TÜDEF, Ankaralılar'ı dava açmaya çağırdı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-09-2011 (10:58)   Son Mesaj: 03-09-2011 (10:58)    Cevap: 0    Gösterim: 526  

    03-09-2011

    TÜDEF, Ankaralılar'ı dava açmaya çağırdı

    TÜDEF, Ankaralılar'ı dava açmaya çağırdı


    Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) önceden uyarılmasına karşın kar yağışına karşı gerekli önlemleri almadığı gerekçesiyle Ankaralıları Tüketicinin Korunması Yasası uyarınca belediye aleyhine dava açmaya çağırdı.

    TÜDEF, Ankara"daki kar yağışı dolayısıyla gerekli önlemleri almadığı öne sürülen, Ankaralıları yetersiz olmasına karşın toplu taşım araçları kullanmaya davet edip, "kabak lastikle yola çıkmayın" açıklaması yapan Ankara Büyükşehir Belediyesi"ne tepki gösterdi.
    TÜDEF Genel Başkan Yardımcısı Ali Çetin yazılı açıklamasında "Ankara Büyükşehir Belediyesi sefilleri oynuyor, tüm Ankaralı yollarda, kar altında ve soğukta evlerine ulaşmaya çalıştı. Belediye otobüsleri çalışmadı. Şehirde tam bir keşmekeş hüküm sürmektedir"

    Meteoroloji yetkililerinin Ankara'da Cumartesi gününden itibaren havanın soğuyacağını, Pazar sağanak yağış ve pazartesinden itibaren kar geleceğini günler öncesinden açıkladıklarını belirten Çetin, "Ancak Ankara Büyükşehir Belediyesi bu bilgileri gerçekçi bulmadı ki hiçbir önlem almadı. Pazartesi başlayan kar Salı günü hızlandı ve öğleden sonra yoğunlaştı. Akşam kar yollan kapadı, Ankara köye döndü" dedi.

    -"TOPLU TAŞIM KULLANIN" ÖNERİSİNE TEPKİ-

    Ankara'nın dışını cilalamak, ulaşım zammında tepki gösteren semtleri cezalandırmak gibi işlerle meşgul olan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek"in kar yağışıyla ilgili hiçbir önlem almadığını, ortalıkta da görünmediğini belirten Çetin, "Kar yolları kapadı. Tek tük çalışan belediye otobüsleri dışında belediye otobüslerinin büyük bölümü yollarda kaldı. Bir kısmı kardan trafiğe bile çıkamadı. Otobüs ile toplu taşıma oranı yüzde 10'un bile altına düştü. İnsanlar yollarda kaldı. Evlerine saatler sonra ulaşabildi. On binlerce yurttaş kar altında, soğukta saatlerce yürüyerek evlerine ulaşmaya çalıştı. Ana arterlerde trafik kilitlendi. Bırakın yol temizleme, tuzlama ve don çalışması yapma gibi işleri hiçbir belediye görevlisi ortalıkta gözükmedi. Üstelik çıkıp özür dileme cesaretini bile gösteremediler" dedi. Çetin son kar yağışının Gökçek"in beceriksiz ve yetersiz yönetimini karın üzerine çıkardığını öne sürerek, "Gökçek bu şehre iyilik yapmak istiyorsa bir an önce istifa etmelidir. Çünkü Ankara'yı yönetememektedir. Su sorunu olacağı yıllar önce resmi raporlarla ortaya konur. Gökçek uyur. Su krizi çıkar Ankara çöle döner Gökçek uyur. Kar yağışı haftalar önce belli olur, Gökçek uyur. Ankaralı sokakta kar altında kalır Gökçek uyur. Artık Ankaralı daha fazla acı çekmemelidir, Gökçek istifa etmelidir. Eğer istifa etmiyorsa İç İşleri Bakanlığı tarafından görevden alınmalıdır" dedi.

    -AYIPLI HİZMET SUNAN ANKARA BELEDİYESİ"NE KARŞI DAVA AÇIN"-

    Tüm tüketicileri bir kez daha uyarmak istediklerini belirten Çetin vatandaşları Ankara Büyükşehir Belediyesi aleyhine dava açmaya çağırdı. Çetin şöyle dedi:

    "Kar yağışı çok önceden biliniyordu. Belediye görevlileri gereken önlemi zamanında almalıydılar. Ancak alamadılar, bu nedenle ayıplı hizmet verdiler. Tüketicilerimiz zarar gördü. 4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanunun 4/a maddesi ayıplı hizmeti düzenlemektedir. Aynı madde ayıplı hizmetin neden olduğu zararlardan da ayıplı hizmeti verenleri sorumlu tutmakta ve tazminini öngörmektedir. Belediyenin kar temizleme ve yolu açık tutma hizmetini yapamadığı için aracı kaza yapan, ya da işine evine geç kalan, kar altında soğukta yürürken hasta olan tüm tüketicilerimizin zararlarını Ankara Büyükşehir Belediyesinden talep etmeye çağırıyoruz. Tüketicilerimiz ihtiyaç duyduğu her türlü hukuksal yardım tarafımızdan ücretsiz olarak isteyenlere verilecektir




    TÜDEF, Ankaralılar'ı dava açmaya çağırdı Yorumları