Kandilli'den rahatlatan açıklama   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-11-2011 (12:57)   Son Mesaj: 03-11-2011 (12:57)    Cevap: 0    Gösterim: 602  

    03-11-2011

    Kandilli'den rahatlatan açıklama

    Kandilli'den rahatlatan açıklama


    Boğaziçi Üniversitesi (BÜ) Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Nurcan Meral Özel, ''Deprem karada olsaydı çok büyük can ve mal kayıplarına yol açabilirdi'' dedi.

    Japonya açıklarında meydana gelen 8.9 büyüklüğündeki depremi AA muhabirine değerlendiren Doç. Dr. Özel, ''Sığ odaklı depremlerde tsunami riski yüksek olur. 8.9 büyüklüğündeki depremin ardından en büyüğü 7.1 olmak üzere 5.8 ve 5.9 büyüklüğünde 10 tane artçı deprem daha oldu. Halen devam ediyor. En son artçı Tokyo'dan uzaklaştı Okyanus'a doğru gitmeye başladı'' diye konuştu.
    Özel, Japonya'daki depremin o bölge için normal ama büyüklüğünün fazla olduğunu belirterek, ''Çok büyük enerji boşalması oldu. Karada olsaydı çok büyük can ve mal kayıplarına yol açabilirdi'' dedi.

    Japonya'da meydana gelen depremin Türkiye'yi etkilemeyeceğini ifade eden Özel, ''Türkiye ile Japonya aynı deprem kuşağında değil. Deprem bizden 9 bin kilometre uzakta. Türkiye'yi etkilemez'' diye konuştu.




    Kandilli'den rahatlatan açıklama Yorumları