçimin Türkiye'nin kırılma noktası olduğunu söyleyen Köksal, "Yapılan bu seçimler Türkiye'yi yeni yüzyıla taşıyacak ve Türkiye vizyonunda önemli bir yer tutacak dönüm noktasıdır. Bu seçim Türkiye'nin kırılma noktasıdır. Bu seçimde Türkiye'de ak parti ne kadar çok oy alır ne kadar çok milletvekili çıkartırsa dünya liderliğinde o kadar çok söz sahibi olacaktır. İşte görüyorsunuz, gazetelerde İngiliz kamuoyu, Libya'daki olaylarda Türk vatandaşlarının taşınmasında Türkiye'ye gıpta ile baktı ve adeta oranın basını kendi hükümetini topa tuttu. Halbuki Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ve Ak Parti hükümeti başındaki, dirayetli, cesur, kararlı lideri ile vatandaşlarını dört gün içerisinde Libya'dan Türkiye'ye taşıdı. Sadece Türkiye vatandaşlarını değil 8 bin tane yabancı vatandaşı Libya'dan Türkiye'ye ve Türkiye'den kendi ülkelerine gönderdi. Bu işte büyüklüğün bir işaretidir. Gelecekte daha da büyümenin işaretidir. O bakımdan verilecek destek verilecek güç ne kadar büyük olursa o kadar ileriye gidilecek ve ülkemiz daha rahat olacaktır" dedi.