Cephaneliğin gömülme planı Gölcük'ten çıktı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-10-2011 (01:56)   Son Mesaj: 03-10-2011 (01:56)    Cevap: 0    Gösterim: 546  

    03-10-2011

    Cephaneliğin gömülme planı Gölcük'ten çıktı

    Cephaneliğin gömülme planı Gölcük'ten çıktı


    Gölcük'te ele geçirilen belgeler arasında Poyrazköy'de çıkan mühimmatla ilgili gömülmeden önce ön çalışma yapıldığına dair belgelerin de bulunduğu ortaya çıktı.

    Balyoz ve Poyrazköy davaları sanığı Koramiral Kadir Sağdıç'ın isminin bulunduğu belirtilen belgede, güvenilir personelle Beykoz çevresinde bölgenin kullanılıp kullanılamayacağı konusunda çalışma yapılması isteniyor. Aynı davaların sanığı Albay Ali Türkşen'in cevabi yazısında ise Keçilik mevkinin uygun olduğunu gösteren değerlendirmenin gönderildiği belirtildi. Emniyet, bu faaliyetin Poyrazköy'de elde edilen mühimmatın gömülmesi olduğunun tespit edildiğini kaydetti. 2008 yılına ait bu yazışmadan sonra 2009 yılında söz konusu bölgede yapılan kazılarda çok miktarda mühimmat ele geçirilmişti.
    Askeri casusluk ve şantaj soruşturması kapsamında hazırlanan iddianamenin ek klasörlerinde, Gölcük'te yapılan aramada Poyrazköy'de ele geçen mühimmatla ilgili gömülmeden önce ön çalışma yapıldığını gösteren belgeler de ortaya çıktı. Gölcük'te elde edilen bir harddisk'in içinde Kadir Sağdıç Paşa/Arazi/arazi.doc isimli word dosyasının 'gizli' içerikli ve Kasım 2008 tarihli olduğu belirtildi. Yazının içeriğinde, "1. Beykoz bölgesinde bulunan Anadolu Kavağı, Poyrazköy ve Riva mevkilerinde arazi yapısına ilişkin aşağıda belirtilen huşular ışığında bir inceleme yapılacaktır. 2. Yapılacak araştırmada titiz davranılacak ve icra edilecek bir faaliyette mevkinin kullanılabileceği faraziyesi ile meseleye tesir eden tüm hususlar belirlenecektir. 3. İncelemede görevlendirilecek personelin en güvenilir personelden seçilmesi sağlanacak, incelemenin tüm safhalarında gizlilik ön planda tutulacak ve bilmesi gereken prensibine riayet edilecektir. Rica ederim. Kadir Sağdıç Koramiral." ifadeleri bulunuyor. Yazının alt bölümündeki, 'yapılacak incelemede dikkat edilecek hususlar' başlığı altında ise, "Arazideki toprak yapısı, arazinin örtü ve gizlenmeye uygunluğu, arazinin sel ve yağışlardan etkilenme durumu, çevrede başıboş köpek veya yabani hayvanların bulunup bulunmadığı, arazinin yol, patikalara yakınlığı, arazide kara, deniz ve hava satılarına malzeme transferi yapılması durumu, bölgeye yakın TSK birlikleri ve kamu kuruluşları" bulunduğu belirtildi.

    Aynı harddiskte Kadir Sağdıç Paşa/Arazi/inceleme.doc isimli word dosyasının da bulunduğu kaydedildi. İmza bölümünde Albay Türkşen'in isminin bulunduğu belirtilen bu yazıda ise, "Sayın komutanım, 1. Anadolu Kavağı, Poyrazköy ve Riva bölgelerinde emrettiğiniz hususlara azami özen ve titizlik gösterilerek bir çalışma yapılmıştır. Yapılan çalışma neticesinde elde edilen bilgiler olumlu ve olumsuz yönleri ile birlikte bir çizelgede toplanmış ve ekte sunulmuştur. 2. Bahse konu çalışmalar aşağıda belirtilen personel tarafından icra edilmiştir. 3. Sonuç olarak yapılan inceleme neticesinde, icra edilecek faaliyet/faaliyetler için kullanılabilecek en uygun yerin Anadolu Kavağı bölgesindeki 'Keçilik' mevkinin olacağı kıymetlendirilmektedir. Arz ederim. Ali Türkşen Dz. Kur. Albay" yazıldığı kaydedildi.

    Bu yazının altındaki 'personel kimlikleri' bölümünde Poyrazköy davası sanıkları Yarbay Ercan Kireçtepe, Başçavuş Halil Cura ve Başçavuş İsmail Bak'ın isimlerinin bulunduğu ifade edildi.

    Yazının ekinde 'Arazi durum çizelgesi' başlığı altında 'bölge, mevki, değerlendirme (olumlu/olumsuz)' şeklinde çizelge bulunduğu, hazırlayan bölümünde ise Kireçtepe'nin isminin yer aldığı kaydedildi.

    Farklı bölgeler hakkında olumlu olumsuz değerlendirmelerin bulunduğu çizelgede, Keçilik mevkisi için, sivile kapalı tam güvenli bölge olduğu, kazı için zeminin yumuşak olduğu, SAT otoparkına yakın olduğundan nakliye kolaylığı gibi olumlu değerlendirmeler yapılmış. Uzun süre saklama imkanı bulunmadığı, dere yatağı olduğundan çok iyi ambalajlanması gerektiği ve sürekli kullanılan eğitim bölgesi olması da mevkinin olumsuz yönleri olarak sıralanmış.

    Emniyetin raporunda, bu faaliyetlerin Poyrazköy'de elde edilen mühimmatın gömülmesi olduğunun tespit edildiği kaydedildi. Ön çalışma yapıldığı belirtilen Keçilik mevkisinde 21-24 Nisan tarihleri arasında yapılan kazılarda 15 adet dolu law silahı, 6 adet boş law silahı, 14 adet el bombası, 450 gram C3 patlayıcı, 5 adet bubi tuzağı ve 45 adet sis bombası olmak üzere çok miktarda mühimmat ele geçirilmişti.




    Cephaneliğin gömülme planı Gölcük'ten çıktı Yorumları